Na een jaar afwezigheid was het op zaterdag 9 februari weer zover; de FC Zuidlaren Sportquiz. Deze avond vond plaats in de prachtig gerestylede kantine en de sfeer van de ‘nieuwe’ kantine sloeg direct over op de deelnemende teams, want wat was het een gezellige avond!!

Volgens goed gebruik lag de organisatie in handen van het winnende team van de vorige editie en dat was Zondag 3. Arjan Leeuwerke had de schone taak op zich genomen om een geweldige sportquiz samen te stellen. En dat heeft hij weer geweldig gedaan, want het was een gevarieerde quiz van 10 rondes, waarin per ronde 15 punten verdiend konden worden. Er waren uiteraard veel voetbal gerelateerde rondes, dit tot groot verdriet van team E.Z.H.G, wat met allemaal tennissers (en tevens ouders van jeugdspelers) aan de start was verschenen. Toch hielden deze mannen zich zeer goed staande tussen al het voetbal-geweld door 3 van de 10 rondes te winnen! Uiteindelijk resulteerde dat in een verdienstelijke 5e plek!

Bij de eerste tussenstand na 3 rondes was het nog Team “Elk biertje is een punt” dat aan de leiding ging, maar zij  moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in 2 andere teams, want een mooie 3e plek was na alle 10 de rondes hun resultaat. De mannen van zondag 3, maakten een opmerkelijke opmars, door van een 6e plek in de eerste tussenstand naar een uiteindelijke 2e plek te eindigen. Daar waar de verdiende winst van deze Sportquiz naar team Gezienus ging. Zij presteerden het meest constant en waren daarom ook het enige team dat aanspraak mocht maken op de prachtige bokaal en een drankje aan de bar. De grootste prijs echter het gegeven dat zij de organisatie van de sportquiz van volgend seizoen op zich zullen nemen.

Er zaten 2 fotorondes verwerkt in deze quiz. De eerste fotoronde bestond uit foto’s van voetballers in, op het oog, bijzondere posities. Hierin werd nog door alle teams nog wel aardig gescoord. De fotoronde waarin kinderfoto’s van bekende sporters herkend moesten worden was minder favoriet bij de deelnemers. Hierin werd door een aantal teams in een kinderfoto van Frank Ribery nog een jonge Peter Zuidhof gezien en werd een voetbal-kinderfoto van Rafael Nadal niet door iedereen op waarde geschat. Na een nuttige aanwijzing van de quizmaster werd gelukkig in foto 8 wel een jonge Jeroen Springelkamp herkend! Hoge scores werden in deze ronde echter niet neergezet. Het was team Gezienus dat in de 5e ronde de eerste “Perfect Score” wist neer te zetten. In ronde 8 was het nogmaals team Gezienus en Zondag 1,5, maar ook de jonge honden van de Kippenbende en Team Joey die alle punten van de ronde binnen sleepten, al waren er bij die laatste 2 teams wel her en der wat verdenkingen richting telefoongebruik. In de laatste ronde was het team Zondag 3 dat de volle buit binnenhaalde en zich dus daarmee op plek 2 nestelden.

Verder viel op dat de kennis over het buitenlands voetbal dik in orde was bij de meerderheid van alle teams, maar dat dit met betrekking tot het damesvoetbal toch echt wel wat minder was. Bovendien bleek het nog erg lastig om Abdellaoui correct te spellen! Vermeldenswaard is verder nog dat de Soccer Ladies net 1 heel punt meer scoorden dan Team 50+, waar een deel van de wederhelften van de dames als deelnemer aan de tafel zaten! Dat leverde her en der wel een aantal zure gezichten op en daar is in sommige huishoudens het laatste woord ook nog niet over gesproken. Tot slot nog een dikke pluim voor het Bar-team, dat tussen het tappen van de biertjes door toch ook een behoorlijk aantal vragen goed wist te beantwoorden!! Sjappoo!!!

Al met al was het wederom een hele gezellige avond, met een terechte winnaar en iedereen verheugd zich nu al op de editie van volgend seizoen, die door de mannen van team Gezienus geregeld gaat worden!!