Op vrijdagavond was het oliebollenmixtoernooi voor senioren. Ongeveer 60 leden deden hieraan mee. 8 teams verdeeld over 2 poules.  Een spannend toernooi waarin de teams weinig voor elkaar onder deden.

In de Zuid Amerikaanse poule met Costa Rica, Colombia, Mexico en Chili ging het uiteindelijk tussen Costa Rica en Colombia. In de laatste wedstrijd moest Costa Rica tegen Mexico met 3 doelpunten verschil winnen. Jeremy Pfundt werkte hier eerst niet aan mee door enkele goede reddingen aan de kant van Mexico. Echter Niek Wiersma deed het dan toch in de slotminuut voor Costa Rica, 3-0! Colombia, naar eigen zeggen het beste team, kwam naar de wedstrijdtafel om het doelsaldo nogmaals uit te rekenen. Maar helaas.. plek nr 2 voor dit team met 7 punten.

In de Europese poule met Nederland, Duitsland, Portugal en Polen was het ook zeer spannend.  3 ploegen eindigden met 6 punten! Helaas eindigde het sympathieke Nederland (dameselftal) onderaan. Ze hebben met 8-9 spelers geprobeerd hun wedstrijden te winnen maar gingen toch onder. Polen,Duitsland en Portugal waren onderling aan elkaar gewaagd. Op doelsaldo ging Polen aan de haal met de winst. Portugal en Duitsland eindigen op doelsaldo gelijk, maar het onderling resultaat was in het voordeel van Duitsland, nr 2 in de poule dus.

De 4 kruisfinales waren spannend! 3 van de vier wedstrijden hierin eindigden met strafschoppen. Alleen de Duitsers beslisten hun wedstrijd binnen 12 minuten!
plek 7-8: Chili en Nederland werd 1-1, Chili wns
plek 5-6: Mexico-Portugal werd 2-2, Portugal wns
plek 3-4: Colombia-Duitsland werd 2-5!

Finale werd gespeeld tussen Costa Rica en Polen.  Costa Rica moest de finale spelen zonder sterspeler Wouter Groenewold. Polen kwam op voorsprong door Imu. Routinier Peter Zuidhof bleef lang op de bank bij Polen maar kwam dan uiteindelijk toch binnen de lijnen. 3 minuten later stond het 2-1 voor Costa Rica door 2 vrije trappen. Weer was het Niek Wiersma die op de goede plek stond bij de 1-1.  Robin Wolters maakte de andere. 2-1 voor Costa Rica met nog 1 minuut.
Tijd om de keeper van Polen mee te sturen. Tom Wolf ging op avontuur als keeper en maakte een knap doelpunt, 2-2! Penalty’s.
Hierin miste elk team 1, en scoorde er 2. Toen was het om en om. Arjan van Dieren van Polen wou hem in de kruising leggen maar faalde, hierdoor werd Costa Rica winnaar!
Winnaar Costa Rica met de spelers: Robin Wolters, Yoran Popovic, Niek Wiersma, Sander Notten, Wouter Groenewold, Hans Kamphuis, Robin Luikens en Jim van Leeuwen.

Speciale dank voor de 2 scheidsrechters; Bas Mertens en Niels Kruit hebben het toernooi fantastisch gefloten. Om en Om floten ze hun wedstrijden, en deden dat geweldig. Bedankt jongens!
Ook de activiteitencommissie die ( ik heb een getal van 500! gehoord) de oliebollen verzorgde,wederom bedankt!

Feiten:
Topscorer: Sander Dales ( in de wandelgangen ook Sander Dames genoemd ) met 7 doelpunten!
Merijn Poel: 5 doelpunten
Stefan Deuling, Allard van Weringh en Jens vd Woude, 4 doelpunten
Own Goal: Nick van Leeuwen

Iedereen bedankt voor de deelname, een goede jaarwisseling en tot volgend jaar!

Sportieve groet, namens de seniorencommissie