Het eerste kampioenschap van FC Zuidlaren was op 2 december een feit. Het team onder leiding van Johan Knijp, Evert Jan Beens en trainer Stefan Deuling heeft dit dan ook uitgebreid gevierd! Van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Dit komt voor altijd in de geschiedenisboeken van deze net opgerichte voetbalclub.

Het kampioenschap werd gevierd met uiteraard een overwinning, champagne op het veld, een speech door het bestuur, patat in de kantine en douchen in de kleren.

 

 

 

 

 

Het bestuur heeft in samenwerking met de leiders de jongens toegesproken: We willen de hoofdpunten uit de speech graag met jullie delen:

 

“Duidelijk de sterkste

Ten eerste is duidelijk dat jullie in deze competitie een stukje boven de rest uitsteken. In de bekercompetitie – 3 wedstrijden voorafgaand aan de competitie – werd al duidelijk dat jullie een sterke ploeg hebben LTC, HH Combi en Asser Boys werden met gemak opzij gezet. In de competitie was dat al niet veel anders. Wedstrijd na wedstrijd werd met duidelijke cijfers gewonnen. Dit leidde uiteindelijk tot een doelsaldo van bijna 100 en vandaag dus het kampioenschap. En bijna iedereen scoorde een doelpunt.

Aantrekkelijk voetbal

Dat jullie boven de rest uit steken is dus duidelijk. Maar wat ook zeker gezegd, dient te worden dat dat ook nog eens met zeer aantrekkelijk voetbal is gebeurd. Het tactisch concept van jullie coaches wordt week na week goed uitgevoerd. Vleugelspelers moeten het veld breed houden (met de hakken op de lijn), de links en rechts half een beetje naar binnen knijpen en de verdediging dient “hoog” staan en de tegenstand vroeg tegemoet te treden. Evert Jan zegt het elke week. Jullie kunnen het wel dromen!!

Gedisciplineerd team

Wat ook vermeld dient te worden is de inzet en discipline waarmee jullie als team dit seizoen geopereerd hebben. Om te beginnen de eerste weken van het seizoen. Er was nog geen trainer gevonden. Dat was even lastig. Jullie hebben dit rustig afgewacht. Gelukkig vond de club een trainer in de persoon van Stefan Deuling, zelf speler van Cambuur O19-1. Wat een geweldige mazzel hebben jullie met zo’n goede trainer! En wat mooi was het om te zien dat dat de trainingsopkomst direct groot was. En dat is nog steeds zo.

Ook bij de wedstrijden waren en bijna geen afzeggingen. Dat betekent wel dat jullie – door de grote selectie van 16 personen – voortdurend met 5 man op de bank zitten. Daarover is geen onvertogen woord gevallen. Het wisselen is goed opgepakt. Prima gedaan. Jullie tonen week op week een echt team te zijn in het veld en in de kleedkamer”.

 


Boven vlnr: Marco., Jasper, Brecht, Olivier, Sem B. Jari, Melvin, Joost, Sem M
Onder vlnr: Ablel, Daniel, Timo, Nathan, Randy, Tim, Bram

Nogmaals gefeliciteerd!! We hopen dat jullie een mooie competitie-indeling krijgen in het najaar, waar jullie kunnen bewijzen ook een hoger niveau goed aan te kunnen!!