Tynaarlo – De voetbalvereniging SVT uit Tynaarlo doet sedert augustus 2017 aan Walking Football. Het is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf ca. 60 jaar. Er wordt gespeeld met aangepaste regels, in kleinere teams, zonder keeper en op een kleiner veld. Hard lopen is niet toegestaan. Door deze aanpassingen is voetbal weer bereikbaar en wordt men weer bewust van de voordelen van een actieve leefstijl en het onderhouden van de sociale contacten van de deelnemers. Plezier staat voorop en een ieder kan zich naar eigen kunnen inzetten.

Om Walking Football in de gemeente meer bekendheid te geven, met een uitbreiding van het aantal voetballers in Tynaarlo als doel, is contact gezocht met FC Groningen. Sinds 2014 heeft FC Groningen een eigen Old Stars team, dat traint en Walking Football speelt. Wekelijks zijn hier 60,- 70- en 80-jarigen actief.

Een delegatie van dit Old Stars team komt op 10 april naar Tynaarlo, om op het sportcomplex aan de Zuidlaarderweg in Tynaarlo een demonstratiewedstrijd te geven. Hierbij zal voorafgaand aan de wedstrijd een korte uitleg gegeven worden en is er tijd voor het stellen van vragen. Als sluitstuk zal het team van FC. Groningen met de liefhebbers uit Tynaarlo de demonstratiewedstrijd spelen; aanvang 19.00 uur. Een ieder is welkom om deze avond bij te wonen.

Desgewenst kunt u voor meer informatie contact opnemen met Henk de Groot, tel. 0592 – 54 32 37 of e-mail henkg51@hotmail.nl