Twee promovendi uit de 5e klasse E van vorig seizoen stonden vanmiddag weer tegenover elkaar. Deze keer dus in de 4e klasse. Vorig jaar wisten beide ploegen de uitwedstrijd van elkaar te winnen. In Zuidlaarderveen was Achilles met 0-3 te sterk en later in het seizoen was het DSZ`16 dat in Assen Achilles de eerste nederlaag van het seizoen wist toe te brengen:2-5. De wedstrijd vanmiddag eindigde in een 4-6 nederlaag, een waar doelpuntfestijn dus. Bas Boersma (2x), Robin Wolters en Lars Kolk wisten namens Zuidlaren het net te vinden.

23 september 2017; Sportpark de Wenakkers, Zuidlaren

 

FC Zuidlaren – Achilles 1894

1-0 Bas Boersma (pen) `10
1-1 Michael Boersma `17
1-2 Michael Boersma `21
2-2 Bas Boersma `25
2-3 Michael Boersma `48
2-4 Nando Frans `55
3-4 Robin Wolters `67
3-5 Eddy Koopman `76
4-5 Lars Kolk `85
4-6 Marco Kolhoop `90

Pupil van de week Merijn Scheeres met Huib de Vries

ZuidlarenEen heerlijk nazomerzonnetje met een mooie temperatuur zorgden ervoor dat er vandaag veel toeschouwers de weg naar het De Wenakkers wisten te vinden. Ze kwamen niet voor niks en werden getrakteerd op een spektakelstuk. Het was Achilles dat scherp aan de wedstrijd begon. Bastiaan Mulstege moest dan ook meteen flink aan de bak om zijn doel schoon te houden. Anderzijds had Achilles defensief ook de nodige moeite met de voorhoede van Zuidlaren. Bas Boersma wist twee keer gevaarlijk te worden maar had het vizier nog niet op scherp staan. Na een inzet van Eddy Koopman voorlangs was het aan de andere kant Auke Hartstra die ligt getoucheerd werd en daar een penalty aan over hield. Bas Boersma nam dit buitenkansje voor zijn rekening en schoot onberispelijk hard raak. Er lang kon Zuidlaren niet genieten van deze voorsprong want het was alle hens aan dek. Het had erg veel moeite om de bewegelijke aanvallers van de thuisploeg onder controle te krijgen. Ook de aanvoer van achteruit van met name Achilles-captain Abbingh zorgde voor veel problemen. Michael Boersma had dan ook slechts 11 minuten nodig om het tij volledig te keren. Een kopbal van dichtbij en een intikker op aangeven van Eddy Koopman zorgden voor een 1-2 achterstand. Na de 2-2 van Bas Boersma (na een prima individuele actie) leken een paar omzettingen bij Zuidlaren voor iets meer grip te zorgen. Beide ploegen kregen nog wel de nodige kansen waarbij Achilles het meest gevaarlijk werd. Gescoord werd er tot aan de thee echter niet meer.

 

Zuidlaren leek scherp uit de kleedkamer te komen en zette Achilles vanaf de aftrap onder druk. Het was echter Achilles dat door een treffer van Michael Boersma (zijn derde van de middag) de leiding nam. Na een wissel aan Zuidlaren kant, Rik Schutte voor Tom Wolf, leken de taken nog niet helemaal verdeeld. Het werd ook meteen 2-4 door een schuiver van Nando Frans. De wedstrijd leek besliste maar een miscommunicatie tussen doelman Tienkamp en aanvoerder Abbingh zorgde ervoor dat de bal bij Robin Wolters terecht kwam. Met een haarscherpe lob bracht hij de spanning terug: 3-4. Het laatste kwartier leverde nog drie treffers op. Eddy Koopmans bracht het verschil terug tot twee. Vervolgens caramboleerde de bal via de paal en Lars Kolk in de goal: 4-5. Een slotoffensief bleef echter uit. Het hoofd van Robbin Markus voorkwam nog een zeker lijkende treffer maar het slotakkoord was toch voor Achilles. Marco Kolhoop bracht de 4-6 eindstand op het scorebord.

Volgende week zaterdag 30 september om 14.30 uur gaat Zuidlaren op bezoek bij Elim. Een ploeg die een zeer sterke indruk maakte in de voorbereiding maar die in de eerste speelronde onderuit ging op bezoek bij SVBO.

Opstelling Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Lex Tammens, Allard van Weringh, Tom Wolf (54. Rik Schutte), Rienk Wagenaar (79. Huib de Vries); Robin Wolters ©, Robbin Markus, Josja Janssen; Auke Hartstra, Bas Boersma, Pelle Duiven (68. Lars Kolk).

Opstelling Achilles: Raymond Tienkamp; Jordi Hakkeling, Björn Abbingh ©, Alexander Kolhoop (Martijn Oostra), Christian van der Velde; Nando Frans, Melvin Schoenmakers, Darwyn Ricardo; Eddy Koopman, Michael Boersma, Johan Brokaar (59. Marco Kolhoop).

Scheidsrechter: W. Bouw (Peize)

Gele kaarten: Geen