Donderdag 30 mei 2024, rond de klok van 20.00 uur wordt er op het eigen veld afgetrapt tegen Velocitas 7.

Gespannen gezichten zowel op als naast het veld, want vanavond moet het dan toch gaan gebeuren.

Daar waar we drie weken eerder (na het gelijksspel tegen koploper The Knickerbockers) ons neer hadden gelegd bij een tweede plek op de ranglijst, bleek in de weken er na dat ook TKB de zenuwen goed in de benen had zitten.

In de weken na de onderlinge confrontatie liet het 17e van TKB dure punten liggen en lagen er voor het 4e team op de zaterdag kansen voor het kampioenschap. In theorie zouden we in punten gelijk kunnen komen, dus het doelsaldo was de doorslaggevende factor. Op 23 mei deed het elftal hierin zeer goede zaken door met maar liefst 16-0 te winnen van de ploeg op de laatste plaats. De zaterdag erop verspeelde TKB wederom 2 dure punten en had men in Zuidlaren aan 1 punt genoeg om de titel binnen te slepen.

Tegenstander Velocitas kwam goedgehumeurd, maar iets onderbemand (“we wachten nog op 1 die uit Utrecht moet komen”) naar de Wenakkers. Binnen de eigen gelederen misten wij ook een aantal spelers zoals Kabel en Remco, maar ook onze “kiezel in de branding” Jeroen de doelman was afwezig.

Gelukkig vond de technische staf van het elftal, de van een blessure herstellende keeper, Robin Luikens bereid om onder de lat plaats te nemen.

Onder de bezielende leiding van dhr. G. Wildeboer, die eerder in onze competitie de wedstrijd tegen HFC volledig liet ontsporen, en onder toeziend oog van een veelvoud aan toeschouwers langs de kant werd er iets na acht afgetrapt.

Even aftasten waar we staan, balletje rond laten gaan… en binnen de kortste keren lag de lederen knikker voor het eerst achter de doelman van Velo. De spanning viel van menig schouder en er kon vrijuit gevoetbald worden. Lang verhaal kort, de doelman van Velo had het druk, Luikens niet. Eindstand na een goede eerste en iets slordigere tweede helft 12-0.

Champagne, fakkels, applaus en bier viel de 4e selectie ten deel, waarna het feestgedruis los kon barsten!

Toch moest er nog 1 ceremoniële taak vervuld worden; de teamfoto!

———————————————————————

Ook dit jaar mochten wij weer, dankzij onze sponsoren van het eerste uur, trots rondlopen met Jansen Tweewielers Giant Store Jansen (giantstore-jansen.nl op ons shirt en pronken met het inloop/presentatie tenue vanWildveen Makelaars De makelaar van Zuidlaren en Groningen – Wildveen  en Hypotheekvisie Hypotheekadvies Zuidlaren | Hypotheek Visie! Langs deze weg namens de voltallige selectie onze grote dank voor jullie betrokkenheid bij ons team!

Dan nog een klein woord van dank voor onze scheidsrechters, George en William. En aan alle anderen die zo af en toe ons personeelstekort in het team op konden vullen. Dank aan alle supporters die door weer en wind ons toe stonden te juichen, onder aanvoering van onze eigen 12e man Ronald Duiven!

Aanstaande zaterdag, tijdens onze afsluitende BBQ, doen we ons kampioensfeest nog eens dunnetjes over! Voor komend seizoen zijn we als team nog op zoek naar wat versterking aangezien onze doelpuntenmachine Bas Boersma (gaat liever tennissen?) en vaste waarde achterin Rienk Wagenaar (studie elders) aangegeven hebben te gaan stoppen.

Bijgevoegd nog een klein overzicht van onze poging om Bayer Leverkussen te imiteren. Slechts 1 wedstrijd verloren, meest scorende team en minst gepasseerde verdediging. Een prestatie van formaat met uiteindelijk toch de ultieme beloning in de vorm van het kampioenschap!

Namens het 4e,

Wouter Groenewold