Zaterdag 30 september 2017, Dag van de eerste competitiewedstrijd in de nieuwe klasse.

De voorbereiding was enorm teleurstellend betreffende de resultaten. In de bekercompetitie waren we te hoog ingedeeld met 3 nederlagen als gevolg. Aangezien de club het volste vertrouwen had in o.a. spelers waarvan de vaders ook een prominente rol binnen de club hebben, waren ze ook in de competitie een klasse te hoog ingedeeld. Dankzij de KNVB en wellicht een beetje te ongeduldig reageren naar de bond (excuses daarvoor) zijn we alsnog ingedeeld in de 3e klasse waardoor het vertrouwen weer toenam in de selectie die dit seizoen wordt getraind door Patrick van Es. Omdat de selectie nog niet in balans was werd er deze week nog een speler aangetrokken ook weer zoon van zeer actieve ouders binnen de club. Alsof de puzzelstukjes volledig in elkaar vielen was de eerste competitiewedstrijd ook nog eens op nostalgisch sportpark de Langeleegte in Veendam. Een plek die de verslaggever jarenlang mocht bezoeken en waar hij vanuit vak NB regelmatig teleurgesteld werd betreffende het spel maar toch telkens weer terugkeerde. SC Veendam, een gemis voor het Nederlands betaald voetbal, die door een geel/zwarte bril door slecht beleid om zeep geholpen is.

Terug naar 30 september, 9 uur voetballen dus uiterlijk 8.00 uur vertrekken vanuit sportpark de Wenakkers. Waar menig betaalde club met tegenzin afreisde gezien de reisafstand (vanuit Assen is het nog eindje terwijl je al lang in de bus hebt gezeten), ging JO13-3 met vertrouwen richting Veendam wat zich vertaalde in een meer dan goede wedstrijd. Een passage uit het oude clublied “voor de tegenpartij is het hier echt een hel” is niet meer van toepassing, in elk geval niet op FC Zuidlaren JO13-3. De wedstrijd werd met een 2-5 overwinning afgesloten waarna de groepsapp van de ouders weer ontplofte. Mooi voor de jongens dat ze na een mindere voorbereiding nu de punten mee konden nemen naar Zuidlaren, er is nog een hoop werk te doen maar met een goede instelling, serieus trainen en hulp van ouders betreffende hand en spandiensten moet het gaan lukken en kunnen we hopelijk nog veel mooie resultaten boeken.

O ja, helaas weinig verslag over de wedstrijd, verslaggever kan het niet meer aan om terug te keren aan de Langeleegte. De club is niet meer maar de herinneringen volop, en is er nu 1 bijgekomen, de overwinning van FC Zuidlaren JO13-3, de eerste van het seizoen 2017/2018.