Iedereen is terug van vakantie en op Junior na konden de coaches Jesper en Frenk beschikken over 14 gretige mannen. Dit klinkt mooi maar de opstelling wordt ook bepaald door het volgen van afspraken gedurende de week. En dat liet deze week te wensen over. Gelukkig hebben we een brede selectie met veel kwaliteit waardoor de coach voldoende keuze heeft.

Op een zwaar en sompig veld waar je niet op, maar ín stond, zagen de eerste 5 minuten er evengoed veelbelovend uit. Het duurde niet lang of we forceerden de eerste corner. De harde inzet van Luuk ging net naast maar werd aangeraakt waardoor de bal wederom bij de cornervlag belande. Dit keer was de inzet niet te keren. Thomas Evers kopte de bal langs de keeper en bracht de stand op 0-1.

Niet veel later na een mooie opbouw van achter uit kregen we, na een lastig schot op doel van Melvin, de derde corner. Dit keer is de keeper op zijn hoede en weet de kopstoot van Thomas te keren.

Het eerste gevaar van de tegenstander komt rond de 20ste minuut. Het is niet de kwaliteit van BSVV maar rommelig uitverdedigen van onze kant, wat leidt tot de gelijkmaker. De coach grijpt na de gelijkmaker in en stuurt zijn mannen aan om over te schakelen naar een aanvallendere opstelling (4-3-3). Aan deze omschakeling moeten we even wennen waardoor we een keer goed weg komen met een bal op de paal. Even later levert deze aanvallende impuls een vrijetrap op aan de rechterkant op de helft van de tegenstander. Ondanks een waarschuwing blijven de verdedigers van BSVV tijdens deze vrijetrap trekken aan onze aanvallers. De bal wordt op de stip gelegd. Jasper, die niet helemaal lekker in de wedstrijd zat eist de bal op. Hij schiet de bal in de linkerhoek waar de keeper naar rechts duikt. Helaas moet de penalty over genomen worden omdat er te vroeg ingelopen werd. De druk op Jasper neemt toe nu hij voor de tweede keer tegenover de keeper staat. Ook de tweede bal schiet hij ver in de hoek buiten het bereik van de keeper(1-2). Dit is gelijk de eindstand van een vooral slordige eerste helft.

De tweede helft startten we zonder Olivier Roos, die door klachten na een harde botsing in de eerste helft, vervangen werd door Merijn Poel.

Daar waar de scheidsrechter in de eerste helft alles nog goed voor de bril heeft, kwam hij de tweede helft zonder bril het veld op en dat viel niet uit in ons voordeel. De 2-2 valt na een pass op een buitenspel staande aanvaller. Doordat de bal het hoofd van een van onze spelers schampte besloot de scheids dat het doelpunt voortkwam uit een foute terugspeelbal??. Jammer maar we moeten door. Een paar minuten later wordt Melvin in het strafschopgebied op illegale wijze gestopt. De scheids legt de bal ver voor de 16 op het gras?? Deze beslissingen moeten we accepteren maar je merkt wel dat dit ons spel beïnvloedt. De mannen van BSVV maken gebruik van dit voordeel en scoren de 3-2. Pas nu lijkt ons team te beseffen dat we als bovenliggende partij ons zelf tekort doen door slordig voetbal en te weinig inzet. We schakelen een tandje bij. Abdie vervangt Jasper in de spits en we kunnen de druk op het doel van de tegenstander weer opvoeren. De terechte 3-3 komt van de voet van Luuk die de voorzet van Thorwald goed binnen schiet. Niet veel later wordt Luuk onderuitgehaald binnen de 16, maar ook deze keer legt de scheidsrechter de bal er net buiten. De vrijetrap van Merijn, die volgt is hard en kan maar net gekeerd worden. De scheids laat nog een keer van zich spreken door onze grensrechter te negeren bij de laatste treffer in dit duel. 4-3 is de eindstand van deze wedstrijd. Al dit onrecht wordt Merijn, die vorige week nog man van de wedstrijd was, te veel. Hij krijgt direct een rode kaart voor zijn beklag bij de scheids. Ondanks dat de scheidsrechter een dubieuze rol speelde moeten we bij ons zelf te rade gaan of wij dit spel niet eerder hadden kunnen beslissen. Als we met de inzet die we de laatste fase toonde van start waren gegaan had deze middag er anders uitgezien.

Gebruik deze ervaring om jezelf te verbeteren!

 


Privacy Preference Center