Zaterdag 30 september is het weer “game day”!! Daar kijk je als voetballer en liefhebber de hele week naar uit! Het enthousiasme werd iets getemperd toen we deze morgen de gordijnen open trokken… Regen, regen en nog eens regen, maar niet genoeg om de wedstrijden af te blazen. Het gras op het hoofdveld stond hoog zodat het boven het vers gestorte zand uit kon komen, kortom alles behalve een licht lopend veldje…

Zoals alle thuis wedstrijden begonnen we de dag met een hoorcollege op het zolderkamertje van Jesper en Frenk. De boodschap was voetballend opbouwen en voor elkaar willen vechten : Teamwerk dus!

Van teamwerk, was er tijdens de warming up nog niet veel sprake. Een helft was al begonnen terwijl de andere helft nog aan kwam lopen. Teamwerk hoort te beginnen in de voorbereiding en te eindigen na de derde helft! Dit kunnen jullie beter mannen!

Na het fluitsignaal zag je dat de elf van Zuidlaren wel degelijk een team zijn en dat ze vandaag niet gekomen waren om te verliezen. Na een goede start Krijgt Merijn de eerste kans van de wedstrijd. Met een mooie actie stuurt Jasper Merijn diep. Helaas kan Merijn deze bal niet verzilveren. Wel houden we een corner over. De corner die volgt wordt gelijk in gekopt door de kleinste maar kopsterke man van het veld. Abdi zet het score bord al vroeg op 1-0. Niet veel later krijgt Merijn weer twee kansen op zijn eerste treffer maar nog steeds vindt hij het net niet. Sander die mee op is gekomen weet wel te profiteren en zet het score bord in de 10de minuut al op 2-0. Achilles probeert voornamelijk te profiteren van onze foute ballen. Door snel om te schakelen en met veel man te counteren. De 2-1 hangt al een aantal keer in de lucht en valt uiteindelijk na 20 minuten. Kort daarop wordt de kans op 2-2 van de doellijn gehaald, we zijn dus gewaarschuwd. Gelukkig herpakken we ons en kunnen we via een voorzet van Jasper en een goal van Melvin de marge weer op 2 goals brengen. (3-1) Ook de 4-1 valt nog in de eerste helft en komt wederom van de voet van Melvin. Voorbereid door aanvoerder Luuk, die na een mooie rush de bal op maat aflevert.

De tweede helft begint ook flitsend na een aanval over rechts die start bij Thorwald die Abdi de hoek in stuurt. Abdi legt de bal klaar op de 16 voor Jasper, die vergeet een hoek uit te kiezen waardoor de keeper weinig problemen van het schot ondervind.

Na 10 minuten moet Olivier de wedstrijd geblesseerd verlaten en komt Junior, die we even moesten zoeken, in het veld. Ons zoeken werd door Junior al snel beloond toen hij een mooie steek pass aan Melvin gaf, die op zijn beurt de verdediger en de keeper te snel af was en zijn derde van de dag in de touwen schoot. (5-1) De 6-1 kwam van Junior zelf die na een mooie diepte pass van Merijn net iets eerder bij de bal was dan de keeper. De keeper die waarschijnlijk niet op de voeten van Junior lette kon zijn inzet niet keren. Achilles komt er bijna niet meer aan te pas. Nog een keer vinden ze de paal en een voet op de doellijn maar verder hebben Luuk en Sven de aanvallers in hun broekzak.

Als Kroon op de foutloze wedstrijd van Sven maakt hij zelf, met zijn hoofd, de laatste treffer uit een corner(7-1). Zijn eerste goal in 4 jaar en zijn sterke prestatie maken hem voor mij de man van de wedstrijd vandaag!

Fijn dat zo’n druilerige dag nog zo mooi kan zijn!