Liefhebbers van jeugdvoetbal op hoog niveau zijn de komende zomervakantie in Zuidlaren aan het goede adres. In de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 organiseert FC Zuidlaren een internationaal U19 voetbaltoernooi. In het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 augustus komen sterke jeugdteams uit binnen- en buitenland naar sportpark De Wenakkers in Zuidlaren.
De volgende teams zijn ingeschreven: FC Emmen U19, Woking FC U18 & U19 , Kickers Emden U19, Blau Weiss Papenburg U19 FC Den Bosch U19, Olde Veste ’54 U19 en ook wordt er speciaal voor deze gelegenheid een regioteam samengesteld. Het team, dat wordt begeleid door hoofdtrainer Edwin Prins en assistent Arno Nijenbanning, bestaat uit spelers van Hoogezand U19, ACV U19, Be Quick 1887 U19, Achilles 1894 U19, LTC U19, Noordwolde U19, Aduard U19, ZFC Zuidlaren en DSZ’16 (volgend jaar FC Zuidlaren). De poulewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 12 augustus. Zondag 13 augustus volgen de laatste poulewedstrijden en de finales.
Duits-Nederlandse ontmoetingen
Het Engelse Woking FC komt uit de buurt van Londen en neemt met 2 teams deel aan het nieuw opgezette toernooi. Door de deelname van Blau Weiss Papenburg en Kickers Emden (uit de Duitse deelstaat Nedersaksen) is het U19 voetbaltoernooi verzekerd van een aantal Duits-Nederlandse ontmoetingen. FC Emmen en FC Den Bosch U19 vertegenwoordigen de Betaald Voetbal Organisaties en het Regioteam zorgt ongetwijfeld voor een hoop publieke belangstelling.
Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website, Facebook- en Instagrampagina van ZFC Zuidlaren.
Het FC Zuidlaren U19 internationaal voetbal toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Toernooivoetbal.nl &
Inspire Football Consultancy