FC Zuidlaren wist zaterdag een punt te pakken tegen nummer twee Groen Geel. Een punt waar men in het Zuidlaren kamp na afloop heel tevreden mee was.

Groen Geel – FC Zuidlaren

Bij Zuidlaren moest het nodige geschoven worden in de opstelling. Zo ontbraken Jos Lamain en Koen Brandts vanwege blessures. Jordi Hamming was weer terug van een blessure en ook Nico Sieling en Jorik de Groot mochten vandaag in de basis beginnen.
Vooraf was al duidelijk dat het een lastige middag zou kunnen worden. Groen Geel was, na een matige start van de competitie, al vijf wedstrijden zonder puntenverlies. Daarbij beschikt het team van oud ZFC speler Haaye Feenstra over veel ervaring. Veel Groen Geel spelers hebben in het verleden een aantal treetjes hoger in het amateurvoetbal gespeeld.

Het leek dan ook een lange middag te worden. Van het begin af aan werd Zuidlaren stevig onder druk gezet. Daarbij speelde Groen Geel met veel variatie en veel lopende mensen. Dit leverde in de eerste twintig minuten veel dreiging op. Gelukkig voor Zuidlaren waren de gastheren vaak onzorgvuldig in de eindpass en liepen ze ook regelmatig buitenspel. Als ze wel een keer in scoringspositie kwamen was doelman Luikens op zijn post. Met enkele goede ingrepen hield hij Zuidlaren op de been.
In het verloop van de eerste helft kreeg Zuidlaren wat meer grip op de wedstrijd. Verdedigend stond het goed en met name Jorik de Groot speelde een erg goede wedstrijd op het middenveld. Hierdoor werden de Groen Geel aanvallen steeds vaker in vroegtijdig stadium onderbroken.
Zelf kwam Zuidlaren maar moeilijk tot goed voetbal, een echte kans viel er in de eerste helft niet te noteren.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Groen Geel mocht de bal hebben en Zuidlaren probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit leverde Groen Geel vooral veel corners op. Uit één van deze corners kwam de grootste kans van de wedstrijd. Robbin Luikens kon een bal net niet wegstompen en de bal viel voor de voeten van één van de aanvallers. Gelukkig stond Luuk Haaijer op de goede plek en kon hij het schot op de lijn keren. Bij een tweede corner werd de afvallende bal snoeihard op het voorhoofd van Tom Wolff geschoten. Hoewel de linksachter het nog een paar minuten probeerde moest hij zich daarna toch laten vervangen. Merijn Poel kwam voor hem binnen de lijnen en hoewel hij eigenlijk een aanvaller is, speelde hij een prima wedstrijd als linksback.

Naarmate de tweede helft vorderde werd ook Zuidlaren wat gevaarlijker. Een aantal keer werd een overtalsituatie niet helemaal goed uitgespeeld, waardoor een echte kans uitbleef. Die leek er wel te komen toen Jordi Hamming weggestuurd werd. Helaas kon hij de bal net niet langs de keeper krijgen.
Inmiddels was ook Lars Kolk binnen de lijnen gekomen. Hij maakte na zo’n anderhalf jaar blessureleed weer zijn eerste minuten.
Bij Groen Geel leek het in de laatste minuten wat weg te ebben en dus hoopte Zuidlaren stiekem de drie punten nog mee te stelen. Verder dan een vrije trap van Nico Sieling kwam het echter niet.
En zo nam Zuidlaren een punt mee uit Groningen.

Volgende week speelt FC Zuidlaren thuis tegen Holwierde. We hopen u dan allemaal weer te zien op sportpark de Wenakkers. Aftrap 15:00.

Door Allard van Weringh