Met enige vertraging is hier dan eindelijk het verslag van de sportquiz….

Traditioneel op de laatste trainingsavond voor de winterstop was het ook dit jaar weer tijd voor de FC Zuidlaren Sportquiz. De organisatie was in handen van ons 35+ 1 team en de vragen waren opgesteld door voetbalfanaat en feitjeskenner Arjan Leeuwerke en zijn vragen werden toch wel regelmatig als zeer pittig ervaren. Er werd behoorlijk wat afgepuft, gekreund en gesteund aan de verschillende teamtafels.

Dit jaar deden er maar liefst 15 teams mee en het was dan ook een volgepakt huis in de kantine. Met in totaal ca. 100 deelnemers was kon er bijna niemand meer bij! Het was erg mooi om te zien dat er naast zo ongeveer alle seniorenteams ook een mooi aantal JO19 teams de weg naar de kantine wisten te vinden. Ook mochten we tot ons grote genoegen 2 teams ontvangen die waren samengesteld uit ouders van jeugdleden. Door de Quizmasters werden bij de start de huisregels doorgenomen met alle deelnemers, met daarbij de belangrijke afspraak dat de telefoon niet gebruikt mag worden om antwoorden op te zoeken. Daar werd in het eerste blok nog braaf aan gehouden, maar bij het nakijken van de antwoorden werd al gauw gemerkt dat die afspraak later op de avond toch wel een aantal keer geschonden werd. Al met al heeft dat niet geleid tot een onterechte winnaar.

In 8 rondes met 10 vragen in de categorieën voetbalclubs, Olympische Spelen, voetbal Nederland, overige sporten, damesvoetbal, voetbal – van alles wat, Fotoronde met sporters en als laatste voetbal – spelers werden de deelnemers getrakteerd op o.a verschillende rebussen, voetbalvrouwen, voetbalstadions en een enkele vraag over de cijfers van FC Zuidlaren , gepresenteerd op de ALV van 16 december. Opvallend genoeg werd het Oosterpark stadion door erg weinig teams herkend en wisten de dames opvallend veel van de spelersvrouwen!

Uiteindelijk was het Team Hennie (zaterdag 1) dat als winnaar uit de bus kwam, met op gepaste afstand een groot aantal teams die streden om de 2e en 3e plek. Deze werden uiteindelijk bemachtigd door Zondag 3 en team Solt (voetbalvaders). Het was weer een hele gezellige quizavond die na 01:00 uur voortgezet werd in Bruin cafe de Vliegh!

We bedanken de quizorganisatoren en de barbediening en we wensen team Hennie en de spelers van zaterdag 1 veel plezier en succes met de organisatie van de FC Zuidlaren Sportquiz 2020.