FC Zuidlaren  is een bloeiende vereniging met veel jeugdige en volwassen voetballers. De overstap van een jeugdspeler naar een seniorenteam is soms best groot. We merken dat er vaak jonge spelers zijn die na het spelen in een O19 team weinig ruimte krijgen om zich nog verder door te ontwikkelen als jongvolwassen voetballer.

We zijn als club hierop ingesprongen door een O23 team te gaan opstarten. De club wil met dit initiatief de kans op speeltijd én ontwikkeling bij jonge spelers vergroten. In de fase dat ze (nog) niet in het 1e elftal spelen, maar ook geen jeugdspelers meer zijn wil de club met dit initiatief de kans op speeltijd en ontwikkeling bij jonge spelers vergroten.

Met gepaste trots kunnen wij ook de trainer presenteren voor dit nieuwe 023 team. Joost Lutke (UEFA B) gaat dit team volgend seizoen begeleiden tijdens de trainingen en wedstrijden.

Voor de jonge talentvolle spelers bij FC Zuidlaren is dit een verlenging van hun jeugdopleiding. Het O23 team zal gaan bestaan uit spelers van 17 tot 23 jaar. Er wordt twee keer per week getraind onder leiding van een eigen trainer. Het team zal op divisie niveau in de (O23) competitie ingedeeld gaan worden.

Interesse als speler? Speel je op dit moment nog niet bij FC Zuidlaren maar ben je geïnteresseerd geworden om als speler deel uit te gaan maken van dit team? Neem dan contact op met Arno Nijenbanning  (Hoofd Jeugd Opleiding), mail: hoofdopleiding@fczuidlaren.nl