Op zaterdag 2 maart was het dan eindelijk zover…….het langverwachte FIFA toernooi voor onze jeugdleden. Vanwege de restyling van de kantine in de wintermaanden moest er uitgeweken worden naar een inhaal/beker weekend. Dat had helaas tot gevolg dat een aantal aanmeldingen alsnog geannuleerd moesten worden ivm een ingelaste wedstrijd. Ondanks dat hadden we toch een mooie opkomst van 24 jeugdleden vanuit JO8 t/m JO13, die streden om de titel “de beste FIFA speler van FC Zuidlaren”

Op 8 playstionsets werd in 8 poules van 4 personen een compleet toernooi afgewerkt. In iedere poule was 1 deelnemer de computer. De beste 2 (uitgezonderd de computer) uit iedere poule gingen door naar de 1/8 finales. Het was erg leuk dat er hierbij weinig onderscheid te zien was tussen een JO8 speler en een JO13 speler. Er plaatsten zich ook zelfs JO8 spelers bij de laatste 16. Een van deze wedstrijden in de 1/8 finale ontpopte zich tot een regelrechte thriller. Na een spannende 2-2, volgde verlenging en zelfs strafschoppen, onder de toeziende ogen van heel veel fanatieke toeschouwers. Uiteindelijk bleven de beste 8 spelers over in de kwartfinales. Na 4 hele mooie potjes was het tijd voor de halve finales. Ondertussen was er voor de uitgeschakelde spelers tijd en ruimte om op de vrije playstations hun skills nog geen te meten met anderen.

In de halve finales bleek dat de broertjes van Noort het meest behendig zijn met de controllers van de playstation en versloegen allebei hun directe tegenstander. Vervolgens werd allereerst de troostfinale gespeeld op ons grote beamer-scherm tussen Sander Schoonveld en Thijs Doornbos. Dit werd een hele spannende pot waarbij zowel het publiek als de deelnemers op het puntje van hun stoel zaten. Uiteindelijk was het Thijs die met een overwinning van 4-3 de bronzen medaille voor zich opeiste. Toch mag Sander, uit de JO9, heel trots zijn op zijn prestatie, want hij heeft veel oudere spelers achter zich gelaten! De finale was dus, zoals gezegd een “van Noort” finale. Opvallend was dat beide spelers met Frankrijk speelden, waardoor het voor de vele toeschouwers niet altijd even duidelijk was wie er scoorde. Na 90 minuten was het uiteindelijk Stijn van Noort die aan het langste eind trok en als winnaar van dit FIFA toernooi gehuldigd kon worden, dus net voor zijn broertje Wout. Naast een gouden medaille mag Stijn ook meedoen met een landelijk FIFaMA toernooi met geweldige prijzen. Dat wordt dus flink oefenen thuis!!!

Alle deelnemers bedankt voor jullie fanatieke deelname en inzet tijdens dit eerste FIFA toernooi. Alle aanwezigen hebben het gevoel gekregen dat dit absoluut voor herhaling vatbaar is. Dan kiezen we voor een dag midden in de winterstop, zodat iedereen in gelegenheid is om mee te kunnen doen. Jullie kunnen dus tegen het eind van het jaar een nieuwe uitnodiging verwachten!!