O23 bij FC Zuidlaren? Jazeker!

Sinds 2020 heeft de KNVB een O23 competitie. De Onder 23 competitie moet ervoor zorgen dat talenten zich sneller en beter ontwikkelen en hierdoor gemakkelijker de stap naar het eerste elftal te maken. FC Zuidlaren heeft sinds dit seizoen een O23 elftal. In de regio is Zuidlaren de enige dorpsclub met een O23 elftal.

Wie zijn die talenten van FC Zuidlaren?

De spelers van O23 komen vanuit de O19 van afgelopen seizoen, Jon Schutte, Bryan van Nijnatten, Tom Oostra, Colin Aling, Fabio Matta (k) en Jesse Lijster. Van jong Zuidlaren/eerste selectie komen Tim Kruit, Joris Groenewold, Tom Wolf, Nick van Leeuwen, Teije Vogel en Jasper Schenk. Van buitenaf komen Wouter Schenk en Abel Tolner (k) van Tynaarlo, Imu Mugisha van Be Quick en Martijn Loode van vv Annen. Dit alles onder bezielende leiding van trainer Joost Lutke en teammanagers Karl Mulstege en Jos Kruit.

Competitie

De KNVB heeft ervoor gekozen voor een opzet met kleine competities van zes tot acht ploegen. In deze structuur is de kans groter dat even sterke ploegen vaker tegen elkaar spelen. Dus meer wedstrijden met veel weerstand. Dit is goed voor de ontwikkeling van talenten.

We zijn inmiddels twee competitiewedstrijden onderweg. De eerste wedstrijd werd vrijwel kansloos verloren van SVI uit Zwolle (0-4). Afgelopen zaterdag werden de eerste drie punten mee naar huis genomen door HFC te verslaan met 2-5. Andere competitiegenoten zijn ACV, Heerenveen, GVAV Rapiditas en Winsum. O23 speelt in Divisie 4. As. Zaterdag speelt O23 thuis tegen ACV om 13:15. Dus eerst naar O23 en daarna nog een wedstrijd van het eerst.