Arno Nijenbanning, hoofd jeugdopleiding van FC Zuidlaren, maakt volgend seizoen de overstap naar ONS Sneek. Arno is sinds het seizoen 2018-2019 HJO van FC Zuidlaren en geeft aan dat het na deze prachtige periode tijd is voor een volgende stap: ‘Na vier mooie voetbaljaren als hoofd jeugdopleiding bij FC Zuidlaren is er een geweldige nieuwe sportieve uitdaging op mijn pad gekomen in de vorm van ‘Hoofd Voetbalzaken ONS Sneek’.

Bij de in Friesland gelegen vereniging komt het 1e elftal uit in de ‘Hoofdklasse Zaterdag’ en spelen de selectieteams van de jeugd op een landelijk divisie niveau. Daarnaast heeft ONS Sneek grote ambities wat ledengroei, iets wat bij FC Zuidlaren aan de hand van ons jeugdbeleidsplan, gelijke kansen principe en een positief opgroeien klimaat uiterst succesvol is verlopen en waarbij Arno als HJO een belangrijke rol heeft gespeeld.

Tegelijkertijd beseft Arno Nijenbanning hoe plezierig en leerzaam de afgelopen periode bij FC Zuidlaren is geweest: ‘Ik ben FC Zuidlaren heel dankbaar voor het vertrouwen en de ruimte die ik heb gekregen om ervaring op te doen in mijn huidige functie, het zijn vier fantastische en leerzame jaren geweest. Via deze weg wil ik iedereen nogmaals bedanken voor alle mooie momenten en de geweldige samenwerking.’

Voorzitter Remco Spanhoff betreurt het gemis voor de club, maar gunt Arno tegelijkertijd de stap naar een andere club: ‘De afgelopen jaren heb ik Arno zowel als jeugdtrainer als vanuit mijn huidige functie meegemaakt, tijdens deze periode is voor mij gebleken hoe Arno met uitzonderlijke inzet, kennis en betrokkenheid de sportieve ambities van FC Zuidlaren heeft verwezenlijkt en een groot aandeel heeft gehad in waar onze vereniging op dit moment staat.’

Verder geeft Remco aan zich niet druk te maken over de komende periode: ‘Op dit moment ligt de focus op de tweede helft van het huidige seizoen en zit Arno gelukkig vol energie om de huidige doelstellingen te voltooien en FC Zuidlaren van een uitstekende overdracht te voorzien, intern zal het bestuur in overleg met de jeugdcommissie en het jeugd technisch kader goed en rustig nadenken over hoe de rol van hoofd jeugdopleiding volgend seizoen ingevuld zal worden.

In een laatste toegift zegt Arno iedereen heel veel succes en vele fijne voetbaljaren toe te wensen en gaat hij er van uit dat hij een ieder op tal van voetbal wegen nog tegen zal komen. Bij deze namens geheel FC Zuidlaren de felicitaties richting Arno Nijenbanning met de volgende stap in zijn ‘voetbalcarrière’ en danken wij hem voor zijn inzet gedurende de gehele periode als hoofd jeugdopleiding van FC Zuidlaren.