Jesper Muder (Bron: LinkedIn)

Via deze weg wil ik mijzelf introduceren als nieuwe (hoofd)trainer van FC Zuidlaren JO19-1. Mijn naam is Jesper Mulder, 22 jaar en woonachtig in Zuidlaren. Doordeweeks ben ik werkzaam bij de jeugdopleiding van SC Cambuur Leeuwarden, waar ik terecht ben gekomen na eerder mijn afstudeerstage hier te hebben uitgevoerd. Bij Cambuur ben ik verantwoordelijk voor de fysieke testen van alle jeugdspelers. In 2016 heb ik mijn bachelor in Sport, Gezondheid en Management behaald, met een specialisatie in Physical Activity and Lifestyle. Daarnaast geef ik elke vrijdag training aan onder 16 jeugdspelers bij de voetbalacademie IFA-PRO in Groningen. Tijdens deze opleiding ben ik ook begonnen met het geven van trainingen bij toen nog ZFC Zuidlaren. Ik heb hier anderhalf jaar B3 (JO17-3) gedaan, waarna ik een half jaar in Portugal heb gewoond en gestudeerd. Hierna ben ik voor mijn eerdergenoemde stage in Leeuwarden gaan wonen, waar ik trainer was van Blauw Wit ’34 C3 (JO15-3). Afgelopen seizoen heb ik Zuidlaren D1 (JO13-1) training gegeven, waar ik erg veel van heb geleerd. Deze ervaring heeft mij gemotiveerd een volgende stap te zetten, en ik denk deze stap te kunnen zetten bij FC Zuidlaren JO19-1. Ik verwacht een uitdagend en leuk seizoen tegemoet te gaan, waarin ik mijzelf als trainer nog meer zal gaan verbeteren.

Frenk Venema (LinkedIn)

Hierbij zal ik worden geassisteerd door Frenk Venema. Frenk is 21 jaar en woont in Zuidlaren. Hij heeft sinds zijn zesde bij ZFC Zuidlaren gevoetbald, en is uiteindelijk in A1 beland. Daarna kwam hij terecht bij het eerste van de zondag, waar hij weinig heeft kunnen spelen door blessures en stages.

“Uiteindelijk heeft de kans zich voorgedaan om assistent te worden bij het Onder 19 elftal en die kans heb ik gepakt. Ik zat al langer met het idee om trainer te worden en daarom heb ik ervoor gekozen om dit te gaan doen. Omdat dit mij een hele mooie kans lijkt om veel dingen te leren, ik zie dit daarom ook als een uitdaging.”

Frenk is gewend om voor een groep te staan via zijn studie als Sociaal Agogisch Werker. Frenk geeft aan het een mooie uitdaging te vinden om zijn eigen voetbalervaring en de ervaringen van het meemaken van verschillende trainers over te dragen aan de jongens. “Ik ben iemand die erg positief is en niet houd van negatief gedrag. Ik voetbalde zelf altijd het best als de sfeer goed was en daar wil ik graag een aandeel in hebben bij dit team.”