Vanaf seizoen 2024/2025 is ons Jeugd Technisch Kader (JTK) op volle sterkte. De Hoofd Opleiding, de HJO Onderbouw en HJO Bovenbouw vormen gezamenlijk het Jeugd Technisch Kader (JTK) en werken binnen de jeugdafdeling samen met onder andere de Jeugdcommissie (JC).

 

Binnen onze opleiding zal het onderstaande drietal zich bezig houden met het doorontwikkelen en uitvoeren van het voetbaltechnische beleid.Het JTK is daarnaast onder andere verantwoordelijk voor het aanstellen, opleiden en ontwikkelen van jeugdtrainers, het organiseren van informatieve bijeenkomsten en fungeert als het eerste voetbalinhoudelijke aanspreekpunt. 

 

Hierin richt de HJO Onderbouw zich voornamelijk op de teams in leeftijdscategorieën tot en met O12 en de HJO Bovenbouw zich op de O13 tot en met de O19. De Hoofd Opleiding zal een overkoepelende rol vervullen en in deze driehoek met hen samenwerken binnen de gehele jeugdopleiding.

 

Allard van Weringh verlengd als Hoofd Jeugdopleiding  Onderbouw 

Inmiddels is Allard al decennia lang een vaste kracht bij FC Zuidlaren en sinds twee jaar actief in zijn huidige rol binnen de club. FC Zuidlaren is erg blij dat Allard deze functie ook in het seizoen 2024/2025 zal uitvoeren en op deze zich blijft inzetten voor onze jeugdopleiding.

 

Marcel Schaap start als Hoofd Jeugdopleiding Bovenbouw

FC Zuidlaren is verheugd met de komst van Marcel Schaap als HJO Bovenbouw. Voor onze club is Marcel geen onbekende: in het seizoen 2018/2019 was hij namelijk al actief bij FC Zuidlaren als trainer van de 17-1. Sinds 2022 is Schaap hoofdtrainer bij SV Haulerwijk en is momenteel met zijn team nog volop in de strijd om een eventuele promotie. Marcel is in bezit van UEFA B, heeft de ALO afgerond en werkt in het dagelijks leven als docent lichamelijk opvoeding op het Terra in Assen. 

 

Arno Nijenbanning keert terug bij FC Zuidlaren in rol van Hoofd Opleiding

Na twee mooie jaren als Hoofd Voetbalzaken bij ONS Sneek keert Arno terug bij FC Zuidlaren. Voorafgaand aan zijn periode bij ONS was Arno jarenlang Hoofd Jeugdopleiding bij onze vereniging en daarvoor actief bij ACV Assen en FC Groningen. FC Zuidlaren is vanzelfsprekend ontzettend enthousiast over de komst van Nijenbanning en kijkt erg uit naar de invulling van zijn rol binnen dit kader en zijn adviserende rol richting de seniorencommissie.