Afbeelding via RTV Noord

Afgelopen zondag hebben er maar liefst 9 jeugdteams gebruikt gemaakt van het aanbod om tegen gereduceerd tarief in het Noordlease stadion de wedstrijd van FC Groningen te bekijken. Maar liefst 83 jeugdleden en betrokken leiders/ouders waren getuige van de eerste overwinning in 2018 van de plaatselijke FC. Bij dit stuk vinden jullie wat foto’s van de verschillende teams en tevens een verslag van een van de aanwezige teams.

FCZ 15-2 op bezoek bij het grote FC

Na de bekendmaking om gezellig met het team naar het grote FC te gaan kijken stroomden de aanmeldingen binnen.Team 15-2 vertrok dan ook rond 11:30 uur vanaf onze eigen sportpark, waar we een stuk minder last hadden van parkeerproblemen, dan in Groningen.De jongens zochten onze plekken op en we konden plaatsnemen recht achter het doel van de PEC Zwolle doelman, Boer.

Alle jongens hoopten dat de FC hun eerste overwinning van 2018 zouden behalen!

Na een gelijk opgaande eerste helft, waarbij Thomas ongelukkig in eigen doel schoot, gingen we de rust in. In de rust werden we voorzien van een lekker patatje! Rondkijken in het vak, kwam je meerdere bekende gezichten tegen van het Zuidlaarder-voetbalveld.

PEC was in de tweede helft beter, ze kwamen er een paar keer gevaarlijk uit, ballen op de lat en net naast, maar ze kwamen niet tot scoren. De FC in de naam van Hrustic schoot de bevrijdende treffer vlak voor tijd in.

Dit werd luid gevierd en leidde zelfs tot gedans van een aantal teamleden! Een prachtige en verdiende overwinning voor de FC.

Een heerlijk middagje weg met het team, erg leuk, maar…… Er gaat niets boven het zien van de inzet en het plezier van ons eigen 15-2!

Dus kom gerust de volgende wedstrijd kijken op het prachtige FCZ, je kan makkelijk parkeren er is een uitstekende en gezellige kantine en prachtig voetbal om te zien.