Zaterdag 23 september,

De eerste competitie wedstrijd en een stralende dag zijn de eerste ingrediënten voor een lekkere pot voetbal. Als daarna alle koppies ook nog op scherp staan en we kunnen een goede warming up draaien sta je in theorie al 0-1 voor. Helaas, bij het vertrek moesten we al op twee spelers wachten waardoor er voor de warming up minder tijd over was… We begonnen dus gewoon met een 0-0.

Vandaag moesten we de klus klaren zonder Bram E en Thomas maar konden we na een lange blessure periode weer beschikken over Junior de Lannoy. Ondersteund door Lammert Aling als vlaggenist begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste minuten van de wedstrijd waren de beide ploegen vooral aan het aftasten, waar lagen de mogelijkheden en wat is de tactiek van de tegenstander? Na deze periode kwamen de eerste plaagstootjes bij beide ploegen over de linker kant. Eerst wij na een voorzet van Olivier en een schot(je) van Melvin. Maar ook Leo kon op links een aantal keer de nummer 13 lanceren. Gelukkig waren zijn voorzetten en pogingen niet scherp genoeg waardoor we geen schade opliepen.

De beste kans na 30 minuten was wederom na een voorzet van de linker kant die op maat aan kwam bij Abdi. Abdi die de bal diagonaal naar de hoek kopte, miste op een haar na het doel. Kort daarna stuurt Jasper Melvin op links weg. De voorzet is wederom goed en Abdi maakt het eerste competitie doelpunt voor FC Zuidlaren. Op dit moment een terechte voorsprong die nog groter was geweest als de keeper een inzet uit een corner van Jasper niet naast had getikt. Ook Abdi krijgt nog een kans op de 0-2 na een prachtige snij pass van Merijn, maar de paal voorkomt de tweede treffer.

Zoals vaker in het voetbal krijgt de ploeg die aanvalt een onverdiende tegentreffer door een counterende tegenstander. Ook wij konden dit niet voorkomen, op slag van rust wordt het 1-1.

Na de rust pakken we de draad weer op. Wij zijn de ploeg die de aanval zoekt maar vergeten dit wel volgens de afspraken te doen. Afspraak was aanbiedende middenvelders waarlangs we voetballend de aanval gingen zoeken. Maar dit ter zijde..

Kleine kansen zijn er in de tweede helft voor Jasper met een afzwaaiend afstand schot en een wanhopige poging van Olivier vanaf de zijlijn om de keeper, die tegen de zon in kijkt, te verrassen. De betere kansen waren voor Melvin die een op een de keeper op zijn pad vindt en Abdi die een op een over schiet. Hier laten we het in deze fase liggen. Van af de kant kun je zien dat LEO de grotere wil heeft en met meer overtuiging de duels in gaat. Dit leidt dan uiteindelijk tot een tweede tegentreffer. Een voorzet van links en een aanvaller die een verdediger te slim af is. (2-1)

Hierna krijgen Jasper en Luuk de opdracht om zich met de aanval te gaan bemoeien, maar dit wordt ook gedaan door een aantal andere middenvelders waardoor het erg druk wordt voor het doel en de aanvallen er wanhopig uit zien. Hier moeten we het hoofd iets koeler houden en beter luisteren naar de aanwijzingen van Jesper en Frenk.

Jammer dat we onnodig wat punten laten liggen, we hadden op zijn minst recht op een punt. Positief punt vandaag was de terugkeer van Junior de Lannoy.

Volgende wedstrijd beter!