Zaterdag 20 Oktober een prachtige herfstdag met op het programma een prachtig bekerduel.

Beide ploegen vandaag op het veld staan in hun competitie bovenaan met veel doelpunten voor en nul tegen. Het enige verschil is dat Zuidlaren dat in de derde klasse presteert en Haren dit gewoon in de tweede klasse doet. Een tegenstander van formaat zou je zeggen. Wat Haren niet weet is dat het grootste deel van dit team bij DSZ JO17 kampioen 2de klasse werd en dat dit team vorig jaar ook al eenvoudig kampioen werd in de derde klasse, maar op een of andere manier niet gepromoveerd is?? Bovendien zijn we er dit jaar met de komst van Thorwald, Sven en Jasper niet slechter op geworden. Een wolf in schaapskleren dus. Het gehele team en de begeleiders keken uit naar deze wedstrijd. Eindelijk eens kijken waartoe we in straat zijn. Een echte krachtmeting.

Door Bart Schenk

We begonnen de wedstrijd voortvarend in de eerste minuut voetbalden we Jasper al vrij voor de keeper. Jammer genoeg kon hij niet anders dan met zijn linker schieten waardoor de inzet het venijn miste en keeper de bal kon onderscheppen. In de tweede minuut was het Samuel die van afstand een speldenprikje gaf. Haren was gewaarschuwd. Doordat we in een 4-4-2 opstelling begonnen waren we wat zoekende naar onze posities. Hierdoor kregen ook wij een eerste speldenprik via onze linkerflank. De rechtsvoor van Haren kreeg alle ruimte maar miste gelukkig de zuiverheid in zijn schot.
Na een kwartier de 4-4-2 aangekeken te hebben zagen we dat wij niet onder deden aan het niveau van Haren en besloten we in de vertrouwde 4-3-3 te gaan spelen. Hierdoor stond iedereen weer op zijn vertrouwde plek en begonnen we beter te voetballen.
De lat voorkomt de 1-0 van Guillermo, die op aangeven van Ruben, de bal leep over de keeper plaatste waarbij hij de keeper kansloos liet. Ook Haren treft de lat uit een vrijetrap op het randje 16. In deze fase zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Hard werken geeft in de eerste helft de doorslag. Linksvoor begint Julian met druk zetten, Roel volgt zijn voorbeeld waardoor de bal terug op de keeper gaat. Ook Jasper jaagt door op de keeper waardoor die in paniek raakt. Hij schiet de bal tegen Jasper aan die hier rustig van profiteert. (1-0) Bijna wordt het de eerste helft nog 1-1 als de bal keeper Guido passeert. Maar gelukkig hebben we de onvermoeibare Thijs die de bal van de doellijn veegt. In de allerlaatste minuut probeert Thijs Guido nog even te verrassen met een kopbal, maar de reflexen van Guido werken uitstekend en hij tikt de inzet van Thijs over het doel. Met een 1-0 voorsprong gaan we aan de thee.

De tweede helft zouden we meer vanuit eigen positie spelen, in de zone verdedigen en elkaar goed coachen. Wat we zeker niet zouden doen is verliezen. Vol vertrouwen stroopten de mannen de mouwen op voor de laatste 45 minuten.
In de tweede helft speelden we misschien nog wel beter. We combineerde goed en kregen kansen genoeg en gaven niet echt veel grote kansen weg. De sterk spelende Samuel was alleen maar onreglementair te stoppen. En als je dat doet binnen de 16 gaat de bal op de stip. Een karwijtje voor Jasper. Als Jasper achter de bal gaat staan is het altijd spannend. Soms schiet hij de bal er in een keer in soms van uit de kluts met de keeper, maar ze gaan er uiteindelijk altijd in. Ook dit keer was het een billenknijper maar de keeper kreeg de bal weer niet onder controle en rolt de bal in het net. (2-0)
Dit lijkt de genadeklap voor Haren. Het geloof is weg en wij ruiken de winst. Iedereen van FC Zuidlaren zet zich voor de volle honderd procent in waardoor het vandaag een onmogelijke taak voor Haren was om de winst te pakken.
Op een diepe bal van de voet van Samuel sprint Bram alles en iedereen er uit en tikt de bal langs de keeper waardoor we eigenlijk vrij eenvoudig op 3-0 voorsprong komen. In de laatste minuut mag Haren nog een tegen goal maken uit een spel hervatting.
Na een mooie Zuidlaardermarkt-week was dit de kers op de taart. Op naar de volgende ronde toppers!!

1-0 Jasper Schenk
2-0 Jasper Schenk
3-0 Bram Reenders
3-1 v.v. Haren