Kom voetballen bij FC Zuidlaren!

Nieuwe jeugdleden welkom bij FC Zuidlaren

Zoals iedereen weet zijn het bijzondere tijden en ligt het verenigingsleven al enige tijd stil. Dat is natuurlijk erg vervelend voor al onze voetballende leden, want zij komen op deze manier veel minder aan voetballen toe, dan ze gewend zijn. Maar het is natuurlijk ook erg jammer voor de jeugd in Zuidlaren die er aan zitten te denken om volgend seizoen te gaan voetballen en dus ook lid te worden van FC Zuidlaren. Normaliter zouden we verschillende ‘mee-train’ momenten aanbieden om aan het voetvallen te ruiken, maar dat gaat helaas op dit moment niet.

Dit is wel het moment dat we druk bezig zijn met de teamindeling van het volgende seizoen. In deze indeling willen we natuurlijk graag de nieuwe aanmeldingen meenemen. Voor het nieuwe seizoen kunnen jeugdspelers zich aanmelden als lid van FC Zuidlaren. Nieuwe jeugdleden die zich voor 15 juni 2020 aanmelden, zullen voor het nieuwe seizoen sowieso in een team ingedeeld worden.

De jeugdopleiding van FC Zuidlaren

De jeugdopleiding staat al meerdere jaren als een huis. We werken in iedere leeftijdscategorie met selectieteams en met basisteams. Komend seizoen starten we voor het eerst met team in de JO14 categorie en in de JO16 categorie. De JO14-1 wordt een selectieteam, de JO16-1 schrijven we in als basisteam. Onze JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 spelen allemaal Hoofdklasse. We werken bij FC Zuidlaren met het gelijke kansen principe. In de praktijk betekent dit voor de bovenbouw (JO13 t/m JO19), dat we om de week op vrijdag een 3e trainingsmoment aanbieden. Dit is verplicht voor spelers in de selectieteams en facultatief voor spelers in basisteams. Voor de onderbouw (JO7 t/m JO9) en de middenbouw (JO10 t/m JO12) betekent dit dat we met alle teams in 1 leeftijdscategorie op hetzelfde moment trainen. Dat betekent dus dat alle spelers met de dezelfde ballen, op hetzelfde veld, onder dezelfde omstandigheden en onder dezelfde trainers trainen. Per trainingsmoment wisselen we zelfs ook nog in de samenstelling van de groepen en ook de trainers wisselen van groep. Op de zaterdagochtend bieden we kaboutertraining voor de allerjongsten (4-5 jaar), hiervoor hoef je geen lid te worden.

Daarnaast bieden we met enige regelmaat op de vrijdagmiddag de FCZ Voetbalacademie aan. Deze trainingen worden gegeven door onze HJO samen met onze selectietrainers. Tegen een geringe betaling kunnen alle spelers uit de onderbouw en middenbouw deelnemen aan deze extra trainingen. De opbrengsten van deze Voetbalacademie komen allemaal ten goede van onze jeugdopleiding.

Positief Opgroeien

Vanuit de gemeente worden wij geholpen en ondersteund in het project Positief Opgroeien bij de Sportvereniging (POD sport). Het doel van dit project is dat we een veilige plek om te sporten bieden aan iedereen die dat wil. Daarnaast betekent dit dat we op ons sportpark de “Basis 11”’ van FC Zuidlaren hanteren. Dit zijn gedragsregels waarvan we verwachten dat iedereen, die bij ons op het sportpark zich er aan houdt. Deze gedragsregels zijn terug te vinden op meerdere plekken op het park en in de kantine, maar ook op https://fczuidlaren.nl/nieuws/positief-coachen-en-veilig-sportklimaat/

Meidenvoetbal

Op dit moment spelen we alleen met een MO19 team. Binnen alle andere leeftijdscategorieën spelen de meiden samen met jongens. Wij staan open voor het starten met meerdere meidenteams van de MO13 als daar animo voor is. Meiden die in de O12 categorie of lager zitten, spelen sowieso samen met jongens.

Extra activiteiten

Naast het reguliere voetballen bieden we nog tal van andere leuke activiteiten aan voor de jeugd. Zo werken we bij thuiswedstrijden van ons 1e zaterdagteam met de pupil van de week, organiseren we aan het eind van het seizoen grote toernooien, bieden we iedere winterperiode een FIFA toernooi, organiseren we een spectaculaire opening van het seizoen en plannen we meerdere kleinere voetbal (mid)dagen gedurende het seizoen. Ook hebben we een Junior Bestuur, wat bestaat uit jeugdspelers uit alle leeftijdscategorieën, waar we een aantal keer per jaar mee om tafel zitten om te kijken wat de wensen van onze jeugdvoetballers zijn.

Kortom……. mocht je interesse hebben om lid te worden van onze mooie vereniging, dan kan je altijd contact opnemen met jeugdcommissie@fczuidlaren.nl voor meer informatie. Je kunt je ook direct aanmelden via https://fczuidlaren.nl/clubinformatie/leden/aanmelden/ . Iedereen die zich voor 15 juni 2020 aanmeldt, wordt gegarandeerd ingedeeld in een team.

Vriendelijke en sportieve groet,

Jeugd Technisch Kader en de Jeugdcommissie