Meidenvoetbal bij FC Zuidlaren

Bij FC Zuidlaren bieden we plek aan iedereen die graag wil voetballen op de manier die hij of zij graag wil. Traditioneel gezien zijn het vaak jongens die kiezen voor de voetbalsport, maar de laatste jaren zien we gelukkig ook steeds meiden die de weg naar onze vereniging weten te vinden. De goede prestaties van de Oranje Leeuwinnen zijn daar natuurlijk de katalysator in. In de onderbouw laten we meisjes gewoon samen met de jongens voetballen, maar er komt een moment dat de meeste meisjes behoefte hebben aan een eigen meiden voetbalteam. Daar zijn uiteraard ook uitzonderingen op en daar hebben we bij FC Zuidlaren ook een aantal mooie voorbeelden van en dat juichen we ook alleen maar toe! Zoals eerder al gezegd….we bieden aan iedereen een plek om te voetballen op de manier waarop hij of zij dat wil invullen.

Op dit moment hebben we bij de senioren 1 damesteam (7 tegen 7 op de vrijdagavond) en bij de jeugd 1 meisjesteam, de MO19-1. Helaas is dit meisjesteam behoorlijk aan het uitdunnen. De meeste meiden zijn ook op een leeftijd dat er zoveel keuzes te maken zijn (school, prive, sport, hobby’s etc etc) dat er wel eens een keuze negatief uitvalt op het gebied van de sport. Dit laatste geldt dus ook voor ons MO19-1. Zoals de zaken er nu voor staan hebben deze meiden niet voldoende speelsters om ook volgend seizoen in een 11 tegen 11 competitie uit te komen. Dit willen ze wel heel graag!!!

Dus …………………ben of ken jij een sportieve meid in de leeftijd van 14 t/m 19 jaar, die het leuk lijkt om samen met andere meiden op zaterdag een wedstrijd te spelen en op 2 doordeweekse avond gezellig met elkaar te trainen, dan zijn we op zoek naar jou! Via jeugdcommissie@fczuidlaren.nl kan je aangeven dat je interesse hebt en kunnen we je meer informatie geven over FC Zuidlaren in het algemeen en het meidenvoetbal bij FC Zuidlaren in het bijzonder.

We zien jullie mailtjes met belangstelling tegemoet!

Jeugdcommissie en JTK FC Zuidlaren