Een druilerige zaterdag 16 september. Op het programma staat een bekerwedstrijd die we, om door te gaan in de beker competitie, moeten winnen met twee doelpunten verschil.

Keeper Frank heeft speciaal voor deze gelegenheid nieuwe handschoenen gekocht om het doel schoon te houden. Nadat de tegenstander ons succes gewenst heeft en wij hun een prettige wedstrijd konden we van start.

De eerste minuten begonnen hoopgevend met een aantal mooie aanvallen van onze kant. Helaas wisten we uit deze aanvallen geen doelpunt te maken. Gieten, wat het vooral van hun snelle voorhoede moet hebben komt in de eerste fase het dichts bij een treffer. Gelukkig pakte Frank een slechte pass van twee uitgebroken spelers die alleen voor het doel verschenen.

We waren dus gewaarschuwd voor de counters van Gieten, zo ook Gieten gewaarschuwd was voor de nieuwe handschoenen van Frank.

In de 10de minuut zette Luuk de 0-1 op de borden. Na een corner krijgt Gieten de bal niet goed weg en rolt hij voor de voeten van Luuk die zich niet bedenkt en da bal in de touwen jaagt.

De kansen in de resterende 35 minuten laten wij onbenut. De doelpogingen van Abdi en Melvin missen het venijn om de keeper te verrassen. Voor Gieten is Sven de plaaggeest die op slag van rust nog een gevaarlijke aanval onderbreekt.

Ook de tweede helft begint sprankelend met een mooie aanval van Jasper en Abdi maar net als in de eerste helft mist het venijn en onderbreken we zelf de aanval door een slordige laatste pass. We voetballen meer vooruit waardoor de druk op he doel van de tegenstander toeneemt. Doordat wij de druk naar voren opvoeren krijgt Gieten vaker de kans om te counteren. Frank is in deze fase man of the match en pakt veel goeie ballen. Helaas gaat het toch mis. Frank probeert de speler naar buiten te drijven maar hij komt toch tot een voorzet. Voor het doel probeert Sven met gevaar voor eigen leven zich nog voor de bal te gooien maar ook dit mag niet baten. (1-1)

Omdat we aan een gelijkspel niet genoeg hebben, gaan we aanvallender spelen. Het is de bedoeling dat Jasper door schuift in de punt van de aanval en Luuk achter de spitsen komt te spelen. Verse krachten Thomas en Kevin worden gebracht voor Thorwald en Bram E. voor een extra impuls. Het doelpunt wordt met deze speelwijze snel afgedwongen. Een uittrap van Frank wordt verlengd door Bram b waardoor Melvin op snelheid op het doel af mag. Dit keer word de bal vol overtuiging binnen geschoten. (1-2)

Helaas is de voorsprong van korte duur. Een minuut later staat het al weer gelijk door wederom een slimme counter van de tegenstander. Ondanks onze inzet in de laatste minuten verandert dit de 2-2 stand niet meer. De laatste fase lijkt een kopie van de vorige wedstrijd. Als we nadrukkelijk de aanval gaan zoeken en afstappen van de 5 mans verdediging worden we kwetsbaar achterin. We kunnen ook stellen dat we niet in deze situatie hoeven te komen als we voorin zuiniger met de kansen omgaan.

Gelukkig bestaat de groep uit gretige mannen die elke trainingen vol aan de bak gaan om het beste uit hun zelf te halen. De afgelopen beker wedstrijden hebben we een stijgende lijn gezien die hoop biedt voor de competitie.