Maar liefst 240 leden van FC Zuidlaren hebben deelgenomen aan het traditionele oliebollenmixtoernooi in Sporthal de Zwet. In verschillende leeftijdscategorieën werd in gemixte teams gestreden om de eer! Het ging er in alle toernooien zeer sportief aan toe en het was geweldig om te zien dat zoveel (jeugd) leden met zoveel plezier met elkaar kunnen zaalvoetballen!

Bij de jongste categorie (JO7/8/9) hadden we met bijna 60 deelnemers een behoorlijk volle bak. Alle teamcoaches en spelbegeleiders kwamen uit onze JO13 en JO15. In de categorie hierboven (JO10/11) waren het jeugdspelers uit de JO15 en JO17 die de wedstrijden en de teams begeleidden. Geweldig om die betrokkenheid van onze eigen jeugdspelers ook in de winterstop terug te zien. Bij de overige jeugdtoernooien werden de wedstrijden afgewerkt zonder coaches, maar vooral ook zonder scheidsrechters en dat ging wonderbaarlijk goed! We bedanken al onze selectietrainers, die bij alle jeugdtoernooien hun steentje hebben bijgedragen.

Zaterdagavond was het tijd voor het prestigieuze senioren/JO19 toernooi. Met zo’n 60 deelnemers was dit het drukst bezette toernooi in tijden. De sfeer was geweldig en we zagen in alle 8 teams een mooie mix van JO19 junioren en senioren vanuit de zaterdag, zondag, 35+ en zaalvoetbal. Alle wedstrijden stonden onder de bezielende leiding van jeugdspelers Niels Kruit en Stan Mertens en werden zeer sportief gespeeld. Na een aantal spannende poule wedstrijden en mooie kruisfinales was het team Nederland dat er in de finale tegen Duitsland met de overwinning aan de haal ging!. We feliciteren Nick van Leeuwen, Robin Schadenberg, Alwin Seinen, Fabian Staal, Wouter Groenewold, Arno Nijenbanning, Robbin Markus en Marco Hoek met dit geweldige resultaat! Topscorer van het toernooi werd Allard van Weringh met 4 doelpunten

Volgend jaar doen we het uiteraard weer, met dan wat meer aandacht voor de oliebollen!

Het Jeugd technisch Kader