Positief coachen en veilig sportklimaat

Als voetbalvereniging willen wij graag een plek bieden aan iedereen die veel plezier haalt uit het voetbalspelletje. Hiervoor organiseren wij het dan ook zo dat er voor iedereen die bij ons wil voetballen een plek en een moment is om dat te doen. We doen ons best om per leeftijdscategorie de meest talentvolle spelers bij elkaar in een selectieteam te plaatsen en in de basisteams houden we zoveel mogelijk rekening met de wensen van de spelers zelf en met teamsamenstellingen in het verleden. We hopen ieder seizoen weer dat in al onze teams een prettige sfeer heerst en dat ieder team een veilig thuis is voor alle teamleden. In de gevallen dat dit laatste wat minder het geval is, proberen we hier zo snel mogelijk een oplossing voor te organiseren om uiteindelijk ons doel te bereiken; een veilige plek om te voetballen voor iedereen.

In dit kader hebben onze jeugdtrainers de afgelopen seizoenen al meerdere bijeenkomsten bijgewoond waarin ze vanuit de Stichting Positief Coachen verschillende handvaten hebben gekregen om in de praktijk te kunnen gebruiken. De meeste jeugdtrainers hebben inmiddels ook de humoristische en confronterende theatervoorstelling “Dat schiet lekker op zo!” gezien. Een echte aanrader voor iedereen die met sportende kinderen te maken heeft!

Naast ons jeugdkader en onze jeugdtrainers, die Positief coachen en een veilig sportklimaat hoog in het vaandel hebben, is het voor onze jeugdspelers ook van belang dat hun supporters hier de juiste rol in spelen. De afgelopen jaren zijn er verschillende doeltreffende columns en artikelen over dit onderwerp geschreven. Een aantal hebben we voor jullie op een rijtje gezet, in de hoop dat het een ieder inspireert om er op de juiste manier te zijn voor je voetballende kind(eren).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot zijn we er trots op dat we u kunnen melden, dat er sinds de winterstop twee grote borden op ons sportpark hangen met daarop “De Basis 11 van FC Zuidlaren”. Je vindt deze Basis 11 ook op de tafels in de kantine. Het zijn 11 afspraken die wij graag willen maken met iedereen die bij ons op het sportpark komt. Dit geldt voor onze spelers, coaches en supporters, maar ook voor de spelers, coaches en supporters van onze tegenstanders. Iedereen die zich aan deze afspraken kan houden is van harte welkom op ons sportpark. Deze afspraken gaan bijdragen aan het creëren en continueren van een veilig sportklimaat en een prettige voetbalsfeer voor al onze jeugdvoetballers.

We wensen iedereen veel voetbalplezier!

Het Bestuur, de Jeugd Commissie, het Jeugd Technisch Kader en het Juniorbestuur