Afgelopen zaterdag was het dan zover. Eindelijk kon de spelersselectie en staf van het eerste zondag team, na een bewogen seizoen, het gespaarde en vergaarde kapitaal omzetten in varen, drinken en het laatste gezamenlijke avondmaal.

Eerst werd koers gezet naar de aanmeerplek van de boot van tassensponsor Rinus aan het Verbindingskanaal. Met 18 man (met inbegrip van de voorzitter van FC Zuidlaren) en een ruime en gekoelde hoeveelheid aan versnaperingen aan boord, werd een twee uur durende cruise door de diepenring van Stad gemaakt. Om de honger te stillen werd vlakbij de A-brug aangelegd om een forse stapel (voorgesneden) pizza’s van pizzeria Napoli in te laden. Tussen de bedrijven door werd een aantal routiniers verrast met passende afscheidsgeschenken als dank voor jarenlang bewezen diensten.

Toen de duisternis inviel en de boot na ruim twee uur aanmeerde bij de plaats van vertrek, kon iedereen toch nog zonder problemen vaste voet aan wal zetten. Besloten werd dan ook om de rest van de avond en nacht door te brengen in o.a. De Uurwerker, maar daar zijn uiteraard geen foto’s gemaakt die geschikt zijn voor publicatie en moeten we ons helaas beperken tot die opnamen die het licht van de openbaarheid kunnen verdragen.