Met gepaste trots presenteren wij de selectietrainers van het volgende seizoen. Aan onze selectieteams in de bovenbouw is een vaste selectietrainer gekoppeld. Deze verzorgt de 2 vaste trainingsmomenten in de week en is ook bij alle wedstrijden van dit team aanwezig als coach. Daarnaast zijn de selectietrainers aanwezig bij het 3e trainingsmoment, een pilot die we bij de bovenbouw gaan draaien. De JO17-1 trainer van dit seizoen, Gerwin Bodewes, heeft komend seizoen minder tijd beschikbaar om op het trainingsveld te staan. Met hem hebben we de afspraak gemaakt dat hij betrokken blijft bij de JO19-1. We zijn blij dat we Gerwin op deze manier wel kunnen behouden voor FC Zuidlaren. Fabian Staal gaat de JO17-1 trainen en begeleiden op de zaterdagen. We hebben Eline Gerdes kunnen koppelen aan ons nieuwe selectieteam, de JO14-1. De overige namen zijn de namen die dit seizoen ook al aan de selectieteams in de bovenbouw gekoppeld waren; Robin Wolters doet de JO19-1, Robbin Markus blijft trainer/coach van de JO15-1 en Jorik de Groot & Remco Spanhoff blijven bij de JO13-1. We starten dit jaar wel met een JO16-1 team, maar we schrijven dit team in als basisteam.

In de middenbouw gaan we werken met het gelijke kansen principe. Alle teams trainen tegelijkertijd en in wisselende samenstellingen. Op die manier krijgen alle kinderen evenveel kans om zich te ontwikkelen. We hebben Tim Kruit kunnen koppelen aan de JO12-1 en de JO12-2. Tim gaat de uitdaging aan om deze beide teams onder zijn hoede te nemen. Hij zal de wedstrijden van JO12-1 als coach optreden. Bij de JO11 hebben we Robin Wolters kunnen koppelen aan de hele groep als hoofdtrainer. Hij zal de jongere trainers op het veld begeleiden en coachen en is verantwoordelijk voor de trainingsinhoud.

In de onderbouw hanteren we, net als dit seizoen, ook het gelijke kansen principe. De hoofdtrainer bij de JO10 is Eline Gerdes, voor de JO9 geldt dat Edgar Suurmeijer is aangesteld als hoofdtrainer, aan de JO8 is Robbin Markus gekoppeld en Jorik de Groot en Remco Spanhoff nemen de JO7 voor hun rekening. Voor hen geldt net als de hoofdtrainers van de middenbouw dat zij de trainingsinhoud bepalen en ook de jonge trainers coachen en begeleiden in hun ontwikkeling. Voor een aantal selectieteams in zowel de middenbouw als in de onderbouw geldt dat een van de jonge trainers zo veel mogelijk bij de wedstrijden aanwezig is als coach, mits het niet overlapt met hun eigen wedstrijd. Dit geldt in ieder geval voor de volgende selectieteams; JO12-1 (Tim Kruit), JO11-1 (Youp Hogeveen), JO10-1 (Roan Breuklander).

Ook de basisteams zijn bijna allemaal voorzien van trainer. Deze hopen wij jullie op korte termijn te presenteren via de site. Wij zijn er van overtuigd dat we op deze manier ook komend seizoen een flinke ‘boost’ kunnen geven aan de ontwikkeling van onze jeugdspelers, maar ook van onze jeugdtrainers. Wij hebben nu al zin in komend seizoen en we hopen dat dit ook geldt voor alle jongens, meiden en supporters!

 

Jeugd Technisch Kader (JTK)