Een incompleet FC Zuidlaren (zonder Dodde, Elling, Hu, Scholte, Wierda en Wetterauw) was donderdagavond niet opgewassen tegen een technisch vaardig Annen dat zijn toppositie in de derde klasse B duidelijk waar maakte.

De eerste tien minuten waren spectaculair: Al in de 2e minuut moest de herstelde Robin Luikens naar zijn rechterhoek en voorkwam met een fenomenale redding de openingstreffer van de buren. Aan de overzijde testte Pim Perk via de vingers van Annen doelman Hans de Wals met een daverende knal de lat, maar een hoekschop was de schrale beloning.

Keerpunt

Tien minuten later kreeg Annen van arbiter Boerema een corner cadeau en werd de bal bij de linkerpaal ingekopt. Jeroen Jorna zag geen andere optie om een goal te voorkomen dan zijn hand te gebruiken. Dus conform de regels een strafschop en een rode kaart. Dante Ploeg voltrok het vonnis. Daarna was het in feite een gelopen koers. De thuisclub probeerde met veel strijd en inzet een hogere score van Annen te voorkomen en deelde zelf een speldenprik uit via een kopbal van Raymond Zuidema, die net over de lat vloog. Na een half uur viel de tweede goal van Annen, toen doelman Luikens te enthousiast zijn goal uitkwam, “los” riep, maar de bal miste. Een koud kunstje voor topschutter Dolf Nijborg die voor open doel niet miste. Toch gaf FC Zuidlaren zich nog niet gewonnen en vlak voor rust kwam er een goede mogelijkheid voor Pim Perk, maar door het hobbelige veld raakte hij de bal totaal verkeerd en verdween het schot in de bosschages.

Formaliteit

De tweede helft was een formaliteit. Annen ging op zoek naar de derde bevrijdende treffer en FC Zuidlaren trachtte de schade te beperken. Dat laatste lukte tot de 78e minuut, toen Robin Luikens in eerste instantie een prima kans voor de opponent nog kon verijdelen, maar in de rebound was hij kansloos. Ten slotte werd vijf minuten voor tijd de 0-4 eindstand bereikt door een treffer van Wouter Tilman.

A.s. zondag de uitwedstrijd tegen SVZ in Zeijen

Opstelling: Robin Luikens; Gerjan de Lange, Erik Schans, Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate; Jeroen Jorna, Daniël van Dam, Jorik de Groot, Vincent van der Borg; Pim Perk, Michel Kral (Abdi).