Arno Nijenbanning (HJO)

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij het contract met ons hoofd jeugdopleiding (HJO) Arno Nijenbanning hebben verlengd.

De jeugd heeft de toekomst en daarom is er de afgelopen jaren fors ingezet op het verhogen van de kwaliteit van onze jeugdafdeling. De jeugdcommissie onder leiding van eerst voorzitter Jeroen Jonge Poerink en nu voorzitter Maureen Breuklander heeft uitstekend werk geleverd. Voorbeelden hiervan zijn het aanstellen van een HJO als kwaliteitsbewaker, het omzetten van de visie in een goed doordacht beleidsplan samen met de HJO en eenheid naar buiten toe doordat alle teams de beschikking hebben over een eenduidig kledingpakket.

Wij vinden alle jeugdleden belangrijk, zowel de selectie- als de overige teams. Plezier staat voorop bij FC Zuidlaren! Het ingezette beleid vertaalt zich inmiddels naar een sterke groei binnen de jeugdafdeling. Dit seizoen waren er maar liefst 37 jeugdteams in competitie en die groei zet door. In het komende seizoen wordt er met 43 jeugdteams in competitieverband gevoetbald. Ook de dit jaar door de HJO opgezette voetbalschool laat het enthousiasme onder de jeugd zien en telt inmiddels zo’n honderd deelnemers. De HJO heeft een belangrijke rol binnen de club en om de continuïteit te waarborgen hebben wij besloten om Arno een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden, wat hij heeft geaccepteerd.

De groei van de jeugd is ook positief nieuws voor de seniorenafdeling. Mede door de doorstoom van de oudste jeugd naar de senioren groeit de zaterdagafdeling komend jaar naar vier seniorenteams. Met twee teams op zondag, vier 35+ teams en een damesteams bestaat de seniorentak volgend jaar uit elf teams. Bij de zaalvoetbaltak groeit het aantal het komende seizoen naar alle waarschijnlijkheid van twee naar drie teams.

Het gevolg van de groei is wel dat wij tegen capaciteitsproblemen aanlopen. Wij zijn op dit moment druk met de gemeente in gesprek om hier een oplossing voor te vinden.