Zaterdag 2 september, een prachtige dag en een het hoofdveld van De Wenakkers ligt er prima bij. Niets op het veld verraad de grote inspanning van het bestuur en de vrijwilligers om van twee clubs een nieuwe club “FC Zuidlaren” in de kleuren blauw zwart op poten te zetten. (petje af daar voor.)
Ook het eerste team van de JO19 is een samensmelting van het beste van twee clubs. Sommige jongens moesten eerst even wat wennen aan het idee om samen te werken, maar in de wedstrijd van vandaag was daar al bijna niets meer van te zien.
Omdat VKW ook in het blauw speelt mochten wij helaas alleen even warmlopen in ons nieuwe tenue. We moesten verder in iets te grote kanarie gele shirts van de senioren die al een tijdje op de plank lagen. (er blijft altijd iets te wensen over.)
Eenmaal begonnen aan de wedstrijd was goed te zien dat de mannen snel geleerd hebben van de eerder gespeelde oefenpartij. De mannen hielden zich gedisciplineerd aan de opdracht van de nieuwe coach Jesper Mulder, die de mannen de wei in had gestuurd in een 5-3-2 formatie met de bedoeling om vanuit de achterhoede, gecontroleerd de aanval te zoeken. De beide backs krijgen in dit systeem de ruimte om gevaarlijk mee op te komen.
In de eerste helft speelde het team goed volgens de opdracht. Aanvoerder Luuk Haaijer stuurde vanuit de back positie het team op een positieve manier aan, kortom we hadden het beste van het spel.
In de 20ste minuut werd ons goede spel beloond. Via de linker flank stuurt Jasper Schenk een van onze spitsen weg. Melvin Aling weet met zijn snelheid gevaarlijk het strafschop gebied binnen te dringen. De verdediger kon niet anders dan aan de noodrem trekken waardoor de scheids de bal terecht naar de penalty stip verwees. Jasper die vorig seizoen goed voor ca. 30 goals was, vond dit wel een klusje voor hem en eiste de bal op. Het duurt even voordat de bal goed op de stip ligt maar dan weet hij met zijn aanloop de keeper in de verkeerde hoek te krijgen en gaat de bal in het net. Het eerste doelpunt van de JO19-1 is een feit. (1-0)
Na dit doelpunt zagen we nog vele kansen zoals een fraai afstand schot van Abdi Quofar die maar net gekeerd werd door de keeper. De corner die er op volgde werd net gemist door Thomas Evers, kortom de eerste helft was een lust voor het oog voor de toegestroomde toeschouwers. De enige tegenslag die we de eerste helft kregen, was de blessure van Merijn Poel. Na twee tikken tegen zijn knie moest hij de strijd staken waardoor Bram Bakker, net thuis uit Kroatië, werd in gebracht. We gingen rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

De tweede helft gingen we van start met dezelfde opdracht. De tegenstander had echter een kleine aanpassing gemaakt in hun opstelling. Door een verdediger te vervangen voor een aanvaller werd de druk op onze achterhoede opgeschroefd. Wij kregen hierdoor wel meer ruimte voor een uitbraak via onze snelle spitsen. De 2-0 ontstond na een goede onderschepping op het middenveld. Jasper lanceerde Melvin die zijn schot via de keeper en de lat voor de voeten van de mee opgekomen rechtsback Sander Notten zag belanden. Sander tikte de 2-0 beheerst binnen.
De nieuwe speelwijze van de tegenstander zorgde er voor dat de druk op ons doel toe nam. De achterhoede en keeper Frank Kremer moesten alle zeilen bij zetten om het doel schoon te houden. Ondanks dat Bram B nog een bal van de lijn wist te halen en Frank nog een bal uit het doel tikte, viel de 2-1 toch. Een voorzet van de rechter kant beland per ongeluk in het net achter sluitpost Frank.
Het doelpunt bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. In deze fase hadden zij de controle, maar wij de betere kansen via de counter. Een van deze kansen was voor Thomas, die een bal op een meter van de doellijn net niet de juiste richting kon geven. Kort hierna is het wel raak en valt de beslissende treffer. Op een diepte pass van Jasper zet Melvin veel druk waardoor de keeper de bal volledig mist. Melvin mag de 3-1 in een leeg doel schieten. De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe team bij de nieuwe club met een nieuwe begeleiding wordt winnend afgesloten. En dit nog zonder de versterking van Junior de Lannoy, Sven Herweijer en Olivier Roos.
Het belooft een mooi seizoen te worden .