In de bijlagen vindt u de voorlopige teamindeling voor de teams JO7 t/m JO10.

De teamindeling is met veel zorg en aandacht tot stand gekomen. Wij willen benadrukken dat de teamindelingen niets zeggen over de potentie van uw zoon/dochter op de lange termijn. De teamindelingen zijn alleen een weergave van onze inschatting van hun niveau op dit moment.

Het JTK heeft in het hele seizoen de ontwikkeling en prestaties van de teams en spelers gevolgd en op basis daarvan de selectieteams ingedeeld. Selectieteams zijn komend seizoen de teams JO10-1, JO9-1, JO9-2 en JO8-1. Waarbij JO9-1&JO9-2 beide in de hoofdklasse uitkomen en qua niveau dus geen verschil maken.

De Jeugdcoördinatoren hebben samen met het JTK de overige teams ingedeeld. Ook dit jaar zijn de wensen van de spelers bij de leiders en trainers geïnventariseerd. In verband met de Coronamaatregelen is dat dit jaar via mail gebeurd. Bij de teamindeling is zoveel mogelijk rekening gehouden met deze wensen, persoonlijke voorkeuren (samenspelen met vrienden en/of vriendinnen), teamsamenstellingen uit het verleden en de grootte van de teams. Deze teams zijn niet ingedeeld op niveau, het zijn allemaal mix teams met verschillende niveaus.

Voor de JO7 geldt dat de teamindeling op een ouderavond, aan de start van het seizoen, gemaakt wordt. In deze groep komen vaak nog extra aanmeldingen binnen na de zomer. Ouders kunnen tegen die tijd voorkeuren aangeven, waar wij rekening mee kunnen houden.

Voor de JO10, JO9, JO8 en JO7 geldt dat alle teams binnen één categorie tegelijk trainen. Dit doen we volgens het gelijke kansen model. Dat houdt in dat er 1 hoofdtrainer op de gehele groep staat en dat er verschillende (jonge) trainers op het veld de oefeningen begeleiden. De samenstelling van de trainingsgroepen variëren regelmatig.

Verder zijn er verschillende categorieën waar teams nu al vol zitten. In de loop van het seizoen zou dit kunnen betekenen dat we teams moeten herverdelen wanneer er nog een aantal extra leden bij komt.

Vragen over de indeling kunt u via mail stellen aan de Jeugdcommissie (jeugdcommissie@fczuidlaren.nl), u krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.