Vrijwilligers 

Als voetballer, lid of regelmatige bezoeker van onze vereniging weet u dat FC Zuidlaren draait op vrijwilligers. Wekelijks zijn er tientallen vrijwilligers actief die er voor zorgen dat pupillen, junioren en senioren met plezier kunnen voetballen. Sommigen zijn actief als scheidsrechter, anderen als trainer of als jeugdleider, weer anderen in bestuursfuncties. Onze vrijwilligers maken het mede mogelijk dat onze leden elke week kunnen voetballen en gebruik kunnen maken van al onze mooie faciliteiten. 

Zonder vrijwilligers geen voetbal
Dankzij de inzet van al deze vrijwilligers gaat het gelukkig goed met FC Zuidlaren en komen er steeds weer nieuwe leden bij ons voetballen. Ondanks dit positief gegeven is er echter nog steeds een tekort aan actieve vrijwilligers en daarom doen we een beroep op U! 

 FC Zuidlaren is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor allerlei functies, niet enkel voor onderstaande vacatures. Heeft u ook hart voor onze vereniging?  

Meldt u zich dan vandaag aan als vrijwilliger. 

U heeft weinig tijd? Geen probleem, dat geldt voor velen. Vele handen maken licht werk. En denk daarbij dat het ook gewoon gezellig is om met elkaar iets te doen voor de club. Aanmelden kan op verschillende manieren, maar het makkelijkst is via de mail:  jeugdcommissie@fczuidlaren.nl 

 Momenteel zijn we op zoek naar: 

 

Coördinator jeugdteams
Je hebt hier een coördinerende rol voor de betreffende leeftijdsgroep, momenteel is er een vacature voor  

  • de JO17-JO19  
  • de JO09-JO08,  
  • JO07/kabouters  

en je bent aanspreekpunt voor de trainers, leiders, ouders en nieuwe leden in deze leeftijdscategorie. Stelt teams samen in overleg met de JTK. Je voert regelmatig overleg met de collega coördinatoren en de gehele Jeugdcommissie. Contact: jeugdcommissie@fczuidlaren.nl. 

 

Toernooicommissieleden 

Ieder jaar organiseert FC Zuidlaren begin juni een groot voetbaltoernooi voor de jeugd (twee weekenden). Die dagen doen er zo’n 800 kinderen mee aan dit voetbalfestijn. Er komen ook veel supporters mee. Om dit in goede banen te leiden heeft FC Zuidlaren een toernooicommissie. Deze commissie zorgt ervoor dat het toernooi tot in de puntjes verzorgd en voorbereid is. We regelen de uitnodigingen, deelnemende teams, de indeling, een programmaboekje, sponsoren, parkeren, de (afspraken met) de horeca, de prijzen, de scheidsrechters, en nog veel meer. De toernooicommissie is op zoek naar versterking. We zoeken ouders/familie van jonge voetballers en voetbalsters die het leuk vinden om een aantal jaar mee te doen met de organisatie van het jeugdtoernooi. We vergaderen een aantal keer per jaar en tijdens het toernooi zelf zijn we druk. Contact: jeugdcommissie@fczuidlaren.nl  en/of toernooicommissie@fczuidlaren.nl 

 

 

Gastheer/gastvrouw 

Als gastheer- en/of vrouw ben je ongeveer 1 keer in de vier/vijf weken een dagdeel op zaterdag aanspreekpunt voor leiders, trainers en scheidsrechters. Je verwelkomt onze gastteams en de scheidsrechters en houdt toezicht op de kleedkamers. De gastheer en/of -vrouw zorgt ervoor dat de wedstrijden op de speeldag soepel en zonder incidenten verlopen. Daarnaast is de gastheer en/of -vrouw het aanspreekpunt voor de  organisatorische zaken rondom de wedstrijden. Tussendoor kun je natuurlijk ook rustig bij de wedstrijden gaan kijken. Omdat een aantal gastheren en -vrouwen andere vrijwilligerstaken op zich hebben genomen, zijn wij druk op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de club af en toe willen helpen maar niet iedere week aan iets vast willen zitten. 

 

(Vereniging)scheidsrechters
Het is iedere week weer gepuzzel om voor alle wedstrijden een scheidsrechter te vinden. Dit geldt voor zowel de jeugd- als voor de seniorenwedstrijden. Dankzij een kleine, maar gemotiveerde groep scheidsrechters en ouders lukt dat bijna iedere week wel weer, al moet op sommige mensen een zwaar beroep worden gedaan. Maar ook zij zijn wel eens verhinderd of geblesseerd. Bovendien leert de ervaring, dat naarmate het seizoen vordert ook de tekorten toenemen. 

Dus: vind jij het leuk om een wedstrijd in goede banen te leiden? Wil jij de vereniging helpen en tevens sportief bezig zijn? Dan zoeken we jou! Het hoeft zeker niet iedere week en je hoeft ook zeker nog geen spelregel-goeroe te zijn. Er zijn mogelijkheden om een cursus te volgen. Meld je dus nu aan. Contact: jeugdcommissie@fczuidlaren.nl. 

 

We zijn altijd op zoek naar: 

 

Trainers/begeleiders
De gewenste versterkingen hebben al enige ervaring met het trainen en/of het begeleiden van senioren, junioren en pupillen en hebben de ambitie om samen met onze vereniging mee te groeien naar een hoger niveau. Ook bieden wij ruimte aan beginnende trainers die bereid zijn zichzelf te laten opleiden volgens diverse opleidingen intern. Neem contact op met de HJO van de bovenbouw of onderbouw of er voor (dit seizoen of) volgend seizoen ruimte is voor jou als trainer of begeleider: hoofdopleidingen@fczuidlaren.nl.  Zie ook het nieuws van 27 januari 2023. 

 

Veel meer mogelijkheden! 

Staat er hierboven iets niet voor je bij, maar wil je toch wel vrijwilliger zijn voor FC Zuidlaren (bijvoorbeeld voor onderhoud (gebouw of velden of rondom de velden) / kantinecommissie / activiteitencommissie / sponsorcommissie/ bestuursfunctie of voor een bepaalde commissie – zie website FC Zuidlaren), dan kun je natuurlijk ook laten weten wat je zou willen doen en brengen wij je in contact met de juiste commissies of personen, stuur dan een bericht naar de jeugdcommissie@fczuidlaren.nl. 

 

Alvast veel dank.