02 september 2017
Sportpark de Wenakkers, Zuidlaren

Beker

FC Zuidlaren – Wagenborger Boys

1-0 Allard van Weringh `16
2-0 Auke Hartstra `19
3-0 Auke Hartstra `24
4-0 Lars Kolk `39
5-0 Robbin Markus `50
5-1 Martijn Meijer `64
6-1 Robin Wolters `83

Zuidlaren – FC Zuidlaren was op eigen veld een maatje te groot voor Wagenborger Boys. Na een helft voetbal was duidelijk dat er van de gasten niet te veel verwacht moest worden want er stond al 4-0 op het scorebord. Toen Robbin Markus kort na rust de vijfde goal binnen werkte mochten de gasten met een prachtig schot in de kruising nog iets terug doen. Het slot akkoord was een sterke individuele actie van Robin Wolters die de eindstand op 6-1 bepaalde.

Na het oefenduel tegen Haulerwijk (3-0 verlies) eerder deze week stond vandaag de eerste officiële wedstrijd van FC Zuidlaren op het programma en deze verliep vlotjes. De nummer 12 uit de 5e klasse A van het afgelopen seizoen bleek het vanavond niet helemaal bij te kunnen benen en werd afgetroefd door een gretig ogende thuisploeg. Het eerste kwartier gaat niet de boeken is als meest enerverend maar daarna kwam er verandering in het spelbeeld en wist Zuidlaren in korte tijd drie maal te scoren. Na afleggen van Auke Hartstra vuurde Robin Wolters een kanonskogel af die terecht kwam op de handschoenen van doelman Jochem Smit die niet meer kon doen dan een hoekschop weggeven. Josja Janssen wist vanaf de cornervlag Allard van Weringh te bereiken die feilloos binnen kopte: 1-0. Het duo Wolters/Hartstra zorgde vervolgens samen voor de 2-0 en de 3-0. Twee maal was het aanvoerder Wolters die spits Hartstra vrij wist te spelen waarna Hartstra rustig bleef en af wist te ronden. Vlak voor rust was het Lars Kolk die op doorzettingsvermogen zichzelf de kans gaf om de 4-0 te maken.

Zuidlaren leek de tweede helft vol door te willen gaan en als snel wist Robbin Markus na een prima bal van Mark Folkers de 5-0 op het bord te werken. Hierna zakte het niveau echter weg. Dit zorgde ervoor dat de gasten iets terug kunnen doen. Met een prachtig schot in de kruising wist Martijn Meijer de 5-1 binnen te schieten. In het laatste deel van de wedstrijd kreeg Zuidlaren nog een hoop kansen maar het vizier stond niet op scherp waardoor een grote score uitbleef. Een sterke solo van Robin Wolters zorgde voor het slotakkoord en de 6-1.

Dinsdag 5 september a.s. om 20.00 uur oefent FC Zuidlaren in en tegen Hoogersmilde om vervolgens op zaterdag 9 september de volgende bekerwedstrijd te spelen. Aftrap is dan om 14.30 uur bij De Fivel in Zeerijp.

Opstelling: Bastiaan Mulstege; Rik Schutte (28. Jelmer Elsinga), Allard van Weringh, Lex Tammens, Rienk Wagenaar; Robbin Markus, Josja Janssen, Mark Folkers (61. Ton Moltmaker), Robin Wolters ©; Lars Kolk (61. Gijs Elsinga) en Auke Hartstra.

Scheidsrechter: J. van Leeuwen (Peize)

Gele kaarten: Geen