Zaterdagavond om 18:00 uur speelt FC Zuidlaren thuis zijn derde bekerwedstrijd. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen. FC Zuidlaren speelde tegen De Fivel een slechte wedstrijd maar nam wel de drie punten mee naar Zuidlaren en staat alleen aan kop met zes punten.

Wildervank (vijfde klasse) is zaterdag de tegenstander. Afgelopen seizoen nog tegenstander in de competitie en vijfde net achter DSZ’16 geëindigd. Destijds werd eenmaal gewonnen en eenmaal gelijk gespeeld. Nu dus de tegenstander in de beker. Een mooie graadmeter of beide teams opnieuw aan elkaar gewaagd zijn.

De afgelopen week was de vierde trainingsweek in de voorbereiding. Twee trainingen werden er afgewerkt. Helaas ging de oefenwedstrijd afgelopen dinsdag tegen Noordpool niet door. Op dinsdag 26 september staat er nog wel een nieuwe oefenwedstrijd op het programma thuis tegen Gorecht.

In vergelijking tot de selectie van vorige week zijn Auke Hartstra (geschorst), Gijs Elsinga en Bas Boersma er niet bij. Allard van Weringh keert terug in de wedstrijdselectie. Pelle Duiven, vorig seizoen goed voor vijf competitie doelpunten, is er voor het eerst bij dit seizoen (was vorige week nog afwezig). Ook routinier Rick Lamain zit bij de wedstrijdselectie.

De wedstrijd van zaterdagavond staat onder leiding van de heer Woering.