Door Jan van Dam

Een uitslag in Valthe die niet past bij de Zondag 2. De slechtste wedstrijd van het seizoen maar verliezen met 6-1 van Valther Boys 2 is toch wel erg gortig. De tegenstander werd in de eerste helft aardig in het zadel geholpen door drie presentjes in zeer korte tijd en dat was teveel van het goede voor de mannen en ze zakten helemaal door de ondergrens.

En de wedstrijd leek zo aardig te beginnen. Al vlot werd er een voorsprong genomen. Via een verre trap van Jeroen Jorna komt de bal in bezit Niels Siekman die op maat afgeeft aan Milan Hartlief die volkomen vrij voor doel de voorzet naar waarde beoordeelt en de bal zuiver in de benedenhoek plaatst (0-1). Ook daarna blijft FC Zuidlaren het meest dreigend maar schoten van Niels Siekman en Richard Wierda missen de juiste richting of worden net op tijd geblokt. Valthe laat de bal een paar keer gevaarlijk achter de Zuidlaarder verdediging vallen, maar keeper Jeroen Jonge Poerink is attent en voorkomt erger. Dan komt het keerpunt in de wedstrijd. En waar onze keeper eerst een betrouwbare indruk achter liet, laat hij ook een paar steken vallen. Rond de 30ste minuut is het malaise in de Zuidlaarder defensie en de scoringskansen worden Valthe op een presenteerblaadje aangeboden. De persoonlijke fouten worden genadeloos afgestraft en zo staat er binnen no time 3-1 op het scorebord. FC Zuidlaren weet niet echt raad met deze snelle achterstand en zo komt er tot de rust geen verandering in de stand en dat heeft de ploeg volledig aan zichzelf te wijten.

2e helft

Verlagenheid bij de mannen van Zondag 2 (door Robin Knol)

Om in de 2e helft weer in de wedstrijd te komen is een snelle aansluitingstreffer het doel waarnaar we streven. Dat wil de ploeg ook wel en ook nu lijken we weer de gevaarlijkste ploeg maar, de echte stootkracht ontbreekt vandaag. De counters van Valthe zijn levensgevaarlijk en zo wil het gebeuren dat na een paar van deze acties de bal kansloos achter onze keeper verdwijnt en daarmee worden alle Zuidlaarder illusies de grond ingeboord. Uiteindelijk wordt er een tussenstand van 5-1 bereikt en is alle hoop op een goed resultaat vervlogen. T’ is vechten tegen de bierkaai en ondanks nog wat goede acties van invaller Richard Koster, lukt het niet de compacte verdediging van Valthe nog een keer te passeren. Dat lukt Valthe wel, want met snelle omschakel-acties probeert men de score nog verder uit te breiden en dat lukt want in blessuretijd vliegt er nog een goal in. Eindstand 6-1. Valther Boys beschikt over een aardig ploegje, maar Zondag 2 had een complete off-day zullen we maar zeggen. A.s. zondag in thuiswedstrijd tegen runner-up Dedemsvaart 3 maar laten zien, dat deze partij een éénmalige uitglijder is geweest.

 

Opstelling: Jeroen Jonge Poerink, Marco Hoek, Jeroen Jorna ( Kevin Mellens), Erik Schans, Marten Loerop, Jessey Dodde, Richard Wierda, Milan Hartlief (Richard Koster), Martijn Hendriks, Vincent van der Borg, Niels Siekman.