Annen 1 v.v. (zaal) vs FC Zuidlaren 1 (zaal)

Annen – FC Zuidlaren / 2-4!

8 november en eindelijk spelen we onze eerste UITwedstrijd van het seizoen. De derby tegen Annen staat op het programma. Vorig jaar werd dit een grote domper voor ons, en na de nederlaag van toen en van vorige week waren we er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten! Annen was met 10 spelers waaronder oud-FCZ speler Jarno Bloemert. Bij Zuidlaren waren 3 afmeldingen waardoor we met zijn 6’en waren. Een gelijkwaardige wedstrijd waarin Annen via een hard schot van de zijkant op voorsprong kwam. Zuidlaren bleef rustig. Hoge bal naar voor voren dan maar, Stefan zet zijn lichaam erin en Jarno probeert te verdedigen.. maar net zoals vroeger kwam Stefan als winnaar uit de bus en ramt de 1-1 hoog binnen. Jarno probeert de scheidsrechter nog op andere gedachten te brengen, maar hij wist wel beter! Vrij vlot na de 1-1 speelt Bert onze spits Stefan weer aan en loopt ondertussen door, Stefan leegt hem terug en Bert schiet de 1-2 beheerst binnen! Tot aan de rust blijft het een


Annen 1 v.v. (zaal) vs FC Zuidlaren 1 (zaal)

Na twee goede overwinningen was het even wachten op de volgende wedstrijd voor het zaalteam omdat twee tegenstanders om uitstel hadden gevraagd. Afgelopen vrijdag werd er dan gespeeld om 22:00 in de Lambershal tegen Annen. Dit was ook de laatste wedstrijd geweest in De Zwet die met 9-3 was gewonnen. Vol vertrouwen werd er dan ook aan de wedstrijd begonnen.

Vanaf het begin was het moeizaam. De tegenstander was duidelijk sterker dan de vorige keer en het duurde niet lang voordat Annen de leiding nam. De aanvallen van Zuidlaren kwamen niet echt uit de verf en lukten ze wel werd de paal geraakt, ging de bal net naast of was de uitstekende keeper van Annen een sta-in-de-weg. Annen schakelde steeds razendsnel en na een uitbraak stond het 2-0.

In de rust werd nog geprobeerd om wat om te zetten en na de 2-1 van René Hoekstra gloorde er weer hoop in de harten van die ene supporter die de moeite had genomen om op dit tijdstip naar Annen te komen en de spelers zelf. IJdele hoop want binnen no-time lag de bal er weer in: 3-1. Het werd van kwaad tot erger. Er werd niet meer omgeschakeld en we liepen keer op keer in het mes. Annen gaf een masterclass kansen creëren en afronden. Dit leidde uiteindelijk tot een 9-1 nederlaag.

Het bleef nog lang onrustig in Annen…..