Blauw Geel`15 1 - FC Zuidlaren 1 (BEKER)

FC Zuidlaren heeft vanmiddag de tweede overwinning in het bekertoernooi geboekt. Op bezoek bij vijfde klasser Blauw-Geel`15 was de ploeg van Edwin Prins met 2-5 de sterkste. Na een 0-2 ruststand kwam Blauw-Geel meteen na rust terug in de wedstrijd. Dit was van korte duur want door onder andere twee treffers van invaller Nico Sieling ging Zuidlaren alsnog met de winst aan de haal.

Blauw Geel `15 – FC Zuidlaren

0-1 Jens van der Woude `11
0-2 Jordi Hamming `17
1-2 Jos Bartelds `47
1-3 Nico Sieling `51
1-4 Nico Sieling `54
1-5 Koen Brandts `82
2-5 Jaap Koch `90

Groningen – Sportpark Coendersborg was het decor voor Zuidlarens` tweede officiële wedstrijd dit seizoen. Na de bekerwinst vorige week op eigen veld tegen Poolster was vanmiddag Blauw-Geel`15 de tegenstander. De club waar tot vorig seizoen oud-Zuidlaren verdediger Sebastiaan Kuper tot de selectie behoorde. Vanmiddag was hij slechts toeschouwer en zag hij een aantal van zijn oud-ploeggenoten terug. Ook zullen er een aantal gezichten zijn geweest die hij nog niet kende. Eén daarvan zou heel goed Jasper Schenk kunnen zijn. De jonge aanvaller mocht vanmiddag in de basis beginnen en laten zien wat hij in huis heeft. Linksachter stond Tom Wolf opgesteld en centraal achterin mochten Bas Boersma en Allard van Weringh proberen om Edwin Prins te overtuigen. De rest van de basis-elf was weinig verrassend. Dit zorgde ervoor dat Raymond Zuidema, Nico Sieling en Koen Brandts op de bank mochten beginnen.
De verwachting vooraf was dat Zuidlaren niet al te veel moeite zou hebben met de gastheren en dat bleek in de openingsfase ook het geval. Veelvuldig balbezit, aardige combinaties, een prima voorzet en een heel simpele soloactie zorgden er voor dat er na ruim een kwartier al 0-2 op het scorebord stond. Een samenwerking door twee oud Be Quickers zorgde voor de 0-1. Net als vorige week leverde Fabian Staal een afgemeten voorzet af die door Jens van der Woude tot doelpunt werd gepromoveerd. Een dribbel dwars door de Groninger defensie zorgde er zo’n vijf minuten later voor dat Jordi Hamming met een stiftje over doelman Jesse Louissen de 0-2 kon laten aantekenen. Waarschijnlijk ging het allemaal wat te makkelijk want hierna stokte de productie. Ook Blauw-Geel wist zich geen kansen te creëren, laat staan te scoren, en daardoor werd de ruststand ook 0-2.

Drie wissels in de rust bij Zuidlaren. Jasper Schenk, Tom Wolf en Jorik de Groot keerden na de thee niet terug. Voor Zuidlaren was het even zien hoe één en ander nu in elkaar zou vallen. Blauw-Geel profiteerde hier meteen van met een prachtige treffer door Jos Bartelds: 1-2. Werd de wedstrijd hierdoor spannend? Nee, de marge werd namelijk vier minuten na de treffer weer verdubbeld. Een doelpunt dat tot stand kwam door de invallers want Raymond Zuidema trok mee ten strijde, bediende Nico Sieling die beheerst de 1-3 binnenschoof. Diezelfde Sieling maakt kort daarna op aangeven zijn tweede treffer van de middag met een boogbal over de doelman heen. Dat de invallers deze wedstrijd niet minder waren dan de basisspelers bewezen de laatste twee treffers van de wedstrijd. Want zowel bij Zuidlaren als bij Blauw-Geel zou de laatste treffer gemaakt worden door een invaller. Koen Eshuis zette Koen Brandts oog-in-oog met de keeper en waar Brandts vorige week nogal wat kansen onbenut liet was het deze keer meteen raak: 1-5. Het slotakkoord was voor de thuisploeg waar oud-Tynaarlo speler Jaap Koch vrij gemakkelijk met de bal aan de voet door de Zuidlaarder defensie kon stomen om zo Robin Luikens de verschalken. Meteen hierna hield scheidsrechter Traa het voor gezien.

Dinsdag om 20.00 uur oefent Zuidlaren in en tegen Zuidhorn. Volgende week zaterdag om 14:30 uur valt de beslissing in de beker-poule wanneer Corenos en Zuidlaren de degens kruisen in Roodeschool. Voor beide ploegen geldt: “Winst is door naar de volgende ronde”.

Feiten en cijfers

Opstelling Blauw-Geel`15: Jesse Louissen; Joep van Bruggen (57. Koen Teeuwisse), Eelko IJsselstein ©, Jordy Hospers, Jorin Molenaars; Nils Janssen (78. Bart Schuiling), Frank Molema, Ruurd Doorten, Jeroen Bakker (46. Jaap Koch); Jos Bartelds, Roy Holstein.
Rest bank: Bernard Wortelboer.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Fabian Staal, Allard van Weringh ©, Bas Boersma, Tom Wolf (46. Raymond Zuidema); Jorik de Groot (46. Koen Brandts), Robin Wolters, Koen Eshuis; Jasper Schenk (46. Nico Sieling), Jens van der Woude, Jordi Hamming.
Scheidsrechter: Dhr. A. Traa (Groningen)

Door Rick ter Veld

 


Amicitia VMC 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

FC Zuidlaren heeft de derde competitiewedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. Op bezoek bij Amicitia stond na negentig minuten een 1-4 stand op het scorebord. Namens Zuidlaren scoorden Jos Lamain (2x) en Jordi Hamming. De vierde treffer was een eigen doelpunt van Marijn van Wieringen.

Amicitia VMC - FC Zuidlaren

0-1 Jos Lamain `30
0-2 Marijn van Wieringen (ed) `61
1-2 Cees Jan Diepeveen `73
1-3 Jos Lamain `81
1-4 Jordi Hamming `83

Groningen - Op sportpark Coendersborg stonden gistermiddag Amicitia en FC Zuidlaren tegenover elkaar. Het afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al. Toen waren het de Groningers die tweemaal aan het langste eind trokken waarbij de wedstrijd in Groningen zelfs maar één kans opleverde voor Zuidlaren. Gistermiddag was het spelbeeld duidelijk enorm gewijzigd. Zuidlaren probeerde van achteruit te voetballen, de eerste helft nog zonder veel rendement. Amicitia probeerde via lange ballen gevaarlijk te worden maar slaagde daar ook maar mondjesmaat in.
De Groningers lieten hun eerste doelpoging meteen na het begin van de wedstrijd noteren. Het was een schot van Thomas Mirck dat naast ging. Hierop volgde een fase waarin Zuidlaren het betere van het spel had maar het wist de kansen niet goed uit te spelen en waar het doel wel onder vuur genomen kon worden liepen eigen teamgenoten in de weg. Zo voorkwam Koen Eshuis dat doelman Braams handelend moest optreden na een schot van Bob Poorta.
In de tegenstoot werd Amicitia gevaarlijk. Het was Cees Jan Diepenveen die zijn schoot voor het doel van Robin Luikens langs zag gaan.
Kort voor de ingelaste drinkpauze was er een goede verdedigende actie van Allard van Weringh die er voor zorgde dat Cees Jan Diepenveen niet één op één met Robin Luikens kwam te staan.
Na een half uur spelen viel dan toch de eerste treffer van de wedstrijd. Jos Lamain ontving de bal van Robin Wolters, speelde zichzelf vrij op een typische Lamain-manier en schoot met zijn chocoladebeen hard binnen: 0-1.

Tweede helft

Na de thee golfde het spel wat op en neer zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk wisten te worden. Dit duurde een minuut of tien want toen kreeg Amicitia een aardige kop kans maar de bal ging naast. Aan de andere kant was het overigens niet veel later wel raak. Een voorzet van Robin Wolters werd door Marijn van Wieringen achter zijn eigen doelman gewerkt: 0-2. Een prima uitgangspositie voor Zuidlaren met nog een half uur op de klok. Een kleine tien minuten later kon de thuisploeg echter weer terugkomen in de wedstrijd. Een misser van Robin Luikens (polletje?) zorgde ervoor dat Cees Jan Diepeveen de bal in het lege doel kon lopen. Dit zorgde voor nieuwe moed bij de thuisploeg die meteen door wilde drukken. Nu kon Zuidlaren op zijn beurt met snelle uitbraken proberen gevaarlijk te worden. Het wist de geboden mogelijkheden helaas niet meteen ten volste te benutten. Zo had Jordi Hamming de 1-3 op zijn voet maar zijn inzet ging naast. Een minuut later was het wel raak. Op aangeven van Robin Wolters liet Jos Lamain zijn tweede treffer van de middag aantekenen.
Twee minuten na de 1-3 werd de eindstand bepaald op 1-4. Jos Lamain stuurde Jordi Hamming weg en oog in oog met de doelman rondde Hamming keurig af.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 13 oktober om 15:00 uur is WVV uit Winschoten de volgende tegenstander. Dat betreft dan een duel tussen de nummers 5 en 3 van de ranglijst. De wedstrijd op de Wenakkers staat onder leiding van Dhr. J. de Klein.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts, Allard van Weringh, Bas Boersma, Rik Schutte (89. Lex Tammens); Koen Wetterauw, Koen Eshuis (86. Frank Homan), Jordi Hamming, Robin Wolters (83. Rienk Wagenaar), Bob Poorta, Jos Lamain (C)
Basis Amicitia: Mark Braams (C), Jeroen Knol, Ronald van Bruggen (Jelmer van Preenen), Patrick Smit, Otto Mekel, Thomas Mirck, Wouter Diepeveen, Robin Broekema, Cees Jan Diepeveen, Irwin Groen (63. Ivar Kappen), Marijn van Wieringen (Bart Haan).
Scheidsrechter: Dhr. E. Draaijer (Drachten)
Gele kaart: Ronald van Bruggen, Robin Broekema (Amicitia) Robin Wolters, Bob Poorta (Zuidlaren)

Door Tom Wolf en Rick ter Veld


Amicitia VMC 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

Groningen - De eerste officiële wedstrijd sinds 11 november 2017 werd er één om niet te lang bij stil te zijn. Amicitia was de bovenliggende partij en kwam in de eerste helft op voorsprong via een eigen goal van Allard van Weringh. In de tweede helft kroop Zuidlaren wel wat meer uit zijn schulp, creëerde wat mogelijkheden maar vanuit de counter kwam Amicitia op 2-0. Allard van Weringh raakte namens Zuidlaren nog de paal maar het bleef bij 2-0.

 

Logo Amicitia VMCLogo FC Zuidlaren27-01-2018 Sportpark Coendersborg, Groningen

Amicitia VMC - FC Zuidlaren

1-0 Cees Jan Diepeveen `10
2-0 Thomas Mirck`75

 

Afscheid nemen bestaat niet
Jannicks Arends mocht in de basis beginnen
Jannicks Arends mocht in de basis beginnen

Zonder een handvol geblesseerde basisspelers trad FC Zuidlaren vanmiddag op sportpark Coendersborg aan tegen Amicitia VMC. Het werd dus puzzelen voor interim-trainer Mark Folkers. Zijn puzzel werd gecompleteerd door spelers uit het tweede en derde. Zo was er in de achterhoede weer een plaatsje ingeruimd voor de reeds afgezwaaide routinier Peter Zuidhof en mocht voorin aanvaller Jannick Arends van het derde zijn opwachting maken.

Gebrek aan ritme

De eerste helft was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij. Zuidlaren was aan de bal erg onrustig wat er voor zorgde dat er aan aanvallen niet toegekomen werd. Niet heel vreemd gezien het feit dat er sinds 11 november nog sporadisch getraind en gespeeld werd. Twee oefenwedstrijden tegen Annen en Glimmen waren de enige basis die de Zuidlaarders hadden. Daarbij opgeteld alle afwezigen zorgde ervoor dat er een niet op elkaar ingespeeld team stond. Tien minuten van druk waren voor Amicitia genoeg om op voorsprong te komen. Het was Allard van Weringh die de bal over de lijn werkte. Zeer waarschijnlijk was het ook zonder zijn tussenkomen wel 1-0 geworden want het schot van Cees Jan Diepeveen was onderweg naar de goal. Een schrale troost voor de verdediger.

Volgende tegenslag
Peter Zuidhof weer terug bij de eerste selectie

Meteen na de goal kreeg Zuidlaren de volgende tegenslag te verwerken. De zieke Auke Hartstra moest zich laten vervangen. Voor de wedstrijd had hij zijn overtollige etensresten al in Groningen afgeleverd en de misselijkheid ging niet over. Hij werd vervangen door Jelmer Elsinga. Tot aan de rust gebeurde er verder weinig. Amicitia had het balbezit maar aan beide kansen vielen er weinig tot geen doelpogingen te noteren.

 

Uit de startblokken

Na de warme koffie kwam Zuidlaren in eerste instantie sterk uit de startblokken. Bas Boersma probeerde binnen een minuut doelman Mark Braams aan het werk te zetten maar zijn schot ging over. Ook wist Zuidlaren wat vaker de tweede bal te pakken te krijgen waardoor de ploegen wat gelijkwaardiger over het veld gingen.

Beslissing

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd viel de beslissing. Na een vrij trap van Zuidlaren wist Amicitia in de tegenaanval de 2-0 binnen te schieten. Huib de Vries leek zijn duel te winnen en Bastiaan Mulstege leek vanuit het perspectief van de reporter de bal weg te kunnen schieten. Op raadselachtige wijze gebeurde dit niet en kon de aanvaller de bal in een leeg doel schuiven.

"<yoastmark

Slotoffensief

Met Allard van Weringh als extra spits werd uit alle macht geprobeerd om het net nog te vinden. Dit leverde enkele kleine en een grote kans op. Van Weringh bleef heel kalm, zette een tegenstander op het verkeerde been en raakte vervolgens met zijn inzet de paal. De eindstand van 2-0 veranderde dus niet meer.

Volgende week Achilles 1894 uit

Zaterdag 3 februari om 15:00 uur Achilles 1894 de volgende tegenstander. De huidige nummer 2 van de ranglijst kent een goed seizoen tot dusver en zal de druk op Elim vast willen houden.

Karakteristieken

Opstelling Amicitia VMC: Mark Braams; Marijn van Wieringen, Mathijs Preenen (C), Ronald van Bruggen (79. Menno van der Keur), Hugo Swabedissen; Wouter Diepeveen, Robin Broekema, Jeroen Knol (60. Tristan Smits); Cees Jan Diepeveen, Niels Burgler (67. Jelmer Preenen), Thomas Mirck.
Rest bank: Danny Strating

Opstelling FC Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Lex Tammens, Allard van Weringh, Peter Zuidhof, Rienk Wagenaar; Rik Schutte (79. Vincent Kabel), Auke Hartstra (13. Jelmer Elsinga), Robbin Markus (C); Pelle Duiven, Bas Boersma, Jannick Arends (68. Huib de Vries)

Scheidsrechter: Dhr. J.J.A.M. Vonk uit Hardegarijp
Gele kaarten: Cees Jan Diepeveen, Marijn van Wieringen (Amicitia VMC), Robbin Markus, Rik Schutte (FC Zuidlaren)

Door Rick ter Veld