Engelbert 1 - FC Zuidlaren 1 (zon)

De eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen in het nieuwe tenue liep anders af dan menigeen had verwacht. Afgelopen zondag deden persoonlijke fouten en een stroperige grasmat de Zuidlaarders de das om.

Foto's door Jacob Olthoff zijn hier te vinden (onder aan de pagina)

Onder prima weersomstandigheden bleek Engelbert een taaie en moeilijk te bestrijden tegenstander, die met een simpel systeem (lange ballen en duels winnen) probeerde FCZ af te troeven. Toch creëerde de thuisclub met deze strategie nauwelijks kansen, terwijl aan de andere kant ook Zuidlaren, gehinderd door de lange grashalmen, niet bij machte bleek het gepropageerde combinatievoetbal om te zetten in gevaarlijke situaties. Meestal smoorden de aanvallen van beide ploegen al voor de 16 meter. Het was dan ook tekenend dat de enige treffers voor de rust tot stand kwamen uit hoekschoppen. Engelbert opende de score, toen Tyrell Olthoff profiteerde van een verkeerde taxatie van doelman Jeroen Jonge Poerink, de geroutineerde vervanger van de geblesseerde Robin Luikens. De gasten reageerden onmiddellijk en uit een strakke corner van Jorik de Groot kopte Gerjan de Lange ongehinderd en steenhard de gelijkmaker binnen. Met deze 1-1 stand zochten beide formaties de kleedkamers op.

Leyi Hu vs. Engelbert. (Foto: Jacob Olthoff ©)

Na de rust werd besloten Engelbert de duimschroeven aan te zetten. Het spel speelde zich nu voornamelijk op de helft van de gastheren af. Zuidlaren zocht met veel elan naar de voorsprong, maar het bleek op dit veld lastig om tot kansrijke situaties te komen, te meer omdat Engelbert zich weigerde over te geven en scherper in de duels bleek. Het breekpunt in de tweede helft was de tweede goal van Engelbert, die totaal onverwacht en op knullige wijze tot stand kwam. Nieuwe aanwinst Raymond Zuidema zag in de opbouw van een nieuwe aanval Tyrell Olthoff totaal over het hoofd en de Engelberter spits kon ongehinderd zijn tweede goal binnen schuiven. Vanaf dat moment speelde Engelbert een gewonnen wedstrijd, omdat bij FCZ de overtuiging en scherpte ontbrak om de score een ander aanzien te geven. Dat vlak voor tijd Tyrell Olthoff uit een counter zijn waarlijke magistrale derde goal op het scorebord kon zetten, was alleen nog voor het wedstrijdformulier relevant.

A.s. zondag wacht de confrontatie met een opponent van een heel ander kaliber, namelijk het tweede team van Be Quick 1887: de voormalige ploeg van Leyi Hu (zie foto)

Opstelling: Jeroen Jonge Poerink; Gerjan de Lange, Raymond Zuidema (Richard Wierda), Martijn Hendriks, Kees Boonstra; Koen Wetterauw, Jorik de Groot, Leyi Hu; Pim Perk, Michel Kral (Vincent van der Borg), Dick Scholte (Kevin Hoekstra).