Siddeburen v.v. 1 (zon) vs FC Zuidlaren 1 (zon)

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen werd afgelopen zondag door FC Zuidlaren voor het eerst sinds mensenheugenis winnend afgesloten. Door keihard werken en doeltreffend om te gaan met de weinige kansen verliet men drie punten rijker de arena van promovendus Siddeburen.

Siddeburen startte voortvarend en trachtte via de zijkanten gevaar te stichten. Vooral de snelheid van de rechterflank van de thuisclub vormde vanaf het eerste begin een constante dreiging voor de goed georganiseerde en gedisciplineerde defensie van de gasten. Maar al na 7 minuten lachte het geluk de Zuidlaarders toe: Een misverstand tussen de centrale verdediger en doelman van Siddeburen leverde Leyi Hu een niet te missen kans op. Moeiteloos liep de middenvelder de bal binnen en zette daarmee zijn ploeg al vroeg op voorsprong. De jonge formatie uit de Woldstreek was hierna duidelijk het spoor bijster en gaf FC Zuidlaren de gelegenheid om zijn geliefde counterspelletje te spelen. Uit een van deze counters viel in de 30e minuut de tweede goal van de bezoekers. Pim Perk was op de rechterflank veel te rap voor zijn tegenstander en zijn accurate assist werd door de geroutineerde Michel Kral in de linkerbovenhoek geramd.

Ondanks deze mentale klap was Siddeburen niet gebroken en met hernieuwde energie trok men ten aanval wat resulteerde in een aantal mogelijkheden en een niet te missen kans die, nadat keeper Robin Luikens in eerste instantie de ingeschoten bal nog kon keren, door de Siddeburen aanvaller via de lat over het doel werd gewerkt. Opgelucht door het verzuim van de tegenstander om de achterstand terug te brengen tot één goal zocht FC Zuidlaren na 45 minuten met een prima gevoel de kleedkamer op.

door Daniël van Dam

Na de hervatting werd gerekend op een furieus aanvallend Siddeburen, maar dat viel mee. Men kon redelijk stand houden en gaf weinig weg, totdat in de 53e minuut een dubieuze arbitrale beslissing een vrije trap voor Siddeburen vlakbij de cornervlag opleverde in plaats van een doeltrap voor FC Zuidlaren. Doelman Luikens, die verder een prima wedstrijd keepte, schatte de hoog voor het doel geplaatste bal niet goed in en de 17-jarige verdediger Bert Koers profiteerde koppend.

Wie dacht dat Siddeburen nu alle remmen los zou gooien, kwam bedrogen uit. Langzaam vloeiden de krachten bij de opponent weg en het fysiek fittere FC Zuidlaren kwam nauwelijks in de problemen. Inmiddels was Raymond Zuidema de licht aangeslagen Jeroen Spekschate komen vervangen en waren het de gasten die in de eindfase het spel dicteerden. De voor Michel Kral ingevallen Yander Elling kreeg 10 minuten voor het einde bij zijn eerste balcontact de kans om de wedstrijd “dood” te maken, maar doelman Ramon Moesker hield zijn team in de wedstrijd. Diezelfde Moesker stond echter in blessuretijd aan de basis van de derde goal van FC Zuidlaren: Zijn mislukte uittrap kwam terecht bij Leyi Hu die eerst nog stuitte op de doelman, maar uit de rebound was het Pim Perk die met een verwoestende uithaal de 1-3 eindstand op het bord zette.

A.s. zondag de thuiswedstrijd tegen LEO uit Loon dat gebrand zal zijn om zich te revancheren voor de 1-5 nederlaag tegen ASVB.

Opstelling: Robin Luikens; Richard Wierda, Martijn Hendriks, Jeroen Jorna, Jeroen Spekschate (Raymond Zuidema); Jorik de Groot, Leyi Hu, Koen Wetterauw; Pim Perk, Michel Kral (Yander Elling), Dick Scholte.