Glimmen v.v. 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

De jeugd heeft de toekomst

FC Zuidlaren heeft gistermiddag drie punten weten op te halen op bezoek bij buurman v.v. Glimmen. Een snelle goal van oud Glimmen-speler Nico Sieling opende de score. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten maar vervolgens wist Merijn Poel met twee goals te zorgen voor een 1-3 ruststand. De tweede helft drong Glimmen aan, kreeg het zijn goal maar in blessuretijd werd een snelle uitbraak via Melvin Aling en Koen Eshuis de thuisploeg fataal: 2-4.

v.v. Glimmen – FC Zuidlaren

0-1 Nico Sieling `3
1-1 Niels Oosterhof `14
1-2 Merijn Poel `18
1-3 Merijn Poel `35
2-3 Stef Koopman `81
2-4 Koen Eshuis `90+2

Glimmen – ‘De jeugd heeft de toekomst’ hoor je vaak, wanneer dit echt zo is dan beloven het mooie jaren te worden voor FC Zuidlaren. JO19-1 en JO19-2 wisten op deze zaterdag namelijk de titel in hun klasse in de wacht te slepen terwijl ook JO17-1 een knappe prestatie neer wist te zetten door zich via een 0-8 overwinning te plaatsen voor de promotiepoule. Vanaf deze weg is een felicitatie uiteraard op zijn plaats.

Maar niet alleen in de juniorenteams ging het goed. Ook de dit seizoen doorgestroomde jeugdspelers wisten zich te laten zien. Zo wist het tweede (vorig seizoen allen JO19-2) met 3-1 te winnen waardoor het als koploper de winterstop in gaat en ook bij het eerste waren het de jonge honden die zich lieten zien. Met drie man stonden ze in de basis. Centraal achterin was er een plaats voor Luuk Haaijer en voorin mochten Melvin Aling en Merijn Poel vanaf de aftrap starten. Het aanvalstrio werd gecomplementeerd door Nico Sieling die zijn jeugd dan weer bij de tegenstander van vandaag doorbracht. Er was Sieling veel aan gelegen om tegen zijn oude makkers te shinen en het was uitgerekend hij die de score al binnen drie minuten wist te openen. Het was de tweede mogelijkheid van Zuidlaren nadat Melvin Aling zijn rush over de linkerflank even daarvoor al strandde. De treffer kwam uit een prima ingeschoten vrije trap maar het moet gezegd dat doelman Kroezenga er niet heel goed uit zag.

Zuidlaren had weinig te duchten van de tegenstander maar liet zich door een arbitrale beslissing uit het veld slaan. Na een lange bal bij Glimmen van achteruit dacht de Zuidlaarder defensie (incl. assistent scheidsrechter) aan buitenspel maar scheidsrechter Kamman liet door voetballen. De kans werd echter om zeep geholpen ten koste van een hoekschop. Zuidlaren was even van slag en Glimmen wist de druk even op te voeren en een hoekschop later profiteerden de manschappen van Jorick de Haan optimaal toen Niels Oosterhof de bal achter doelman Luikens binnen kopte: 1-1.
Dat waren twee goals uit een standaardsituatie en daar zou het niet bij blijven want ook de hernieuwde voorsprong voor Zuidlaren kwam uit een dood spelmoment en wederom zag doelman Kroezenga er niet best uit. Een vrije trap van Robin Wolters stuitte van de vuisten van de doelman en kwam voor de voeten van Merijn Poel die wel raad wist met deze mogelijkheid: 1-2.

Terwijl het keteltje theewater binnen op het vuur werd gezet kwam de mooiste treffer van de middag. Na een aantal combinaties door het hard van de verdediging wist Koen Eshuis uiteindelijk Merijn Poel vrij te spelen en de jonge aanvaller schoot via de binnenkant van de paal zijn tweede treffer van de middag binnen.

Zuidlaren kon met een gerust hart aan de thee beginnen want om in de woorden van Jasper Schenk te spreken:” Glimmen bakte er in de eerste helft geen pepernoot van”. Zuidlaren zou Zuidlaren echter niet zijn als het de tweede helft niet nog in de problemen zou komen. Uiteraard is dit ook de verdienste van de thuisploeg die veel meer strijd en passie aan de dag wist te leggen dan dat ze in de eerste helft deden. Daarbij werd Zuidlaren erg onnauwkeurig aan de bal en werd er op het middenveld vaak balverlies geleden. Met de snelheid voorin kwam Zuidlaren er vaak nog wel gevaarlijk uit en kreeg het de nodige hoekschoppen te nemen maar ook hier werd verdacht weinig uitgehaald en leidde vaak juist een gevaarlijke tegenaanval van Glimmen in. Nico Sieling was nog het dichtste bij een treffer maar zag zijn vrije trap op de paal uiteen spatten.

Glimmen probeerde via ballen op de balvaste Tim Oosterhof aan aanvallen toe te komen en het was niet verwonderlijk dat Oosterhof bij het meeste gevaar betrokken was. Een kwartier voor tijd bracht Oosterhof invaller Leppink in stelling maar die schoot de bal in het zijnet. Met invaller Stef Koopman probeerde Glimmen het tij te keren en koud in het veld was het dan ook Koopman die de spanning volledig terug bracht in de wedstrijd. Het was Oosterhof die de bal zelf niet goed onder controle kreeg waardoor deze voor de voeten van Koopman terecht kwam die de 2-3 binnen schoot.
Een benauwde tien minuten volgden voor Zuidlaren want de ploeg moest alle zijlen in defensief opzicht bijzetten. Met lange ballen op Melvin Aling en Merijn Poel werden uitbraken geforceerd en uit de allerlaatste uitbraak werd de bevrijdende 2-4 gescoord. Melvin Aling kwam oog-in-oog met doelman Kroezenga te staan, hield het overzicht en gaf Koen Eshuis een niet te missen kans: 2-4.

Met nog één wedstrijd tot de winterstop (14 december om 15:00 thuis tegen koploper Be Quick 1887) staat de ploeg van Edwin Prins op een keurige 4e plaats. We gaan zien waar deze mooie eerste seizoenshelft toe kan leiden in 2020. Maar eerst dus het treffen tegen de vorige club van Fabian Staal en Jens van der Woude.

Feiten en cijfers

Opstelling v.v. Glimmen: Peter Kroezenga; Rick Mulder (61. Nick van Dongen), Duko Kiekebos, Niels Oosterhof, Mats Bertram; Daan Vermeulen, Wiebe Mulder (78. Stef Koopman), Rick Oosterhof, Jim van Weerden (71. Jori Leppink); Max Blaauw, Tim Oosterhof ©
Rest bank: Thomas de Wit.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts, Allard van Weringh ©, Luuk Haaijer, Rienk Wagenaar; Robin Wolters (78. Lars Kolk), Jorik de Groot (46. Robbin Markus), Koen Eshuis; Melvin Aling, Merijn Poel, Nico Sieling.
Rest bank: Jasper Schenk
Scheidsrechter: Dhr. B. Kamman (Hoogeveen)
Gele kaart: Wiebe Mulder, Duko Kiekebos (v.v. Glimmen), Koen Eshuis (FC Zuidlaren)

Door Rick ter Veld


Glimmen v.v. 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat) (OEFENWEDSTRIJD)

0-1 Bob Poorta `43
0-2 Robbin Markus `52
1-2 v.v. Glimmen `62
1-3 Jos Lamain `63
1-4 Jordi Hamming `85
2-4 v.v. Glimmen (pen) `89
2-5 Jos Lamain `90

Bij Zuidlaren maakten Merijn Poel en Olivier Roos hun officieuze debuut in het eerste. Ook Luuk Haaijer mocht weer meedoen.