HS`88 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

FC Zuidlaren heeft zichzelf op bezoek bij HS`88 een slechte dienst bewezen door met 4-3 de boot in te gaan. Een doelpuntrijke eerste helft leverde een ruststand van 3-2 op. Na de thee wisten beide ploegen nog eenmaal het net te vinden waardoor de score bleef steken op 4-3 in het voordeel van de thuisploeg.

HS`88 - FC Zuidlaren

0-1 Jos Lamain `20
1-1 Miquel Korte `27
2-1 Miquel Korte `29
2-2 Koen Eshuis `32
3-2 Justin de Groot `38
4-2 Miquel Korte `60
4-3 Robin Wolters (pen) `72

Hoogezand - Een heerlijk herfstzonnetje had zijn plaats ingenomen boven sportpark De Kalkwijk in Hoogezand. Het sportpark mocht naast de selectie van FC Zuidlaren ook een hoop meegereisde supporters verwelkomen. Deels op de fiets en deels met de auto maar allen met het idee om een mooie pot voetbal te gaan kijken tussen twee ploegen die allebei ambitieus en winnend aan het seizoen begonnen. Vorig seizoen leverde hetzelfde affiche een 2-2 gelijkspel op en voelde beide ploegen zich bekocht na afloop.

De eerste helft

Na ietwat vertraging zette scheidsrechter Leenknegt met het eerste fluitsignaal de wedstrijd in gang en het was de thuisploeg dat meteen fel aan de wedstrijd begon. Het duurde dan ook een minuut of vijf voor het er op leek dat Zuidlaren wat controle in de wedstrijd wist te krijgen. De eerste goede doelpoging liet een kwartier op zich wachten maar kwam daarna op naam van FC Zuidlaren. Na een goed aangesneden vrije trap van Robin Wolters leek Allard van Weringh de bal dusdanig te verlengen dat deze in de rechterbovenhoek verdween maar met een uitstekende redding hield Lukas Wijma zijn doel schoon.

Openingstreffer

Toch was het niet veel later wel raak. Na een lange bal van achteruit controleerde Jos Lamain de bal goed. Na wat gerommel schoof de aanvaller de bal in de goal. Niet de fraaiste maar wel een fijne want het betekende de 0-1.

Miquel Korte

Heel lang kon Zuidlaren niet van de voorsprong genieten want HS`88 wist binnen tien minuten de achterstand om te draaien tot een 2-1 voorsprong. Defensief zag het er niet goed uit bij Zuidlaren. Robin Luikens leek in eerste instantie nog redding te brengen maar op een tweede inzet van Miquel Korte had de goalie geen antwoord: 1-1. Amper bekomen van de schrik kon Luikens alweer de bal uit het net halen want wederom was het Korte die de thuisploeg liet juichen.

Veerkracht

Zuidlaren toonde veerkracht. Na de twee snelle tegenslagen wist de ploeg van Edwin Prins de rug te rechten en al snel viel de gelijkmaker te noteren. Een prima voorzet van Jos Lamain kon door Koen Eshuis worden binnen gekopt en daarmee was de eindstand van de vorige editie al na ruim een half uur bereikt.

de Groot

Voor de thee zou de man van het scorebord zelfs nog een keer in actie komen. De naam De Groot en FC Zuidlaren blijken de eerste twee wedstrijden geen goede combinatie, dan bedoel ik uiteraard niet Jorik. Vorige week tegen Poolster moest Zuidlaren een tegentreffer incasseren van ene De Groot en vanmiddag wederom. Justin de Groot wist namens de thuis de bal op schitterende wijze binnen te schieten. Nadat het eerste gevaar van een hoekschop werd afgewend was het de nummer 10 van HS`88 die met een ferme poeier de bal tegen het net schoot.

Tweede bedrijf

Na de thee ging Zuidlaren naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg had ook wel het overwicht maar kreeg maar weinig echte kansen. Het grootste gevaar kwam uit de vele dode spelmomenten die de tweede helft rijk was. Het voetbal van de eerste helft was amper terug te zien binnen de lijnen. Het had plaats gemaakt voor strijd, fysieke duels en veel irritatie.

Hattrick

Met nog een half uur op de klok leek HS`88 het duel definitief te beslissen. Wederom zag het er achterin bij Zuidlaren niet al te goed uit en voor de derde keer deze middag wist Miquel Korte hiervan te profiteren: 4-2.

Penalty

De 4-3 eindstand werd uiteindelijk door Robin Wolters op het scorebord geschoten. Nadat Bob Poorta binnen de lijnen van het strafschopgebied gevloerd werd was het Wolters die vanaf elf meter aan mocht leggen. Oog-in-oog met doelman Wijma faalde de aanvaller niet.

Slotoffensief

Zuidlaren ging nog wel opzoek naar de gelijkmaker, stuurde centrale verdediger Bas Boersma nog mee ten strijde maar wist in de eindstand geen verandering meer te brengen.  Ook niet omdat een inzet van Allard van Weringh na een sterke individuele actie hard op de paal belandde.

Volgende week

Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Om 15:00 uur zal er op sportpark Coendersborg worden afgetrapt tegen Amicitia VMC.

Feiten en cijfers

Opstelling HS`88: Lucas Wijma; Tjerk Kalverboer, Aron Oortwijn (c), Remco Letens, Jarno Steursma; Max Hofstra (76.Ruben Oldenburger), Justin de Groot, Niels Londeman; Mark Stol, Miquel Korte, Sven Rosevink.
Rest bank: Arno Oosterhof, Matthijs Smith, Michel Stiekema.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens, Koen Brandts, Allard van Weringh, Bas Boersma, Rik Schutte (79. Koen Wetterauw); Jorik de Groot (72. Tom Wolf), Koen Eshuis, Robin Wolters, Jordi Hamming; Jos Lamain, Bob Poorta.
Rest bank: Rienk Wagenaar
Scheidsrechter: Dhr. L. Leenknegt (Oostwold)
Gele kaart: Jarno Steursma, Mark Stol (HS`88) Bob Poorta (FC Zuidlaren)


HS`88 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

Een wedstrijd met twee totaal verschillende helften heeft er voor gezorgd dat HS`88 en FC Zuidlaren allebei genoegen moesten nemen met een punt. De thuisploeg was het eerste half uur heer en meester en Zuidlaren liep achter de feiten aan. Bij een 2-0 tussenstand besloot arbiter de wedstrijd voor vier minuten te staken waarna de rollen enigszins gedraaid waren. Meteen na de hervatting wist Zuidlaren de aansluitingstreffer te maken. Na de rust ging Zuidlaren steeds meer aandringen wat in de 85e minuut leidde tot de gelijkmaker. Een in blessuretijd gegeven vrije trap mocht niet meer genomen worden waardoor het bij 2-2 bleef.

HS`88 - FC Zuidlaren

1-0 Sven Rosevink `4
2-0 Niels Londeman `30
2-1 Allard van Weringh `33
2-2 Robin Wolters `85

 

Valse start
HS`88 in afwachting van de aftrap

Terwijl HS`88 en de scheidsrechter al op het veld stonden voor de aftrap bevond Zuidlaren zich nog in de kleedkamer. Nog niet geheel klaar voor de wedstrijd leek het. Toen de ploeg zich later dan gepland aan het in grote getalen op gekomen publiek toonde kon de wedstrijd gaan beginnen. Rik Schutte startte vandaag als linksback wat ten koste ging van jongeling Huib de Vries die deze positie de laatste weken invulde. De thuisploeg begon erg sterk aan de wedstrijd en na een doorkopbal van Tjerk Kalverboer was topscorer Sven Rosevink al binnen vijf minuten trefzeker door de bal het laatste zetje te geven. Geen beste start voor Zuidlaren. HS`88 bleef hierna ook de bovenliggende partij. Met name de eerder genoemde Sven Rosevink leek lastig af te stoppen en hier kwam dan ook veel gevaar vandaan. Binnen tien minuten leek de 2-0 van zijn voet dan ook al in de maak maar deze keer schoof hij de bal net langs de buitenkant van de paal. Ondertussen had Rik Schutte ook een doelpoging ondernomen maar zijn schot rolde naast.

 

HS`88 dreigender

Hoewel beide ploegen wat doelpogingen wisten te creëren bleef HS`88 de bovenliggende partij. Een schot van Jarno Steursma viel net niet binnen de kaders van het doel en even later moest Rik Schutte een uiterste inspanning doen om de bal van de lijn te werken. Zuidlaren wist daar enkel schoten van buiten het strafschopgebied tegenover te stellen. Namens Zuidlaren was Bas Boersma nog het dichtst bij de gelijkmaker maar hij vond, niet voor het laatst vanmiddag, doelman Kevin Scholtens op zijn weg. Dat de dreiging van de thuisploeg groter was bleek wel na een half uur spelen. De bal belandde op de lat boven Bastiaan Mulstege en in de rebound was het de buitenspel staande Niels Londeman die de 2-0 binnenkopte. Assistent scheidrechter René Meijer deed zijn zegje hieromtrent bij de scheidsrechter maar deze besloot de goal goed te keuren want naar zijn zeggen deed de doelpuntenmaker niet mee aan het spel. Een moment waardoor Zuidlaren op scherp werd gezet.

Staking
De scheidsrechter keert terug op het veld

Toen er na de aftrap aan de andere kant van het veld wat tumult ontstond besloot de leidsman de kleedkamer op te zoeken om even af te koelen. Beide ploegen in verbazing achterlatend. Na een kleine vijf minuten keerde de scheidsrechter, geflankeerd door beide aanvoerders, terug op het veld en kon de wedstrijd voort gaan. De korte pauze leek de verhoudingen binnen de lijnen te hebben verandert en een vrije trap een minuut later leidde de aansluitingstreffer in. Robin Wolters legde de bal op het hoofd van de instormende Allard van Weringh die onhoudbaar voor doelman Scholtens de 2-1 binnen kopte.

Rollen omgedraaid

Waar de thuisploeg de eerste helft voor veel dreiging wist te zorgen was daar na de thee niet gek veel meer van over. Een omzetting in de eerste helft zorgde er al voor dat Sven Rosevink getemd werd en dat bleef na de thee ook zo. Zuidlaren moest komen en deed dat ook. Het vond echter veelal de sterk keepende Kevin Scholtens op hun weg waardoor de gelijkmaker lang uit bleef. Met name een aantal vrije trappen vanaf de rechterkant zorgden voor veel gevaar. Allereerst was Josja Janssen dicht bij de gelijkmaker en een paar minuten later was het Auke Hartstra die zijn goed genomen vrije trap op de lijn gekeerd zag worden. Bas Boersma hield ook veelvuldig de defensie van de thuisploeg bezig. De spits was vanmiddag weer amper van de bal te krijgen en wist een aantal keren veel gevaar te stichten.

Eén van de vrije trappen die net geen goal opleverde
Tot slot

De gelijkmaker liet lang op zich wachten en viel vrij onverwacht. Een vrije trap aan de zijlijn bleek voldoende voor Robin Wolters om de bal in één keer bij de tweede paal binnen te schieten. Een alles of niets slotfase brak aan want beide ploegen wilden graag met de winst naar huis. Bas Boersma (achterwaartse kopbal) en Josja Janssen (vrije trap) waren dichtbij de winnende treffer maar Scholtens hield zijn ploeg in de wedstrijd. In de vierde minuut van de blessuretijd kende scheidsrechter Kooistra een vrije trap toe aan Zuidlaren op een positie waaruit Zuidlaren al een aantal keren dichtbij een treffer was. De bal werd neergelegd en iedereen ging klaar staan en op dat moment besloot de scheidsrechter dat de wedstrijd afgelopen was. Een vreemd moment van affluiten. Hierdoor bleef het bij 2-2 en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Volgende week zaterdag 11 november om 15.00 uur gaat FC Zuidlaren voor de beker op bezoek bij tweede klasser v.v. De Weide.

Opstelling HS`88: Kevin Scholtens; Remco Letens, Jaap Waijer, Aaron Oortwijn (c), Jarno Steursma; Max Hofstra, Justin de Groot, Niels Londeman; Bo Jansen, Tjerk Kalverboer, Sven Rosevink.
Bank: Ricardo van der Veen, Matthijs Keizer, Stephan Kruit.
Opstelling FC Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Lex Tammens (46. Rienk Wagenaar), Allard van Weringh, Tom Wolf, Rik Schutte; Josja Janssen, Robbin Markus (70. Jelmer Elsinga), Robin Wolters (c); Auke Hartstra, Bas Boersma, Lars Kolk (84. Huib de Vries).
Scheidsrechter: Dhr. J.H. Kooistra (Drachten)
Kaarten: Geen
Bijzonderheid: De wedstrijd werd de eerste helft voor vijf minuten gestaakt