HSC 1 (zon) vs FC Zuidlaren 1 (zon)

FC Zuidlaren slaagde er afgelopen zondag niet in de negatieve serie te beëindigen en liep in Sappemeer wederom tegen een zure nederlaag aan. Ondanks meer balbezit en een grote dosis inzet bleek men onder subtropische omstandigheden niet bij machte de “Kraaienmuur” te slechten en na dit verlies is de afstand naar de nacompetitieplekken aardig geslonken.

In het eerste kwart van de wedstrijd was het FC Zuidlaren (weer met Hu en Wetterauw), maar zonder Kral) dat de wedstrijd controleerde zonder echt gevaarlijk te worden. Datzelfde gold trouwens ook voor de gastheren die, net als de bezoekers, vaak de lange bal hanteerden, omdat het harde en hobbelige veld fatsoenlijk voetbal onmogelijk maakte. Maar in het tweede kwart viel, achteraf gezien uiteraard, de beslissing in deze schijnbare 0-0 wedstrijd. Eerst was het de niet topfitte Jessey Dodde die in de 24e minuut de openingstreffer op zijn schoen had, maar zijn krul met de binnenkant voet was niet hard genoeg om HSC-sluitpost Job van der Linde te verrassen. Aan de andere kant ontpopte de lange en ook handige spits Jord Blokker zich tot een constante dreiging voor de Zuidlaarder defensie.

Cruciaal

Op een cruciaal moment, vlak voor de rust, viel de enige goal: Jorik de Groot werd op de achterlijn gepoort, waarna ook nog de te hulp snellende Erik Schans in de luren werd gelegd. Uit de voorzet en de daarop volgende kluts kwam de bal bij de ongedekte Niels Zwaneveld, die langs een woud van benen en via de binnenkant van de paal doel trof. In de resterende extra minuten van de eerste helft had de gelijkmaker kunnen vallen, maar Leyi Hu kwam, alleen voor keeper van der Linde, zo ongunstig uit dat hij de bal eerst moest kappen, voor hij kon aanleggen. Het resultaat was een schuiver die de HSC-doelman niet kon verontrusten. En in dezelfde minuut dacht iedereen dat de kopbal van Pim Perk met een boog in het vijandelijke doel zou ploffen, maar HSC ontsnapte: helaas belandde zijn poging op in plaats van in het net en ging het feest niet door.

Meer balbezit

Na de rust gingen de in het geel gestoken gasten furieus op jacht naar de gelijkmaker, maar HSC bleek een ploeg die tactisch prima in elkaar stak. FC Zuidlaren kreeg nauwelijks de gelegenheid om de bal in de zestien te krijgen ondanks een optisch overwicht en dus veel meer balbezit. Maar vrijwel alle duels voor de 16-meter lijn waren voor de “Kraaien” en door het slechte veld ontbrak menigmaal de zuiverheid die vereist is om een medespeler in een kansrijke positie te manoeuvreren. Naarmate de tijd vorderde en het eindsignaal naderde, liep in de slopende warmte de Zuidlaarder ballon langzaam leeg, hoe zeer men ook probeerde de score een ander aanzien te geven. En toen de onopvallend leidende arbiter Leuning affloot, was de eensluidende conclusie: veel strijd, maar geen resultaat.

A.s. donderdagavond op de Wenakkers wacht de belangrijke confrontatie met Wildervank. Aanvang 20:00 uur.

Opstelling: Robin Luikens; Gerjan de Lange, Erik Schans (Jeroen Jorna), Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate; Daniël van Dam, Jorik de Groot, Koen Wetterauw, Leyi Hu; Pim Perk, Jessey Dodde (Vincent van der Borg).