LTC 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat) (OEFENWEDSTRIJD)

Het eerste heeft vanmiddag de eerste wedstrijd van jaargang 2019-2020 gelijk gespeeld. Op bezoek bij kersverse 2e klasser LTC bleef de ploeg van Edwin Prins keurig op de been.
Ondanks het feit dat er in verband met de vakantie nog een hoop gezichten ontbraken in de wedstrijdselectie kon Prins toch beschikken over 15 man (Allard van Weringh viel in de warming-up geblesseerd uit anders waren het er zelfs 16).
Met Fabian Staal en Melvin Aling in de basis begon Zuidlaren aan de wedstrijd. Het had het in de openingsfase moeilijk en na een zwak omschakelmoment in het middenveld kwam LTC al na 5 minuten op voorsprong via de op het oude nest teruggekeerde Damian Dissel. LTC bleef hierna de bovenliggende partij maar vond meermaals de sterk keepende Robin Luikens op zijn pad.
Na een half uur enkele wissels bij Zuidlaren. Olivier Roos, Luuk Haaijer, Nico Sieling en Jorik de Groot kwamen binnen de lijnen. Sieling liet met twee steekpasses voor rust zijn over een goed linkerbeen te beschikken. Eerst zette hij Jordi Hamming vrij voor de doelman maar Hamming vergat te scoren. De laatste aktie voor rust kwam ook van de voet van Sieling. Met wederom een goede steekpass zette hij Jorik de Groot vrij voor de keeper. Via de binnenkant van de paal schoot hij wel raak: 1-1.
In de tweede helft waren beide ploegen behoorlijk in evenwicht maar tot scoren kwam niemand meer. Ja, LTC scoorde wel maar de treffer werd afgekeurd. Aan de andere kant was Robbin Markus het dichtste bij een treffer maar zijn schot raakte slechts de paal.

Opstelling eerste 30 minuten
Luikens; Staal, Wolf, Zuidema, Brandts; Aling, Eshuis, Markus, Wolters; Lamain, Hamming.

Na 30 minuten:
Luikens; Roos, Haaijer, Wolf, Brandts; Sieling, Eshuis, Wolters, de Groot; Lamain, Hamming

Laatste 30 minuten:
Luikens; Roos, Haaijer, Zuidema, Staal; Aling (85. Wolters), de Groot, Eshuis, Markus; Sieling, Hamming.

1-0 Damian Dissel `5
1-1 Jorik de Groot `45

24 augustus a.s. speelt Zuidlaren de volgende wedstrijd. Uit bij Aduard 2000