Westerlee v.v. 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

De uitwedstrijd van FC Zuidlaren 1 tegen Westerlee 1 is door de Zuidlaarder formatie van hoofdtrainer Edwin Prins met ruime cijfers gewonnen. In Westerlee werd het maar liefst 1-7 voor FC Zuidlaren. Doordat directe concurrent HS’88 verloor, heeft FC Zuidlaren met één doelpunt verschil de koppositie overgenomen in de 4e klasse D.

Door Erik Gerritsen

Vanwege een blessure van Jos Lamain werd Bas Boersma in de spits geposteerd en dat ging hem duidelijk goed af. Boersma scoorde drie keer.
In de eerste helft werd al snel duidelijk dat de wedstrijd een eenzijdig beeld op zou leveren. FC Zuidlaren zette continu druk op de verdediging van Westerlee, dat nauwelijks in de wedstrijd kwam. Na twee minuten stond de 0-1 al op het scorebord door een hard schot van Robin Wolters, dat via een been van de tegenstander iets van richting werd veranderd en prompt in het doel belandde.
In de 14e minuut kreeg Westerlee een kans. Na een combinatie tussen Hans Leenders en Jan Willem Evers kreeg Arjen Plat de bal, die hij in het zijnet schoot.
In het tweede gedeelte van de eerste helft nam FC Zuidlaren iets gas terug en het duurde vervolgens nog tot de 36e minuut voordat Bob Poorta de 0-2 voor zijn rekening nam na een assist van Bas Boersma.

In de rust besloot Edwin Prins een omzetting te plegen en met een 4-3-3- formatie te gaan spelen. Westerlee moest daarop het antwoord schuldig blijven en direct in de 47e minuut was het opnieuw raak. Keeper Robin Luikens gooide uit naar Koen Eshuis, die een prima pass gaf op Bob Poorta,. Poorta gaf de bal voor, en Bas Boersma maakte het karwei eenvoudig af.
Vermeldenswaard was zeker de fraaie vrije trap van Koen Eshuis die met een gemikt schot de bal onhoudbaar voor keeper Hofsté van Westerlee in de rechterbovenhoek van het doel deed verdwijnen, 0-4.
Toen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en kon FC Zuidlaren de score uitbouwen naar 0-5 (Boersma) en 0-6 (Wolters). Jan Willem Evers redde voor Westerlee de eer door met een fraaie volley uit een corner te scoren (1-6).
In de 85e minuut gaf invaller Tom Wolf een diepe pass op Bob Poorta die opnieuw een voorzet op maat gaf en zo Bas Boersma bediende en de eindstand liet noteren, 1-7. Drie minuten later belandde nog een kopbal van Frank Homan op de lat.

Een prima prestatie van de mannen van hoofdtrainer Edwin Prins en assistent Marinus Breuklander, waarbij het nodige vertrouwen is getankt. Doordat koploper HS’88 de wedstrijd tegen SIOS met 4-3 verloor, staan FC Zuidlaren en HS’88 nu in punten gelijk, met een minimaal verschil in doelsaldo in het voordeel van Zuidlaren. A.s. zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Rood Zwart Baflo op het programma, aanvang 15:00 uur.

Opstellingen:
Westerlee: Hofsté(k), van der Vinne, Kloosterboer, Bulder, Wester, Jansen (59. Van der Vinne), Leenders, Evers, Smit, Wubs( 73.Zijlstra), Plat .
Gele kaart: Jansen

FC Zuidlaren: Luikens (k), Brandts, Van Weringh, Schutte (61. Wolf), Wetterauw (46. De Groot), Hamming (76. Homan), Eshuis, Wolters, Poorta, Zuidema.

Scheidsrechter: Dhr. Fokkens (Borger)