WVV 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

FC Zuidlaren heeft het seizoen afgesloten met een 3-1 nederlaag bij WVV. Met een ware fantasie-formatie kwamen de Zuidlaarders in Winschoten na een vlotte achterstand nog wel terug tot 1-1 maar de Winschoter-formatie besliste de wedstrijd in haar voordeel door in het laatste kwart twee maal te scoren. Het doel van de middag, veel plezier maken, was wel bereikt.

WVV – FC Zuidlaren

1-0 Mathijs Mollema `8
1-1 Bob Poorta `52
2-1 Marvin Ab `72
3-1 Marvin Ab `77

 

Winschoten - Als kersverse kampioen kwam FC Zuidlaren naar WVV voor een wedstrijd waar voor beide ploegen niks meer op het spel stond. Zodoende kon het geen kwaad dat Allard van Weringh en Koen Brandts niet meereisden naar Winschoten. Daarnaast ontbrak Robin Wolters in de uiteindelijke selectie en waren het bepalende spelers als Koen Eshuis, Jos Lamain en Bob Poorta die op de bank begonnen. Wat was dan wel de opstelling? Dat was bij aankomst op het sportpark nog een vraag. Slechts één positie was vooraf op het formulier van trainer Edwin Prins ingevuld en dat betrof de doelman Robin Luikens. De rest werd door loting bepaald. Zo kwam Koen Wetterauw in de spits terecht, Bas Boersma linksachter en bestond het middenveld uit Tom Wolf, Robbin Markus en Rik Schutte.
Er werd vervolgens uitermate ontspannen naar de aftrap toegewerkt en het beloofde een middag te worden met veel spelplezier maar weinig hoogstaand voetbal. Toch waren er leuke dingen te zien voor degene die het wilde. Jordi Hamming legde bijvoorbeeld een aantal keren een tegenstander in de luren met een simpele schijnbeweging (iets wat Jorik de Groot in de tweede helft ook een keer ongepland lukte) en deed Tom Wolf verwoede pogingen om doelman Riemersma van de thuisploeg te verschalken. Helaas zonder resultaat. De eerste goal van de wedstrijd ontstond na een foutje van de man die op zijn eigen positie stond: Robin Luikens. De doelman behandelde uit een hoekschop de bal alsof het een hete bitterbal was en liet het leer weer los waarna WVV-topschutter Mathijs Mollema van dichtbij binnen schoot. Beide ploegen wisten in de eerste helft nog enige mogelijkheden te creëren. Een mislukte omhaal van Jordi Hamming, een geblokt schot van Tom Wolf en een kopbal van de gelegenheidsmiddenvelder over het doel waren de belangrijkste wapenfeiten van Zuidlaren. Namens WVV was Jesper Brouwer tweemaal dreigend maar ook hij wist het net niet te vinden.

In de rust wederom een loterij bij Zuidlaren. Uitkomst: Jos Lamain centraal in de defensie, Tom Wolf verhuisde naar de spits en Koen Wetterauw werd op zijn beurt vleugelaanvaller. Voor Jordi Hamming, Raymond Zuidema en Bas Boersma zat het seizoen er na 46 minuten voetbal op. Bob Poorta die zichzelf een plek links voorin geloot had zorgde meteen voor de nodige dreiging. Eerst bracht hij Tom Wolf in stelling die naast kopte. Vervolgens raakte Poorta na een hoekschop de paal om uiteindelijk een afvallende bal na een schot van Jos Lamain binnen te koppen. Niet veel later weet Riemersma Tom Wolf nogmaals van het scoren af te houden. De jonge (inmiddels) spits werd er moedeloos van. Aan de andere kant werd WVV ook steeds gevaarlijker en bij tijden leek het doel van Robin Luikens wel een schiettent. Zo ook in de 63e minuut toen de bal alle kanten op vloog. Luikens redde en zag vervolgens de bal na een flipperkastsituatie ook nog op de lat belanden. Alsof dat nog niet genoeg fortuin was stond de lat nog geen vijf minuten later wederom een Winschoter treffer in de weg. Een vrije trap van Fabian Berghuis belandde via de vingertoppen van de doelman op de lat. Nadat Tom Wolf nog een één op één met Riemersma om zeep hielp was het aan de andere kant WVV dat op voorsprong kwam. Balverlies op het middenveld van Jorik de Groot leidde een snelle tegenaanval in die door Marvin Ab werd verzilverd. Zo’n snelle tegenaanval deed WVV een kwartier voor tijd nog eens dunnetjes over en wederom was het Ab die het net wist te vinden en zo de 3-1 eindstand op het bord schoot. Zuidlaren deed er nog alles aan om Lex Tammens en/of Tom Wolf te laten scoren wat er zelfs voor zorgde dat het centrale verdedigingsduo uiteindelijk bestond uit Bob Poorta en Jos Lamain maar én Tammens én Wolf scoorden niet.

Feiten en cijfers

Opstelling WVV: Jasper Riemersma; Jorian Kuiper, Tom Aalst, Albert Wakker (53. Paul Lee), Robin Kuntkes; Thomas Mollema, Merill Wakker © (46. Jesse Hensens), Fabian Berghuis; Marvin Ab, Mathijs Mollema, Jesper Brouwer(46. Fatih Salih).
Opstelling FC Zuidlaren eerste helft: Robin Luikens; Rienk Wagenaar, Raymond Zuidema, Lex Tammens, Bas Boersma ©; Rik Schutte, Robbin Markus, Tom Wolf; Jorik de Groot, Koen Wetterauw, Jordi Hamming.
Opstelling FC Zuidlaren tweede helft: Robin Luikens; Robbin Markus, Lex Tammens, Jos Lamain ©, Rienk Wagenaar; Rik Schutte, Koen Eshuis, Jorik de Groot; Koen Wetterauw, Tom Wolf, Bob Poorta.
Scheidsrechter: Dhr. T.W. Hein (Erica)
Gele kaart: Jos Lamain

Door Rick ter Veld.