Stadspark SC 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

FC Zuidlaren kende een heel slechte start van de competitie want het keek op bezoek bij SC Stadspark al na zes minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Gelukkig rechtte de ploeg van Edwin Prins de rug en wist het in de overige 84 minuten de wedstrijd in Zuidlaarder voordeel te beslissen. Na het laatste fluitsignaal ging er een 3-4 overwinning de boeken in.

SC Stadspark – FC Zuidlaren

1-0 Sjors van der Meeren `3
2-0 Peter Torenbosch `4
3-0 Ron Bethlehem `6
3-1 Bas Boersma `23
3-2 Koen Eshuis `31
3-3 Jordi Hamming `60
3-4 Bas Boersma `74

Groningen – Na een lange voorbereiding met een aantal aardige uitslagen stond gistermiddag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Onder een heerlijk najaarszonnetje ging Zuidlaren op bezoek bij Stadspark. Een ervaren ploeg die zoals het lijkt geen enkele voorbereidingswedstrijd speelde. Toch was daar in de openingsfase niks van te merken. Het leek wel of Zuidlaren zo van het strand geplukt was en dat Stadspark zich minutieus had voorbereid op de ploeg uit het brinkdorp. Zuidlaren begon zo zwak en liet Stadspark makkelijk combinerend een aantal keren door de defensie snijden met als gevolg dat het na een kleine zes minuten voetbal al 3-0 stond. Ongeloof in en buiten de lijnen. Want niet alleen de spelers lieten aan elkaar weten dat dit niet in het draaiboek van deze middag stond maar ook langs de lijn viel er onder de weer in grote getale meegereisde aanhang, gemor te horen. De gifbeker leek nog niet leeg want Zuidlaren zag ook Jens van der Woude al na een kwartier spelen geblesseerd naar de kleedkamer vertrekken. Toch draaide de wedstrijd snel om. Stadspark leek gas terug te nemen maar belangrijker nog, Zuidlaren kwam beter in de wedstrijd. Uit een snel genomen vrije trap van Jordi Hamming viel ook al snel de eerste Zuidlaarder treffer van de middag. De bal van Hamming zette Bas Boersma aan het werk en Boersma die vandaag verrassend weer eens als aanvaller op papier stond rondde beheerst af. Niet veel later leek Hamming wederom een assist af te leveren maar de ingevallen Jasper Schenk schoof de bal oog-in-oog met doelman Koot net naast. De aansluitingstreffer liet nog slechts enkele seconden op zich wachten. Koen Eshuis kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot vanaf daar fraai binnen: 3-2. Jordi Hamming had nog voor rust de wedstrijd helemaal in Zuidlaarder voordeel kunnen omdraaien maar wist de bal tot twee keer toe niet in het net te krijgen.

In de tweede helft waren beide ploegen wat meer in evenwicht en al snel hadden ze ook allebei de mogelijkheid om te scoren. Na goed voorbereidend werk van Jasper Schenk kreeg Luuk Haaijer een kans om de gelijkmaker binnen te schieten maar hij schoot voorlangs. Aan de andere kant was Arvin Knol dichtbij een treffer maar hij schoot de bal net langs de kruising. In aanloop naar de gelijkmaker was Luuk Haaijer wederom dichtbij een treffer maar doelman Koot redde. De bal bleef in het strafschopgebied hangen en kwam bij Jordi Hamming die er mee aan de wandel ging en vervolgens schoot hij hem vanaf buiten het strafschopgebied strak in de winkelhaak. Een schitterende en belangrijke treffer want de snelle 3-0 achterstand was weggewerkt. Het slotakkoord was voor Bas Boersma. Eerst kopte Boersma een voorzet van Fabian Staal nog over maar de beslissing kwam wel van zijn voet. Jordi Hamming stuurde Boersma weg en de spits/verdediger omspeelde de doelman en schoof de winnende 3-4 binnen. Net als in de eerste helft had Jordi Hamming in de slotfase nog twee treffers kunnen maken maar daar slaagde hij niet in waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef.

Zaterdag 28 september om 15:00 uur staat in Zuidlaren het duel met v.v. Omlandia op het programma. De ploeg die in het verleden ooit kampioen werd in Zuidlaren begon het seizoen met een 2-2 gelijkspel tegen v.v. Helpman.

Feiten en cijfers

Opstelling SC Stadspark: Tzanto Koot; Sjim van Dinten, Danny Schuurman ©, Yannick Hill, Youri Hofman (Thies van der Meer); Gerard Hut, Arvin Knol, Sander Braam (59. Bart den Hertog); Ron Bethlehem, Sjors van der Meeren, Peter Torenbosch (70. Joost Kuurman).
Rest bank: Louis Hut.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Fabian Staal, Allard van Weringh, Tom Wolf, Koen Brandts; Luuk Haaijer, Robin Wolters (83. Jorik de Groot), Koen Eshuis; Jordi Hamming, Bas Boersma, Jens van der Woude (13. Jasper Schenk).
Rest bank: Rik Schutte, Nico Sieling, Raymond Zuidema.
Scheidsrechter: Dhr. M. Brondijk (Hoogezand)

Door Rick ter Veld