FC Zuidlaren 1 (zon) vs SVZ 1 (zon)

Een opnieuw onvolledig FC Zuidlaren (Elling, Hu, Jorna, Scholte, Wierda en Wetterauw ontbraken om diverse redenen) liet zich afgelopen zondag in de eerste helft de kaas van het brood eten en betaalde daar bij het scheiden van de markt de tol voor.

SVZ liet er vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Frankena geen twijfel over bestaan wat de bedoelingen waren van de geel-zwarten. Winnen was het parool en onmiddellijk werd het initiatief gepakt. FC Zuidlaren reageerde lijdzaam op deze dadendrang en liet de gastheren begaan, zodat men al vroeg met dreigende situaties voor de goal van Robin Luikens geconfronteerd werd. Daaruit vloeide voorlopig gelukkig geen bloed en vervolgens ontstonden er zelfs precaire momenten voor het SVZ-doel. De opgerukte Erik Schans had pech dat in de 15e minuut zijn inzet via de onderkant van de lat in het veld terugsprong. En net toen de Zuidlaarders na een half uur het idee kregen dat de tegenstander was uitgeraasd, ging men in de opbouw gruwelijk in de fout. Raymond Zuidema aarzelde te lang met de inspeelpas en de gevaarlijke spits Merijn Alting profiteerde met een schuiver die Robin Luikens te machtig was. Dezelfde Luikens verhinderde een minuut later de tweede treffer van de thuisclub, toen hij redding bracht op de voorzet van de doorgebroken Alting.

Strafschop

Terwijl iedereen elk moment het rustsignaal verwachtte, werd Michel Kral in de zestien gehaakt door een SVZ-verdediger. Gedecideerd wees leidsman Frankena naar de stip. De normaal zo trefzekere Jorik de Groot schoot voor de verandering in de rechterhoek, maar trof doelman Blekkenhorst op zijn weg. Een koude douche voor de ploeg die dacht met 1-1 de rust in te gaan. Na pittige woorden in de kleedkamer toonde FC Zuidlaren in de tweede helft een ander gezicht. Met veel verve werd de strijd aangegaan met het achteruitlopende SVZ. Dit resulteerde in de 52e minuut in een mogelijkheid voor Pim Perk, die op een pass van Michel Kral links voor de goal in schietpositie werd gebracht, maar met zijn zwakkere been schepte hij de bal via Blekkenhorst over het doel. Tien minuten dacht iedereen dat de gelijkmaker aanstaande was, maar de precieze voorzet van Raymond Zuidema werd door Daniël van Dam jammerlijk gemist. Vervolgens was het tien minuten later de beurt aan Michel Kral, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in het hobbelige veld, waardoor zijn poging hoog over ging. In het laatste kwartier namen de blauw-zwarten alle risico’s om de gelijkmaker te forceren, maar, zoals vaker gebeurt, kreeg men in de blessuretijd het deksel op de neus, toen Max de Vries uit een vrijwel onmogelijke positie de 2-0 eindstand in de boeken schoot. Daarmee kreeg SVZ iets te veel en FC Zuidlaren een punt te weinig.

A.s. zondag opnieuw een uitwedstrijd, maar nu tegen HSC in Sappemeer.

Opstelling: Robin Luikens; Gerjan de Lange, Erik Schans (Kevin Hoekstra), Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate; Daniël van Dam, Jorik de Groot, Jessey Dodde; Pim Perk, Michel Kral, Vincent van der Borg (Abdi).