FC Zuidlaren 1 (zon) vs Veendam 1894 1 (zon)

0-1 Marnix Kolder
0-2 Jasper Bijl
rode kaart Robin Zuidema
Marnix Kolder mist penalty
0-3 Marnix Kolder
0-4 Jasper Bijl
Rust
1-4 Pim Perk
2-4 Yander Elling
3-4 Pim Perk
4-4 Leyi Hu


FC Zuidlaren 1 (zat) vs Borger s.v. 1 (zat)

Voor de tweede keer in twee weken tijd is heeft FC Zuidlaren niet van s.v. Borger weten te winnen. In beide wedstrijden waren beide ploegen over 90 minuten behoorlijk aan elkaar gewaagd maar bleek Borger efficiënter om te gaan met de kansen die het kreeg.

FC Zuidlaren – Borger

0-1 Albert Stevens `13
1-1 Bas Boersma `21
1-2 Luuk Kenter `79

 

Zuidlaren - Er stond voor beide ploegen gistermiddag niets meer op het spel. Dat feit in combinatie met het lekker zomerse weertje zorgde ervoor dat de toeschouwers op de Wenakkers niet konden genieten van een partij hoogstaand voetbal. Toch vielen er veel doelpogingen te bewonderen. Beide ploegen konden lekker vrijuit voetballen en zochten veelvuldig de aanval. Al binnen twee minuten hadden beide ploegen een doelpoging achter hun naam staan, waarbij gezegd moet dat de poging Melvin Ottens namens Borger gevaarlijker was dan het afzwaaiende schot van Robin Wolters. Na een kwartier aanvallen over en weer kwamen de gasten op voorsprong. De rappe Luuk Kenter wist de geheel vrijstaande Albert Stevens bij de tweede paal te bedienen waarna de nummer 9 simpel binnen kon werken. Het duurde nog geen tien minuten voor Zuidlaren de gelijkmaker wist te produceren. Een schot van de, net als dinsdag, sterk spelende Pelle Duiven kon door doelman Haandrikman worden gestuit. De bal kwam daarna terecht bij Allard van Weringh die Bas Boersma op maat wist te bedienen en voor Zuidlarens topscorer was het vervolgens een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te tikken. Na een korte drinkpauze en een knappe redding van Jeremy ‘Pflof’ Pfundt op een schot van Luuk Kenter brak er een fase aan waarin Zuidlaren op voorsprong had kunnen en misschien wel moeten komen. Een vrije trap van Pelle Duiven spatte op de lat uiteen, vervolgens kwam de zelfde Duiven na een sterke actie oog in oog met de doelman van Borger maar vergat hij de trekker over te halen. Een lob van Lars Kolk was net te hoog om doel te treffen en tot slot wist Bas Boersma weinig richting aan zijn schot te geven toen Auke Hartstra hem vrij voor de keeper zette. Ook Borger kreeg wel mogelijkheden maar gescoord werd er aan beide kanten niet.

Tweede bedrijf

De tweede helft was Borger de bovenliggende partij. Met name Luuk Kenter en Albert Stevens brachten de defensie van de thuisploeg regelmatig in de problemen. In het begin van de tweede helft wist Zuidlaren ook nog wel voor dreiging te zorgen en vooral Bas Boersma bezorgde de Borger-defensie handen vol werk. Het vizier van de spits stond echter niet meer op scherp en de beslissingen van scheidsrechter Kooistra zorgden ervoor dat Boersma, samen met nog wat teamgenoten, na verloop van tijd vergat te voetballen. Borger profiteerde optimaal door wel veelvuldig de aanval te kiezen. Zuidlaren mocht Jeremy Pfundt dankbaar zijn dat het nog lang in de wedstrijd bleef want de doelman pakte veel. Albert Stevens leek op weg naar de 1-2 maar wist de doelman één op één niet te verschalken. Ook op een kopbal van Ronald Bulthuis had Pfundt een prima antwoord. De voorsprong voor Borger kon niet uitblijven en kwam dan ook. Melvin Ottens leek in eerste instantie raak te kopen maar raakte het aluminium, Luuk Kenter was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven om zo de 1-2 te maken. Zuidlaren kreeg vervolgens nog uitstekende kansen op de 1-2 maar faalde in de afronding. Een kopbal en een strafschop van Auke Hartstra konden door doelman Haandrikman onschadelijk worden gemaakt en een afstandsschot van Robin Wolters spatte op de kruising uiteen. Zo wist Zuidlaren een nederlaag niet meer te voorkomen.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 19 mei staat voor Zuidlaren de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Om 14.30 uur gaat de ploeg op bezoek van Tiendeveen.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Jeremy Pfundt; Koen Brandts, Lex Tammens (68. Vincent Kabel), Allard van Weringh ©, Rienk Wagenaar; Robin Wolters, Pelle Duiven, Mark Sikkema (46. Robbin Markus); Auke Hartstra, Bas Boersma, Lars Kolk (70. Jelmer Elsinga).
Opstelling s.v. Borger: Edwin Haandrikman; Menno Herink (22. Ruben Fokkens), Arno Sieders ©, Joep Hiddink, Matthijs Brink; Ronald Bulthuis, Björn Everts, Calvin Beijering (59. Jeffrey Spelten); Melvin Ottens, Luuk Kenter, Albert Stevens.
Rest bank: Mark Hoving, Mark Wolters, Erik Joling
Scheidsrechter: Dhr. Kooistra (Drachten)
Gele kaart: Bas Boersma (FC Zuidlaren) Menno Herink (s.v. Borger)

Door Rick ter Veld

Foto's van Borger zijde: Flickr

 


FC Zuidlaren 1 (zat) vs Helpman v.v. 1 (zat)

Een 3-0 overwinning op v.v. Helpman gisteravond lijkt genoeg voor FC Zuidlaren om zich te handhaven in de 4e klasse E. Een gat van 12 punten op Lycurgus met voor de stadjers nog 4 wedstrijden op het programma lijkt onoverbrugbaar. Daarnaast is ook het doelsaldo in het voordeel van Zuidlaren. In Zuidlaren werd daarom opgelucht adem gehaald na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Boers gisteren.

FC Zuidlaren – v.v. Helpman

1-0 Robin Wolters `18
2-0 Lars Kolk `49
3-0 Koen Brandts `51

 

Zuidlaren – De opdracht voor Zuidlaren leek duidelijk en gezien de wedstrijd eerder dit seizoen niet onmogelijk, er moest gewonnen worden om lijfsbehoud zo goed als zeker veilig te stellen. De gasten uit Helpman trokken echter van quitte af aan ten strijde en kreeg meteen twee behoorlijke kansen. Tot twee keer toe mocht Jazzley Rozema aanleggen maar nadat de eerste poging geblokt werd kon Jeremy Pfundt op inzet twee redding brengen. Zuidlaren was dus meteen gewaarschuwd. Het openingsoffensief was niet van lange duur. Beide ploegen gingen gelijk op en het duurde een kwartier voordat Zuidlaren dicht bij een treffer was. Een hoekschop vanaf de rechterkant kwam via een aantal hoofden terecht bij Bas Boersma die zijn te zachte kopbal van de lijn gered worden. Een minuut later stond diezelfde Boersma met een steekpass aan de basis van de openingstreffer van de van een blessure teruggekeerde Robin Wolters. De middenvelder schoof de bal koeltjes langs doelman Sillen over de doellijn: 1-0.

De eerste helft bracht verder niet gek veel, afgezien van de slotfase waarin Bas Boersma op weg leek naar 2-0 maar door de onfortuinlijk spelende Stan de Vries werd gevloerd. De Vries mocht blij zijn dat scheidsrechter Boers het bij geel liet want Boersma was leek vrije doorgang naar de goal te hebben. De vrije trap van Wolters kon door doelman Sillen uit de benedenhoek worden gewerkt.

Tweede helft

In de rust werd bij Zuidlaren afgesproken om na de thee meteen een aanvalsoffensief te plaatsen en dat legde de ploeg geen windeieren. Na amper drie munten konden de handen langs de kant de lucht in toen Lars Kolk een voorzet van Robin Wolters netjes binnen wist te koppen: 2-0. Daarmee was het aanvalsoffensief nog niet voorbij want ook de 3-0 viel snel. Na een lange bal van Jeremy Pfundt kon Koen Brandts een combinatie aangaan, naar binnen trekken en met een hard schot via de binnenkant van de paal raak schieten: 3-0.

Euforie bij Zuidlaren en een mentale tik voor de gasten uit Helpman. Het spel werd wat harder en scheidsrechter Boers moest flink opletten en had een aantal kaarten nodig om de boel wat in toom te houden. Van voetbal was niet veel meer over maar de wedstrijd bleef interessant door alles wat er binnen de lijnen gebeurde. Lars Kolk wist na een goede onderschepping nog een kans te creëren maar zijn schot ging hoog over. Ook Bas Boersma leek dichtbij een treffer maar werd door doelman Sillen beet gepakt en opzij gekwakt. Dit kwam de doelman op een rode kaart te staan (waar geel wellicht ook had volstaan) met nog 25 minuten op de klok. Hierna was het vuur wat uit de wedstijd. Van een man meer situatie voor Zuidlaren was niet veel te zien in de slotfase. Helpman wist nog het grootste gevaar te creëren maar in de eindstand kwam geen verandering meer.

Komende zaterdag speelt Zuidlaren om 15.00 uur op eigen veld tegen s.v. Borger.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Jeremy Pfundt; Koen Brandts, Lex Tammens, Allard van Weringh ©, Rienk Wagenaar; Mark Sikkema (77. Vincent Kabel), Pelle Duiven, Robin Wolters (82. Mark Folkers); Lars Kolk, Bas Boersma (81. Jelmer Elsinga), Auke Hartstra.
Opstelling v.v. Helpman: Niels Sillen; Mart Huls (46. Daan Soeters), Daniel Mennes, Gerwin Hooghoudt, Stan de Vries (58. Wouter Menting); Jazzley Rozema, Matius-Pier Brouwer (46. Elmer Laagland), Hessel Wijnia; Daan Adema, Tim van Dorp ©, Tijmen Roepel.
Rest bank: Barry Bakker.
Scheidsrechter: Dhr. J. Boers (Emmen)
Gele kaarten: Lars Kolk, Robin Wolters, Mark Folkers (FC Zuidlaren) Stan de Vries, Daniel Mennes, Jazzley Rozema, Hessel Wijnia (Helpman)
Rode kaart: Niels Sillen (67. Onthouden scoringskans)

Door Rick ter Veld