WVV 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

FC Zuidlaren heeft het seizoen afgesloten met een 3-1 nederlaag bij WVV. Met een ware fantasie-formatie kwamen de Zuidlaarders in Winschoten na een vlotte achterstand nog wel terug tot 1-1 maar de Winschoter-formatie besliste de wedstrijd in haar voordeel door in het laatste kwart twee maal te scoren. Het doel van de middag, veel plezier maken, was wel bereikt.

WVV – FC Zuidlaren

1-0 Mathijs Mollema `8
1-1 Bob Poorta `52
2-1 Marvin Ab `72
3-1 Marvin Ab `77

 

Winschoten - Als kersverse kampioen kwam FC Zuidlaren naar WVV voor een wedstrijd waar voor beide ploegen niks meer op het spel stond. Zodoende kon het geen kwaad dat Allard van Weringh en Koen Brandts niet meereisden naar Winschoten. Daarnaast ontbrak Robin Wolters in de uiteindelijke selectie en waren het bepalende spelers als Koen Eshuis, Jos Lamain en Bob Poorta die op de bank begonnen. Wat was dan wel de opstelling? Dat was bij aankomst op het sportpark nog een vraag. Slechts één positie was vooraf op het formulier van trainer Edwin Prins ingevuld en dat betrof de doelman Robin Luikens. De rest werd door loting bepaald. Zo kwam Koen Wetterauw in de spits terecht, Bas Boersma linksachter en bestond het middenveld uit Tom Wolf, Robbin Markus en Rik Schutte.
Er werd vervolgens uitermate ontspannen naar de aftrap toegewerkt en het beloofde een middag te worden met veel spelplezier maar weinig hoogstaand voetbal. Toch waren er leuke dingen te zien voor degene die het wilde. Jordi Hamming legde bijvoorbeeld een aantal keren een tegenstander in de luren met een simpele schijnbeweging (iets wat Jorik de Groot in de tweede helft ook een keer ongepland lukte) en deed Tom Wolf verwoede pogingen om doelman Riemersma van de thuisploeg te verschalken. Helaas zonder resultaat. De eerste goal van de wedstrijd ontstond na een foutje van de man die op zijn eigen positie stond: Robin Luikens. De doelman behandelde uit een hoekschop de bal alsof het een hete bitterbal was en liet het leer weer los waarna WVV-topschutter Mathijs Mollema van dichtbij binnen schoot. Beide ploegen wisten in de eerste helft nog enige mogelijkheden te creëren. Een mislukte omhaal van Jordi Hamming, een geblokt schot van Tom Wolf en een kopbal van de gelegenheidsmiddenvelder over het doel waren de belangrijkste wapenfeiten van Zuidlaren. Namens WVV was Jesper Brouwer tweemaal dreigend maar ook hij wist het net niet te vinden.

In de rust wederom een loterij bij Zuidlaren. Uitkomst: Jos Lamain centraal in de defensie, Tom Wolf verhuisde naar de spits en Koen Wetterauw werd op zijn beurt vleugelaanvaller. Voor Jordi Hamming, Raymond Zuidema en Bas Boersma zat het seizoen er na 46 minuten voetbal op. Bob Poorta die zichzelf een plek links voorin geloot had zorgde meteen voor de nodige dreiging. Eerst bracht hij Tom Wolf in stelling die naast kopte. Vervolgens raakte Poorta na een hoekschop de paal om uiteindelijk een afvallende bal na een schot van Jos Lamain binnen te koppen. Niet veel later weet Riemersma Tom Wolf nogmaals van het scoren af te houden. De jonge (inmiddels) spits werd er moedeloos van. Aan de andere kant werd WVV ook steeds gevaarlijker en bij tijden leek het doel van Robin Luikens wel een schiettent. Zo ook in de 63e minuut toen de bal alle kanten op vloog. Luikens redde en zag vervolgens de bal na een flipperkastsituatie ook nog op de lat belanden. Alsof dat nog niet genoeg fortuin was stond de lat nog geen vijf minuten later wederom een Winschoter treffer in de weg. Een vrije trap van Fabian Berghuis belandde via de vingertoppen van de doelman op de lat. Nadat Tom Wolf nog een één op één met Riemersma om zeep hielp was het aan de andere kant WVV dat op voorsprong kwam. Balverlies op het middenveld van Jorik de Groot leidde een snelle tegenaanval in die door Marvin Ab werd verzilverd. Zo’n snelle tegenaanval deed WVV een kwartier voor tijd nog eens dunnetjes over en wederom was het Ab die het net wist te vinden en zo de 3-1 eindstand op het bord schoot. Zuidlaren deed er nog alles aan om Lex Tammens en/of Tom Wolf te laten scoren wat er zelfs voor zorgde dat het centrale verdedigingsduo uiteindelijk bestond uit Bob Poorta en Jos Lamain maar én Tammens én Wolf scoorden niet.

Feiten en cijfers

Opstelling WVV: Jasper Riemersma; Jorian Kuiper, Tom Aalst, Albert Wakker (53. Paul Lee), Robin Kuntkes; Thomas Mollema, Merill Wakker © (46. Jesse Hensens), Fabian Berghuis; Marvin Ab, Mathijs Mollema, Jesper Brouwer(46. Fatih Salih).
Opstelling FC Zuidlaren eerste helft: Robin Luikens; Rienk Wagenaar, Raymond Zuidema, Lex Tammens, Bas Boersma ©; Rik Schutte, Robbin Markus, Tom Wolf; Jorik de Groot, Koen Wetterauw, Jordi Hamming.
Opstelling FC Zuidlaren tweede helft: Robin Luikens; Robbin Markus, Lex Tammens, Jos Lamain ©, Rienk Wagenaar; Rik Schutte, Koen Eshuis, Jorik de Groot; Koen Wetterauw, Tom Wolf, Bob Poorta.
Scheidsrechter: Dhr. T.W. Hein (Erica)
Gele kaart: Jos Lamain

Door Rick ter Veld.


FC Zuidlaren 1 (zat) vs Amicitia VMC 1 (zat)

Op een zonovergoten zaterdagmiddag kon het FC Zuidlaren van Edwin Prins in eigen huis het kampioenschap binnen slepen. Waar het vorige week in en tegen Baflo met een gelijkspel genoegen moest nemen, was Zuidlaren vandaag bij winst kampioen. De kampioensjaaltjes waren al gemaakt, de medailles namens de KNVB aanwezig en de schaal gegraveerd. De spanning was van de gezichten af te lezen bij aankomst. Alsof het nog niet warm genoeg was, werd de selectie ontvangen op de zolder van de vereniging, waar naar verluid de gevoelstemperatuur van een gemiddelde Finse sauna werd bereikt. Om er nog een schepje bovenop te doen, werd de krijgers een bloedhete groentesoep voorgeschoteld. De zweetdruppels stonden zodoende al op het voorhoofd voordat de leidsman zijn fluit voor het eerst bespeelde.

Aan de hand van 30 kinderen werd vervolgens opmars gemaakt naar het kurkdroge en als beton aanvoelende grasmat. Het hele dorp was uitgelopen voor de wedstrijd, waar naar verluid 300 liefhebbers hun weg naar de Wenakkers hebben weten te vinden. Het spelbeeld was rommelig, waar Zuidlaren er voornamelijk in slaagde niks weg te geven. Daarbij leek Amicitia ook niet bij machte om veel te forceren, en zakten de Groningers in. De brilstand was hierdoor de ruststand, waar weinig aan af te dingen viel. De tweede helft begonnen de blauw-zwarten aanmerkelijk scherper, waar al na 2 minuten de bal in het netje lag. Een lange pass van Jordi Hanning zette de heer Wolters 1 op 1 met de lijnverdediger. Een fraaie lob betekende de 1-0 en een zucht van opluchting, zowel binnen als buiten de lijnen. De voltallige bank, bestaande uit vijf jochies elk niet ouder dan 22, mocht vervolgens gelijktijdig gaan warmlopen. Doordat het voetbal niet altijd even spectaculair was, moest het publiek het doen met deze vorm van vermaak. Het spelbeeld bleef zoals in de eerste helft, alleen Zuidlaren wist iets meer te creëren. Dit leidde tot een goed uitgespeelde aanval en dus de bevrijdende 2-0 van Jordi Hanning, een kwartier voor tijd. Creëerde Amicitia dan helemaal niks vandaag? Zeker niet. Het centrale verdedigingsduo van Zuidlaren deden om de beurt hun best om de stadjers in het zadel te helpen. Zo maaide de heer Boersma in de eerste helft onder de bal door en gaf Zuidema in het tweede bedrijf een op maat gemaakte pass op de spits van Amicitia. Beide kansen waren echter niet besteed aan de rood-witten. Na 90 minuten vond iedereen het mooi geweest en kon het feest beginnen. De medailles werden uitgereikt door de KNVB en haar nieuwste assistente, de champagne werd ontpopt en een waar volksfeest ontaarde zich. Verzorger Heinrich der Junge maakte het feest compleet, door op karakteristieke wijze de gehele selectie te voorzien van een Nobeltje, met in het achterhoofd Ameland, daar waar het dit seizoen allemaal begon. Een plaatselijke boer werd zaterdagochtend nog uit zijn schuur getrokken, zodat op de huifkar het dorp werd aangedaan met een rondje schreeuwen. Bij terugkomst werd de selectie en consorten door het bestuur gehuldigd, waarbij een prachtige schaal symbool stond voor het behaalde succes. Wil degene die weet waar de schaal zich momenteel bevindt, zich bij ondergetekende melden? Het bleef nog lang onrustig op de Wenakkers, bij de Vlieg en in de stad.

Voorafgaand het seizoen is heel duidelijk de doelstelling om kampioen te worden uitgesproken. Ondanks dat het voetbal niet altijd om over naar huis te schrijven was, viel de collectieve daadkracht op dit seizoen. Een sterk georganiseerd team zal dan ook volgend jaar hoge ogen willen gooien in de derde klasse. Chapeau, FC Zuidlaren!

Feiten en cijfers

FC Zuidlaren - Amicitia VMC 2-0 (0-0) 1-0 Robin Wolters (ass. Jordi Hamming) `51, 2-0 Jordi Hamming `84.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts, Bas Boersma, Raymond Zuidema, Allard van Weringh; Jorik de Groot (77. Koen Wetterauw), Robin Wolters (82. Robbin Markus), Koen Eshuis; Rik Schutte (83. Tom Wolf), Jos Lamain (c), Jordi Hamming.
Rest bank: Lex Tammens, Rienk Wagenaar.
Basis-elf Amicitia VMC: Mark Braams, Jeroen Knol, Jelmer Preenen, Ronald van Bruggen, Otto Mekel, Wouter Diepeveen, Ivar Kappen, Robin Broekema, Cees Jan Diepeveen, Hugo Swabedissen, Irwin Groen.Wisselspelers: Thomas Mirck, Tristian Smits.
Scheidsrechter: DHr. R.M. Berends (Assen)
Gele kaart: Cees Jan Diepeveen, Hugo Swabedissen (Amicitia VMC)

Verslag door: Koen Brandts

 

Meer foto's zijn te vinden op onze Instagram


Rood Zwart Baflo 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

De beslissing om het kampioenschap in de vierde klasse D is met minimaal een week uitgesteld. De onderlinge confrontatie tussen de nummers 2 en 1 van de ranglijst eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een uitslag waar beide ploegen achteraf wel tevreden mee leken.

Rood Zwart Baflo – FC Zuidlaren

0-1 Koen Eshuis `8
1-1 Duncan Torrenga `62

Bijz: Robin Wolters mist strafschop `21
Bijz: Jos Lamain mist strafschop `28

Baflo – Zaterdag 11 mei 2019 zal niet de boeken in gaan als de dag dat Zuidlaren kampioen werd in de 4e klasse D. Daarvoor had de ploeg van trainer Edwin Prins moeten winnen op bezoek bij de laatst overgebleven concurrent: Rood Zwart Baflo.
De eerste helft ontwikkelde zich ook dusdanig dat het wel mogelijk was geweest om met de winst naar Zuidlaren terug te keren. Baflo startte dan wel sterker, toch was het Zuidlaren dat na acht minuten spelen op voorsprong kwam. Koen Eshuis, de man met de fluwelen trap, nam vanaf de rechterflank een hoekschop. Deze dwarrelde gedragen door de wind, via de binnenkant van de (tweede) paal binnen. Een prima steun in de rug voor Zuidlaren in een niet al te beste wedstrijd. Beide ploegen vergaten vaak te voetballen en lange halen waren vaak het gevolg. Wanneer er wel gevoetbald kon worden werd dit vaak onderbroken met een overtreding.
Halverwege de tweede helft kreeg Zuidlaren de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door Chris ten Boer uit de lucht geslagen waardoor arbiter Secer niet anders kon dan de bal op de stip leggen. Nu zijn penalty’s en Zuidlaren al niet een heel gelukkig huwelijk en ook na vanmiddag kan deze conclusie blijven staan. Robin Wolters nam plaats achter de bal en stuitte op doelman Tillema. Ook de rebound van Wolters werd een prooi voor Tillema. Hiermee was de penalty ellende nog niet over want nog binnen het half uur kreeg Zuidlaren wederom een strafschop te nemen. Tillema en Wolters kwamen licht met elkaar in aanraking waarna dhr. Secer wel heel gemakkelijk naar de stip wees. Deze keer nam Jos Lamain plaats achter de baal maar ook deze strafschop was niet raak. Via de binnenkant van de paal ketste de bal voor het doel langs en over de achterlijn. Hierdoor eindigde de eerste helft in een 0-1 tussenstand waar Zuidlaren toch wel genoeg mogelijkheden had gehad om dit verschil groter te maken.

Koud uit de kleedkamer wist Jos Lamain zich door de defensie van de thuisploeg te wurmen en Rik Schutte te bereiken. Schutte schoot vervolgens net op de buitenkant van de paal. In de tegenstoot leek Arjen Potma dicht bij de gelijkmaker maar hij schoot hard over. Een volgend hard schot werd Zuidlaren fataal. Een vrije trap op zo’n dertig meter van het doel, werd door Duncan Torrenga snoeihard in de kruising gejaagd. Hierdoor stond het, met nog een half uur op de klok, 1-1. Een spannend half uur zou volgen. Zou het kampioenschap vandaag beslist worden, kwam Balfo dichterbij? Of bleef het gat vijf punten wat zou beteken dat Zuidlaren de komende wedstrijden nog aan de bak moet. Dat laatste was het geval. Voor beide ploegen leek dat een prima uitkomst. Baflo hoefde niet toe te zien hoe Zuidlaren kampioen werd en Zuidlaren kan volgende week op eigen veld nogmaals proberen om de titel in de wacht te slepen.

Zaterdag 18 mei om 14:30 uur dus: FC Zuidlaren – Amicitia VMC onder leiding van dhr. Walters uit Nieuwe Pekela.

Feiten en cijfers

Opstelling Rood Zwart Baflo: Cedric Tillema; Stefan Kruizenga, Chris ten Boer, Patrick Rutgers ©, Robin Meinema (73. Wouter van der Werf); Mark van Zanten (80. Reinout Geuze), Arjen Potma, Melvin Folkerts, Martin van Dijk; Jordy Potma, Duncan Torrenga.
Rest bank: Mischa Meinema, Rick Folkerts.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Allard van Weringh, Raymond Zuidema, Bas Boersma, Koen Brandts; Jordi Hamming, Robin Wolters, Koen Eshuis; Bob Poorta, Jos Lamain, Rik Schutte.
Rest bank: Jorik de Groot, Koen Wetterauw, Lex Tammens, Tom Wolf, Rienk Wagenaar, Robbin Markus, Kasper Wetterauw.
Scheidsrechter: Dhr. A. Secer (Woltersum)
Gele kaart: Melvin Folkerts, Reinout Geuze, Jordy Potma, Mark van Zanten (Rood Zwart Baflo) Robin Wolters, Bob Poorta, Raymond Zuidema (FC Zuidlaren)

Door: Rick ter Veld


FC Zuidlaren 1 (zat) vs Westerlee v.v. 1 (zat)

FC Zuidlaren heeft vanmiddag een grote stap gezet richting de titel in de vierde klasse D. Niet in de eerste plaats omdat de ploeg van Edwin Prins zelf met 5-0 van Westerlee wist te winnen maar het zag ook de enige overgebleven concurrenten punten verliezen. Poolster kwam op bezoek bij De Fivel niet verder dan 3-3 en heeft nu enkel nog een theoretische kans op de overwinning. Daarnaast verloor Rood Zwart Baflo in Roodeschool op bezoek bij het in goede vorm verkerende Corenos. Volgende week staat de topper tussen Zuidlaren en Rood Zwart Baflo op het programma. Het gat tussen de twee is momenteel vijf punten met nog drie wedstrijden. Wanneer Zuidlaren weet te winnen is het kampioenschap dus een feit.

FC Zuidlaren – Westerlee

1-0 Jorik de Groot `5
2-0 Robin Wolters (pen) `34
3-0 Jos Lamain `39
4-0 Bob Poorta `47
5-0 Robin Wolters `69

Zuidlaren – Onder frisse maar verder prima omstandigheden heeft FC Zuidlaren vanmiddag op eigen veld met 5-0 weten te winnen van v.v. Westerlee. Een uitslag die op papier misschien wat tegen valt want met Zuidlaren en Westerlee stonden de meest scorende ploeg en de meest gepasseerde defensie tegenover elkaar. Een echte wedstrijd werd het niet, daarvoor was het niveauverschil simpelweg te groot en ook het scoreverloop hielp daaraan mee. Zuidlaren begon namelijk goed en zag dat al snel uitmondden in de openingstreffer. Aanvoerder Jos Lamain zette Jorik de Groot vrij voor doelman Joeri Jansen en De Groot schoof de bal uiterste kalm bij de tweede paal binnen. Ook hierna bleef Zuidlaren aandringen maar ging het eigenlijk elke keer rondom het strafschopgebied mis. Slordige passes, net een been van een tegenstander ertussen. Kortom, de tweede treffer liet lang op zich wachten maar bracht wel enig leven in de verder tamme wedstrijd. De treffer van Robin Wolters kwam vanaf de strafschopstip. Hiervoor was Bob Poorta op grove wijze tegen het gras geschopt. Bij Westerlee vond men dat de aanvaller eerst een overtreding beging maar scheidsrechter Alex Traa uit Groningen oordeelde dat aanvaller en verdediger allebei niet vrijuit gingen en liet daarom doorspelen waarna Poorta getorpedeerd werd. Dit leverde Simon van der Vinne een gele kaart op. Na de 2-0 viel de 3-0 ook snel. Een uitstekende hoekschop van Koen Eshuis kwam terecht op het hoofd van Jos Lamain die met een boogballetje over Jansen heen kopte: 3-0. Daarmee was ook de ruststand bereikt.

Na de thee kon de thuisploeg al snel weer juichen. Op aangeven van Koen Brandts was het Bob Poorta die de 4-0 wist te maken. In de rust was bekend geworden dat Corenos op voorsprong was gekomen tegen Rood Zwart Baflo. Daarnaast hoefde Zuidlaren niet zo nodig meer want de drie punten waren wel in de pocket. Toch kwam er nog een treffer bij en dat was een goed doelpunt. De assist kwam van Bob Poorta en Robin Wolters schoot met zijn tweede van de middag de 5-0 op het scorebord.

Zoals gezegd staat volgende week de topper van de 4e klasse D op het programma. Om 14.30 uur in Baflo: Rood Zwart Baflo – FC Zuidlaren.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens, Bas Boersma, Raymond Zuidema (62. Koen Wetterauw), Allard van Weringh (46. Tom Wolf); Jorik de Groot, Robin Wolters, Koen Eshuis; Bob Poorta, Jos Lamain, Robbin Markus (31. Rienk Wagenaar).
Opstelling Westerlee: Joeri Jansen; Hendrik Bulder, Jan Derks Kloosterboer ©, Jan Jager, Simon van der Vinne (69. Bart Buur); Richard van der Vinne, Hans Leenders, Jan Willem Evers (62. Alwin Kluiter), Robbert Wester, Arjen Plat; Bas Zijlstra.
Scheidsrechter: Dhr. Traa (Groningen)
Gele kaart: Simon van der Vinne (Westerlee)
Mitra Man of the Match: Jorik de Groot.

Door Rick ter Veld


FC Zuidlaren - v.v. Wildervank (OEFENWEDSTRIJD)

0-1 v.v. Wildervank
1-1 Melvin Aling
2-1 Robbin Markus (pen)
3-1 Merijn Poel


De Fivel 1 vs FC Zuidlaren 1 (zat)

FC Zuidlaren heeft de uitwedstrijd met De Fivel met 1-3 weten te winnen. Een snelle openingstreffer van Koen Eshuis hielp de ploeg van Edwin Prins in het zadel. Vanaf de strafschopstip breidde Robin Wolters de voorsprong uit. Uit een hoekschop kwam de thuisploeg vervolgens nog weer dichterbij maar na de rode kaart voor Fivel-verdediger Joran Bos was het Bob Poorta die de bevrijdende 1-3 binnen schoot.

De Fivel – FC Zuidlaren

0-1 Koen Eshuis `6
0-2 Robin Wolters (pen) `36
1-2 Robin Luikens (ed) `59
1-3 Bob Poorta `80

Zeerijp – Op de dag dat het dorp Zuidlaren vierde dat het 74 jaar geleden is dat het bevrijd werd van de Duitsers trad het eerste elftal van de plaatselijke FC in Zeerijp aan tegen v.v. De Fivel. Vooraf was de vraag of Zuidlaren zich zou kunnen ontdoen van zijn naaste belagers op de ranglijst. Daarvoor moest de ploeg eerst zelf winnen. Met Bas Boersma terug in de defensie startte Zuidlaren onder zeer wisselende weersomstandigheden aan deze uitwedstrijd. Het ene moment hagelde het, dan sneeuwde het weer en vervolgens was het weer zonovergoten.
Elftalleider Han van der Veur zei vooraf: ”het is gewoon een kwestie van snel scoren hier….”, en dat zou ook gebeuren. Waar het vorige week binnen vijf minuten raak was duurde het nu iets langer en eerlijk is eerlijk, Zuidlaren kreeg de nodige hulp van doelman Steenbergen bij de openingstreffer. Een vrije trap van grote afstand die normaal gesproken niet in het doel mag verdwijnen glipte door de vingers van Steenbergen en belandde zo toch in het doel. Koen Eshuis was de gevierde man.
Aan de andere kant kreeg De Fivel een hele grote kans op de gelijkmaker toen Mark Kramers oog-in-oog kwam te staan met Robin Luikens. De doelman bleef goed naar de bal kijken en hield zijn doel schoon. De Fivel dat in de eerste helft meer bezig leek met het voetbal van Zuidlaren onmogelijk te maken zag diverse overtredingen bestraft. Dat kostte bijvoorbeeld Arjan de Vries een gele prent en leverde Zuidlaren een strafschop op toen Koen Eshuis door Emiel Bos tegen de grond werd gewerkt. Robin Wolters wist deze knoeperd van een kans om te zetten in de 0-2. Doelman Steenbergen zat er overigens wel goed bij maar kon het tij niet keren. Ondanks dat De Fivel via een snelle uitbraak nog wel dicht bij de 1-2 was bleef de 0-2 tot aan de rust op het bord staan.

De tweede helft kwam Rik Schutte binnen de lijnen voor de licht aangeslagen Jordi Hamming. Waar doelman Steenbergen de eerste helft de schlemiel was bij de eerste treffer was hij meteen na rust beter bij de les. Joran Bos leek namelijk al snel de 0-3 achter zijn eigen doelman te koppen maar de goalie was alert en wist de treffer te voorkomen. Met nog een half uur op de klok scoorde de thuisploeg wel, althans…. het was Zuidlaren-doelman Luikens die de bal vanuit de hoekschop als laatste raakte waardoor deze over de doellijn verdween. De spanning was hierdoor meteen terug. Echter leek dat maar van korte duur want scheidsrechter Kuipers oordeelde een kleine vijf minuten later dat Bob Poorta doorgebroken was toen Joran Bos hem neerhaalde en dus stuurde hij de verdediger met rood naar de kleedkamer. Zuidlaren sprong maar matig om met de man meer situatie. Het was dan ook niet te merken in het verloop van de tweede helft dat het een ongelijke strijd geworden was. Sterker nog, de ingevallen Corné Bos was heel dicht bij de gelijkmaker maar zag zijn inzet door (de eveneens ingevallen) Tom Wolf van de lijn worden gered. De beslissing zou tien minuten voor het einde vallen. Koen Eshuis nam een vrije trap aan de zijlijn kort, bracht Bob Poorta in stelling die de bal hard in verre hoek peunde: 1-3. Rik Schutte leek enkele minuten later zelfs nog de 1-4 te gaan maken maar hij schoot oog-in-oog met de doelman van de thuisploeg naast. De eindstand was dus bereikt en bleef steken op 1-3.

Doordat Rood Zwart Baflo last-minute met 1-0 wist te winnen blijft het verschil op de ranglijst slechts twee punten. Poolster liet in de titelrace een steek vallen door op eigen veld met 0-2 van De Heracliden te verliezen.
Op 4 mei gaat de competitie verder. Om 15:00 uur speelt FC Zuidlaren dan op eigen veld tegen v.v. Westerlee.

Feiten en cijfers

Opstelling De Fivel: Sander Steenbergen; Arjan de Vries, Thomas van de Veen, Laurens Pestman, Joran Bos; Mark Kramers, Jeroen Kuik, Emiel Bos, Laurens Hylkema; Ruben Westenberg, Rindert Havinga.
Wisselspelers: Corné Bos, Pegahd Aalders, Bas Huizing.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts, Bas Boersma, Raymond Zuidema, Allard van Weringh; Jorik de Groot (85. Rienk Wagenaar), Robin Wolters (54. Tom Wolf), Koen Eshuis; Bob Poorta, Jos Lamain, Jordi Hamming (46. Rik Schutte).
Scheidsrechter: Dhr. J. Kuipers (Assen)
Gele kaart: Arjan de Vries, Jeroen Kuik (De Fivel), Bob Poorta (FC Zuidlaren)
Rode kaart: Joran Bos (65. De Fivel/Neerhalen doorgebroken speler)

Door: Rick ter Veld


FC Zuidlaren 1 (zat) vs SIOS v.v. 1 (zat)

FC Zuidlaren kende in het duel met het zwaargehavende SIOS vanmiddag weinig problemen. Een snelle openingstreffer van Jordi Hamming leidde een 6-0 overwinning in. Daarmee was de ploeg van Edwin Prins nog mild voor de tegenstander want wanneer de ploeg 90 minuten scherp had gespeeld had er nog wel meer in gezeten.

FC Zuidlaren – S.I.O.S.

1-0 Jordi Hamming `5
2-0 Bob Poorta `17
3-0 Jordi Hamming `44
4-0 Raymond Zuidema `47
5-0 Jos Lamain `48
6-0 Robin Wolters `64

Zuidlaren - Het komt wellicht wat hautain over maar Zuidlaren had vanmiddag op eigen veld misschien wel met dubbele cijfers moeten winnen van een zwaar gehavend SIOS. De ploeg uit Sauwerd dat nagenoeg al zijn doelpuntenmakers van dit seizoen moest missen trof een FC Zuidlaren dat na de moeizame laatste weken weer eens een wedstrijd met een goed gevoel wilde afsluiten. Trainer Edwin Prins gaf vooraf aan: “we moeten die eerste goal snel maken”, en dat gebeurde ook. De wedstrijd was namelijk nog maar een kleine vijf minuten onderweg toen Jordi Hamming de openingstreffer achter doelman Hidde Boer wist te schieten. Vervolgens was Hamming met een hoogstandje ook dicht bij de 2-0. De verdubbeling van de voorsprong liet niet lang op zich wachten. Het was wel de eerste doelpoging van SIOS die de treffer inluidde. SIOS aanvoerder Dirk Zwakenberg deed een poging om de gelijkmaker op het bord te schieten maar zijn inzet kon door Robin Luikens zonder al te veel moeite onschadelijk worden gemaakt. Luikens reageerde vervolgens snel en stuurde Bob Poorta weg waarna Poorta in no-time de 2-0 binnen wist te werken. Voor rust zou ook nog de 3-0 vallen en het was wederom Jordi Hamming die voor de vijfde keer dit seizoen tegen SIOS wist te scoren.

Als de wedstrijd in de rust nog niet beslist was dan zou dit drie minuten na de onderbreking wel een feit zijn. Twee dode spelmomenten in korte tijd brachten Zuidlaren op 5-0. Eerst was het de boomlange Raymond Zuidema die uit een hoekschop de 4-0 maakte en nog geen minuut later was het Jos Lamain die uit een vrije trap van Koen Eshuis de 5-0 binnen schoot. Doelman Boer maakte het even duidelijk hoe hij er over dacht: “Zo is het wel genoeg dacht ik”, schalde het over het veld. En zo bleek ook….bijna. Het slotstuk was een treffer die voor 90 procent op Jordi Hamming zijn naam zou moeten komen te staan want na zijn voorbereidend werk was het voor Robin Wolters een koud kunstje om de zesde en laatste treffer van de middag te maken. In de slotminuut was Robbin Markus nog er dicht bij een treffer maar zijn kopbal werd met een katachtige reflex uit het doel gehouden waardoor de wedstrijd in 6-0 eindigde.

Zaterdag 13 april om 14:30 uur is in Zeerijp de volgende wedstrijd. Tegenstander dan is v.v. De Fivel.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Tom Wolf, Allard van Weringh, Raymond Zuidema, Koen Brandts; Jorik de Groot (66. Koen Wetterauw), Robin Wolters, Koen Eshuis; Bob Poorta, Jos Lamain ©, Jordi Hamming (66. Robbin Markus).
Rest bank: Bas Boersma.
Opstelling SIOS: Hidde Boer; Peter Nanninga, Bob Brinkhuizen, Dirk Zwakenberg ©, Rutger Bultena (57. Reinoud de Vries); Mike Wijma, Hylke Zijlstra; Frank Blok, Jochem Kasper, Teun Wienke (Ahmad Abo Alnaaj); Gijs Huinder.
Scheidsrechter: Mevr. J. ter Bork-Meijer (Ruinen)
Gele kaarten: geen
Mitra man of the match: Tom Wolf

Door Rick ter Veld